ÚTIKRITIKA.HU / Kirándulások idegenvezetővel


Kirándulások idegenvezetővel

Negril naplemente- és katamarántúra & Rick's Café | Dunn's River Falls, Nine miles és a foszforeszkáló lagúna | Ys vízesés, Black River szafari & Appleton | Kalandtúra, buggy-ride és élménypark | Montego Bay városnézés & Rose Hall Great House | Rafting & Swamp safari | Bob Marley minden mennyiségben | Delfinpark

Kirándulások Montego Bay-ből

Kiránduljon Jamaicán Montego Bay-ből az utikritika.hu-val!

Jamaicai kapcsolatunk szuper ajánlatokkal, szakértelemmel és garantáltan biztonságos túravezetéssel vár minden érdeklődőt! Olyan élményekkel gazdagodhat, amiket egy önállóan megszervezett jamaicai utazás alkalmával vagy nem is lenne lehetősége megtapasztalni, vagy a sziget közbiztonsága miatt nem szívesen vállalkozna rá. Németh Zsuzsanna Jamaica specialistával most ezek az álmok is valóra válhatnak!

Negril naplemente- és katamarántúra & Rick's Café

Élvezze a 3 órás hajókázást egy katamaránon a gyönyörű kék Karib-tengeren. Szól a zene, open-bar (ingyenes italfogyasztás!), megálló a korallzátonyoknál sznorkellezéssel (a felszerelés biztosított), pihenés, napozás a fedélzeten. Lehetőség van kiszállni a Rick's Café-nál, majd busszal utazunk vissza.

Városnézés Negrilben shoppingolással, majd folytatjuk utunkat a negrili West Enden a világhírű Rick's Café-ig, ahol megtekintjük a helyiek sziklaugrását és merülését. A zenei aláfestést a helyi reggae zenekar szolgáltatja, miközben végignézzük a fenséges naplementét. Kissé sznob túra, de igazán ajánlható a csodás látvány és a felhajtás miatt.

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Negril Beach & Rick's Café $45 $29 $59 $59
Negril Beach, Katamarán & Rick's Café $105 $59 $129 $129

Dunn's River Falls, Nine miles és a foszforeszkáló lagúna

Senki sem mondhatja el, hogy járt már Jamaicán, ha még nem mászott végig a Dunn's River vízesésen. Képzett vezető kíséri a túrát. A vízesés után Ocho Rios városa következik, vásárlási lehetőséggel, majd ebéd. Kis falvakon keresztül indulunk fel a hegyekbe, az úti célunk Nine Miles, Bob Marley szülőháza és végső nyughelye. Megismerkedve a reggae szupersztár gyerekkorával megérthetjük sikerének titkát. A Luminous Lagoon-t mikroszkopikus foszforeszkáló élőlények lakják, amelyek fényt bocsátanak ki, amikor a vizet felkavarjuk.

Vacsora és nem sokkal napnyugta után vízre szállunk, a hajó pedig kivisz a lagúnára. Gyönyörűen látható a világító víz a sikló hajó mögött. A megállónál lehetőség nyílik úszásra, megfigyelhetjük a testünk saját világító körvonalát. Az ár az ebédnél és vacsoránál egy-egy pohár italt, a Lagúnánál üdvözlőitalt (rum vagy gyümölcspuncs) is tartalmaz. A harmadik Vízesés, Nine Miles & Foszforeszkáló lagúna program az ebéd és a vacsora árát is tartalmazza!

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Vízesés & Nine Miles $129 $139 $129 $129
Foszforeszkáló lagúna $59 $75 $65 $65
Vízesés, Nine Miles & Foszf. lagúna $175 $179 $169 $169

Ys vízesés, Black River szafari & Appleton

Cukornád ültetvényekkel és dombokkal körülvéve fekszik Jamaica legnépszerűbb rumjának, az Appletonnak a lepárlója. Idegenvezetéssel megnézzük a desztillálót, a túra végén pedig lehetőség van a kóstolásra is. Ezután ellátogatunk a csodálatos Ys vízeséshez, ahol lehet úszni, pihenni és gyönyörű képeket készíteni. Ebéd után hajózás következik a Black River-en, Jamaica leghosszabb folyóján. Ez a folyó a jamaicai krokodilok otthona.

  • Montego Bay-ből: Ys vízesés, Black River szafari & Appleton $135

Kalandtúra, buggy-ride és élménypark

Egész napos szórakoztató program egy csodálatos birtokon. Felpattanhatunk egy quad nyergébe vagy buggy-val süvíthetünk a tájon, vagy kipróbálhatjuk ügyességünket a challange pályán, a Tube & Slide csúszópályán. A kevésbé aktív programok kedvelői részt vehetnek a Great House túrán, kóstolhatnak nagyon finom rumokat, lovaskocsizhatnak. Megcsodálhatjuk a madárház szép teremtményeit, csobbanhatunk az úszómedencében, élményteli perceket tölthetünk el egy élményparkban. Ebédidőben természetesen mindenféle harapnivalóval kedveskednek nekünk.

Indulás: Ocho Rios Runaway Bay
Kalandtúra $145 $145

Montego Bay városnézés & Rose Hall Great House

Megismerkedünk a sziget turisztikai fővárosával, "MoBay"-el, a fő látnivalókkal, lehetőség nyílik ajándékvásárlásra is. A sötétség beálltával látogatjuk a 18. századi rezidenciát, Annie Palmer "Fehér Boszorkány" házát. A gyertyafényes túra során meghallgatjuk Annie történetét, aki megölte három férjét - ez egy igazi misztikus utazás a woodoo és a boszorkányságok világába. Érdemes óvatosnak lenni és vigyázni a szellemekkel! Elképzelhető, hogy Annie maga is megjelenik...

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Montego Bay & Rose Hall Great House $49 $69 $65 $65

Rafting & Swamp safari

Rövid utazás Falmouth történelmi belvárosán át a Swamp Safari-ig, ahol a híres James Bond-film, az "Élni és halni hagyni" (Live and Let Die) jeleneteit forgatták. Krokodilokat és kígyókat láthatunk közelről. Ezután egy pihentető hajózásban lehet részünk a kétszemélyes bambusztutajokon, képzett vezetőkkel, lefelé a Martha Brae folyón. Ezeket a bambusztutajokat eredetileg a banán szállítására használták az ültetvényekről a folyón a kikötőig.

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Rafting & Swamp safari $115 $135 $115 $129

Bob Marley minden mennyiségben

Ellátogatunk a Nine Miles-ba,Bob Marley szülőházába és végső nyughelyére. Ezután elindulunk Kingstonba, ahol megnézzük a két Bob Marley múzeumot Uptown-ban és a gettóban, Trench Town-ban. A Usain Bolt Tracks & Records-nál ebédelünk (fakultatív). A hazavezető úton megállunk egy Jerk Centre-ben, ahol lehet ennivalót venni. Ezt a programot főleg a szigetre visszatérőknek ajánljuk és olyanokatnak, akik az átlagembereknél jobban érdeklődnek a reggae zene története és Bob Marley világa iránt.

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Bob Marley program $179 $129 $179 $139

Delfinpark

Úszhatunk a delfinekkel, megsímogathatjuk a csodás élőlényeket és élvezhetjük, ahogy szelik velünk a habokat. Ki ne vágyott volna már arra, hogy a filmekből jól ismert egzotikus élményt maga is átélhesse - testközelből. A Delfinparkban mindez megadatik! Emelett van papagájetetés, rájasimogatás, sőt lehet úszni cápákkal is! Erről a programról csak jót lehet mondani, minden látogatónak kivétel nélkül hatalmas élmény.

Indulás: Montego Bay Negril Ocho Rios Runaway Bay
Delfinúszás teljes program $215 $210 $229 $239
Delfinúszás emelt program $152 $145 $173 $179
Delfinúszás alap program $95 $89 $103 $113

Vissza az elejére


Kommentek

Bódás Beáta, 2016. 12. 16. 10:08
Szia!
érdeklődni szeretnék, mit javasoltok megnézni Ocho Rios közelében? karácsonykor leszünk ott egy fél napot MSC- hajóval. a vízesés megmászása tetszene, hogyan jussunk el a kikötőből, ha nem akarunk befizetni a hajón e kirándulásra? nagyon köszönöm. üdv, B Bea


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon