ÚTIKRITIKA.HU / Bosznia-Hercegovina


Bosznia-Hercegovina

Odautazás | Szállás | Vízum | Fotóegyveleg

Bosznia-Hercegovina - Utazás

Odautazás

  • 2012. decembertől a korábban Budapest és Szarajevó között közlekedő közvetlen vasútjárat megszűnt. Budapest és Szarajevó között nincs közvetlen buszjárat.
  • Utazás repülővel: Budapest és Szarajevó között közvetlen légi összeköttetés nincs.

Szállás

Jön!

Vízum

A magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy kártya típusú személyi igazolvány birtokában utazhatnak be Bosznia-Hercegovinába, ahol 90 napot meg nem haladóan tartózkodhatnak turisztikai vagy üzleti céllal. Azon kiskorú magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, továbbra is csak érvényes útlevéllel utazhatnak Bosznia-Hercegovina területére. Az országba magánemberként, nem kereskedelmi szállásra érkező külföldi tartózkodásának bejelentési kötelezettsége megegyezik az uniós gyakorlattal. Ha valaki szállodában vagy a fizető vendégszolgálat által közvetített címen száll meg, a bejelentkezésről a szállásadó gondoskodik.

Bosznia-Hercegovinára is érvényes: Az újfajta személyazonosító igazolványunkkal a reptéri határátlépések során a zsilipkapus beléptető rendszereket is használhatjuk úgy, hogy a zsilipkapuhoz érkezés után, a kapu kártyaolvasójához érintjük az okmányunkat, és az új személyiben lévő chip segítségével a kártyaolvasó hitelesíti azt.
Ezután a rendszer kiolvassa az okmány számát, majd átveszi a chipből a személyi adatokat, az arcképet és az ujjnyomatot. Ezzel megtörténik az adatok európai szabályrendszer szerinti ellenőrzése (pl. utazási korlátozás kiszűrése).

Az újfajta okmány a közúti ellenőrzéseket is meggyorsítja, mert a rendészeti szerveknél lévő kártyaolvasóval kiolvashatók az adatok (a négy természetes személyazonosító adat), amik az eszközre telepített alkalmazással vizuálisan is megjeleníthetők a kijelzőn.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon