ÚTIKRITIKA.HU / Jordánia


Jordánia

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

2015 második felében szuper lehetőség nyílik a magyar turistáknak a Jordániába repüléshez. November végégig közvetlen charterjárattal lehet eljutni a Vörös-tenger parti, jordániai nyaralóvárosba, Akabába. A repülési idő Budapest és Akaba között 3,5-4 óra. Az időeltolódás az itthonihoz képest: +1 óra Jordániában. A repülési lehetőségekről és a charteres repüléshez csatolt nyaraló és egyéb programokról itt lehet tájékozódni. Személyesen a Vista utazási irodákban adnak alapos információkat a jordániai utazás árairól, a szállásfoglalásról.

Szállás

Akabában (vagy Aqabában) vannak városi és városon kívüli szállodák. A városi szállodák közül csak a Mövenpick-nek, az Intercontinental-nak és a Kempinski-nek van saját partrésze, strandja.

Ajánlott szállodák

A Vörös-tenger parti Akabában (vagy Aqabában):

Ajánlott szállodák fenntartásokkal:

A Holt-tengernél:

Érdemes a Vista irodákban az utazási tanácsadóktól kritikus hotelértékeléseket kérni, hogy az egyéni szempontok alapján az árban és adottságokban legmegfelelőbb szállodát lehessen kiválasztani. 

Vízum és vám

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

 • Telefonszám: 06-1-429-9908
 • E-mail: vizum@vista.hu
 • Ügyintézési díj: 5.900 HUF / vízum / fő
  • Vízumdíj (1x turista, 2 hónapos): 21 900 HUF
  • Vízumdíj (2x turista, 3 hónapos): 31 900 HUF
  • Vízumdíj (tx turista, 6 hónapos): 60 900 HUF
  • Érkezéskor: 14 napos vízum 40 EUR
  • Átfutási idő: 3-4 munkanap

A magyar állampolgárok számára vízum szükséges a Jordániába történő belépéséhez. Kizárólag egyszeri belépésre, maximum egy hónap időtartamra feljogosító vízumot (nevezhető akár belépési illetéknek is) a repülőtéren belépéskor is be lehet szerezni, sőt a szárazföldi határállomásokon is, kivéve az Izraellel közös átkelőket. A határon felvett vízum díja 20 jordániai dinár (JOD), ami 2013 áprilisi árfolyamon számolva kb. 6500 HUF. A vízumhoz természetesen rendelkezni kell érvényes útlevéllel és kérhetik annak az igazolását, hogy megfelelő anyagi fedezettel rendelkezünk-e. A vízum határon történő intézésénél nincs szükség fénykép leadására. Ha egy hónapnál hosszabb ideig akarunk Jordániában tartózkodni, akkor be kell jelentkezni az ottani rendőrségen.

Az ammani nagykövetségünk tájékoztatása szerint az Izraellel összekötő jordán határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok csak közvetlenül az intézkedés előtt bejelentve, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasolt, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat. A jordániai belépésnél nem örülnek, ha a turista útlevelében izraeli vízum pecsétjét látják, de a belépést azért nem akadályozzák meg, elvégre a két ország között békeszerződés van érvényben. A jordán állam kilépéskor illetéket szed az emberektől, így mindenképpen hagynunk kell jelenleg 20 dinárt (kb 30 USD) fejenként, hogy elhagyhassuk az országot!

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon