ÚTIKRITIKA.HU / Maldív-szigetek


Maldív-szigetek
Summer Island Maldives 4cs. - vélemény

Maldív-szigetek - Summer Island Maldives****

Lényeg:

A tisztaság teljesen rendben van, a szolgáltatások jó minőségűek. Az ellátás átlagos. A szobák felújított állapotban vannak. Nyugalmas hely, ahol prímán ki lehet kapcsolódni. A sznorkelezést vétek kihagyni.

A hotelsziget azt az élményt nyújtja, amit a Maldiv-szigetektől jogosan és érdemlegesen elvárhatunk.

Hol?

A fővárosból (azaz a repülőtér térségéből) hidroplánnal 10-15 perc alatt el lehet jutni a szigetre. Gyorsmotoros hajóval kb. 45 perc.

A kicsi sziget természeti környezete gondozott állapotban van. Egész ottlétünk folyamán elfeledkezhetünk a lábbelikről, mert mindenhová mehetünk mezítláb. (Az étterembe azért nem lehet fürdőruhában járkálni.)

A nyugati oldalán erősebb a széljárás, a tenger hullámosabb, a keleti oldal jobbára szélcsendes.

A magányos sziget érzés csaknem megvan, mert csupán egy nagyobb és néhány kisebb sziget van a láthatáron belül.

Strand:

A strandot szinte folyamatosan takarítják (a kivetődő koralltörmeléket kell eltávolítani). A föveny finom homokos, és a vízben is finom homokon lépdelünk. Csodás.

Sajnos – mint a világon a korallszirtes területeken annyi helyen – a sziget körül itt is van korallfehéredés, azaz az egyébként csodaszép tarka színpompa fokozatosan eltűnik. De legalább a sznorkelezéskor biztosan számíthatunk a halak fantasztikusan tarka, színes látványára. Igazi korall terep a sziget közvetlen közelében nincs is.

A sznorkelező kirándulások benne vannak az all inclusive-ba. Érdemes is ilyenre elmenni, mert a korallterep sokkal érdekesebb, mint a sziget körül. Naponta kétszer megy ki hajó a legközelebbi korallszirtes terepre (csak 5-10 perc oda az út).

Milyen?

Szép a medence, de elég kicsi.
A vendégkörben sok a nászutas. Hétvégéken sok az indiai és a sri lankai nyaraló. Az európai vendégekben van némi negatív érzés, hogy az ázsiai nők tetőtől-talpig ruhába mennek bele a medencébe.

Szobák:

Az ágyak nagyon kényelmesek.
A beach villákat nagyon dicsérik. (Ezeknek saját strandszakasza van napozóágyakkal.). A beach villákban lakók az ellátásban is élveznek privilégiumokat.
Takarító fiatalemberek vannak, nincsenek takarítónők.

Szolgáltatások:

A személyzet nagyon segítőkész.
Néhány este van élőzenés szórakoztató program. Éjfél után azonban teljes csend honol a szigeten.
Wifi van mindenhol (a szobákban is).

Ellátás:

A bárokban az all inclusive-hoz tartozó italválaszték nagyon szűk.

2017. szeptember 6.

« visszaRepülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS