ÚTIKRITIKA.HU / Dél-Korea


Dél-Korea

Repülés | Szállás | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Budapest és Szöul között nincs közvetlen légi összeköttetés. A Korean Air dél-koreai légitársaság vagy igazából bármelyik európai légitársaság gépeivel nyugat-európai átszállással tudunk repülni Szöulba és más dél-koreai nagyvárosokba. Frankfurt és Szöul között például 11 óra a repülés időhossza. Szöul frankfurti, párizsi, londoni, amszterdami átszállással napi 10-15 járattal elérhető.

Szállás

Guesthouse-ok és hostelek

Takarékos szállásmegoldások közé tartoznak a szinte minden nagyvárosban, jellemzően a busz- vagy a vasúti pályaudvarok közelében fellelhető hostelek és guesthouseok. Ezek tiszta, egyszerű szálláshelyek, amelyek teljesen megfelelnek arra, hogy miután egész nap a várost jártuk, kényelmesen megpihenjünk, aludjunk. Általában reggelit is adnak, továbbá a tulajdonos vagy az alkalmazottak jól beszélnek angolul és mindenféle információval ellátják az oda érkezőket. A szobaárak 30 ezer won körül mozognak. Ezek a szállások inkább ifjúsági szállások benyomását keltik, és tényleg sok egyetemista használja, de bármilyen életkorú külföldi turista vehet ilyenekben ki szobát. Egyébként Szöulban a Hongik Egyetem (Hongdae metrómegálló) környékén kb. 200 ilyen vendégház van, ez a legnépszerűbb szálláshely az ide látogatók között.

Egyéb szálláshelyekről és általában a szállásokról

  • Dél-Koreában nem a 13, hanem a 4-es a szerencsétlen szám. Sok hotelben ezért nincs negyedik emelet, azaz a harmadik felett az ötödik következik vagy pedig egy F (angol "Four") betűvel jelölik a negyedik emeletet.
  • A dél-koreaiak jellemzően csak kis törölközőt használnak, így ne lepődjünk meg, ha a szálláson nem lesz nagy törölköző bekészítve.
  • Koreában a földszint az első emelet.

"A moteleket inkább a helyiek szokták használni, tudjuk milyen célokra... nem éppen pihenés céljára, inkább más... khm "párkapcsolati" célokra... :)" (B.N., 2015)

Úti okmányok és vám

A Dél-Koreába beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek. Ne kekeckedjünk ez ügyben, mert megtagadhatják a belépést.

Vám

Összesen 400 USD-nek megfelelő összegű elektronikai, elektrotechnikai cikket (pl. kamera), bőrárut, ékszert, stb. lehet vámmentesen bevinni az országba. 20 év feletti utasoknak engedélyezett 1 l alkohol (pl. sör, bor), dohányáru esetében 19 év felett: 200 szál cigaretta, 50 db szivar, 250g dohány. Személyes használatú értékcikkek (óra, ékszer) szintén vámmentesen vihetők be az országba

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon