ÚTIKRITIKA.HU / Katar


Katar

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés

"2014. május elején megnyílt Doha új repülőtere, a Hamad Nemzetközi Repülőtér. Jelenleg 10 légitársaság üzemel a Hamad Nemzetközi Repülőtérre. Ezek a következők: Biman Bangladesh Airlines, flydubai, Air Arabia, Iran Air, Air India Express, Yemenia, Pakistan International Airlines, Syrian Airlines, Pegasus Airlines and Nepal Airlines. A Qatar Airways, a Katar Állam nemzeti légitársasága május 27-től fogja használni az új dohai hub-ot. Jelenleg évi 30 millió utas befogadására kész a létesítmény, de a teljes befejezés után ez a szám 50 millióra emelkedik. A repülőtér területe 29 négyzetkilométer és 60 százalékban a Gulf öböltől (sic!) visszahódított területen épült. A Qatar Airways Katar Állam nemzeti légitársasága az elmúlt 17 évben gyors ütemben növekedett, jelenleg 134 gépből álló flottájával 138 üzleti és nyaraló desztinációra üzemel világszerte. (2014)" forrás

Szállás

Vízum és vám

  • A magyar állampolgároknak Katarba kell vízum, de azt felvehetik a repülőtéren vagy más határállomásokon. A Katarba való belépéshez rendelkezni kell a belépést idejétől számított 6 hónapig még érvényes útlevéllel.
  • Az egyszeri belépésre jogosító turistavízum maximum 30 napos tartózkodásra szól. A vízumdíjat bankkártyával kell kifizetni, 100 katari rijál az összeg (kb. 7600 HUF).
  • Amennyiben valaki Izrael után kívánja felkeresni Katart, annak elviekben nincs akadálya, de az aktuális beutazási feltételekről javasoljuk Katar Állam budapesti nagykövetségéhez fordulni.
  • Élelmiszer bevitel: Főként vallási okokból szigorúan tilos alkoholt és sertéshúst (valamint pornográf tartalmú kiadványokat) bármilyen formában bevinni az országba. Katarban csak a szállodákban lehet alkoholos italokat kapni, de rendkívül magas áron.
  • Műszaki cikkek bevitele: Nagyobb értékű műszaki cikkek (pl. professzionális fényképezőgép, kamera) papírjairól, a műszaki adatokról célszerű több (legalább angol nyelvű) fordítással ellátott másolattal rendelkezni.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon