ÚTIKRITIKA.HU / Mallorca


Mallorca

Repülőjegy | Szállásválasztás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Mallorca - Utazás, szállás

Repülőjegy és repülés

Nyári időszakban Wizzair, repülési idő kb. 2 óra 20 perc. Per fő 50-70 ezer körül vannak a jegyek, szerencsés esetben és jó korai foglalás esetén. Hol vannak a fapados árak? Sehol. Érdemes megnézni, hogy mi van Bécsből és Pozsonyból.Vannak kacifántosabb fapados kombinációk, pl. német városokon keresztül, és van Bécsből a FlyNiki. Lehet próbálkozni Madridon, Barcelonán, sőt akár Bergamo-n keresztül is.

Hajós megközelítés a szárazföldi ibériai) Spanyolországból

Melyik kompjárat kevésbé zsúfolt (Barcelona-Palma/Barcelona-Alcúdia) ?
Általában a fővárosba közlekedő hajók mindig picit zsúfoltabbak, de ez naptól és időszaktól függ. Az út hossza is különbözik (Alcúdia kb 173 km, Palma kb. 216 km), érdemes időben gondoskodni a a jegyfoglalásról, interneten is meg lehet venni. (A kérdésre válaszolt: orsolya.laszlo@vista.hu)

Szállásválasztás és ajánlott hotelek

Az egyik leglényegesebb kiválasztási szempont Mallorcán, hogy nyugis vagy nyüzsgő környezetre vágyunk-e. Vannak olyan nyaraló körzetek, amelyeknek a közelében vannak a bulihelyek és ez azt jelenti, hogy akár hajnalig tartóan ricsaj van. Tisztázni kell hát, hogy az általunk választott szálloda környéke éjszaka zajos-e vagy sem. Ha magunk is minden éjszaka bulizni akarunk, akkor persze nem gond a zajos környezet.

  • Bulis zajos környékek (főként nyáron): Alcudia
  • Nyugisabb környékek: Santa Posa

Általános jellegzetességek a hotelek vonatkozásában:

  1. A szállodai étkeztetésben erősen igazodnak a britek vagy/és a németek igényeihez és elég kevés a spanyol, vagy konkrétan helyi specialitás.
  2. Vannak úgynevezett adult only hotelek, ahová 18 év alatti nem mehet, na nem azért mert ezekben bármi pikáns dolog van, hanem egyszerűen azt a réteget célozzák, meg, amely nem szereti a gyerekzsivajt.
  3. Palma 10-15 kilométer sugarú környékén a zajosabb nyaralóhelyek vannak.

Ajánlott hotelek:

Bármilyen kérdéssel (akár repülőjegy vásárlás, szállodafoglalás, egyéni és csoportos programok lehetőségeivel kapcsolatban is) nyugodtan fordulhat az úti kritikushoz. Érdemes! E-mail cím: utikritika@utikritika.hu

A legjobb európai családbarát hotelek egyike: Protur Bonaire Aparthotel, Cala Bona

,, 2016 július 1-jétől idegenforgalmi adót vezettek be a Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigeteken, így Mallorcán is. A turisták számára ez éjszakánként 0,5 és 2 euró közötti többletköltséget jelent szállástípustól és a tartózkodási időtől függően.

A luxusszállodák, az ötcsillagos és a négycsillagos superior hotelek, valamint a négykulcsos apartmanok vendégeinek fejenként és éjszakánként 2 euróba kerül az idegenforgalmi adó, a négycsillagos és a háromcsillagos superior szállodák, valamint a háromkulcsos superior apartmanok lakóinak 1,5 euróba kerül egy éjszaka. Az egy-, kettő- és háromcsillagos hotelekben, illetve az egy-, kettő- és háromkulcsos apartmanházakban megszállóknak 1 eurót kell fizetniük, ugyanennyibe kerül az adó a nyaralót bérlőknek és a vidéki szállodák, valamint az agroturizmusban részt vevő szálláshelyek vendégeinek és a tengerjáró hajókon érkezőknek. Fél eurót pedig a hostelben, vendégházban, panzióban, kempingben vagy táborban megszálló turistáknak kell fizetniük éjszakánként.

Nem kell idegenforgalmi adót fizetniük a 16 év alatti gyerekek után, illetve fele annyiba kerül az adó szezonon kívül (november 1. és április 30. között) és azoknak, akik hosszabb időt töltenek a szigeten – nekik a kilencedik naptól számítva él a kedvezmény abban az esetben, ha ugyanazon a szálláshelyen maradnak. (2016)" forrás


,, Igazából a gyerekes családoknak Playa del Palma környékét szoktam ajánlani, leginkább a Can Pastilla és El Arenal közötti részt, mert ott szuper széles, homokos és sekély vizű part van. A tengerparti sétány hosszan elhúzódik El Arenaltól egészen a fővárosig, jó alkalom biciklit bérelni és betekerni Palma városába. Nem utolsó sorban a repülőtér is nagyon közel van, ez fontos lehet késői érkezés vagy korai távozás esetén.

Én nem igazán ismerek kiadó házakat, ezért inkább az apartmanokat vagy szállodákat javasolnám, illetve a kettő ötvözetét az aparthoteleket.
Az apartmanoknál általában több légtér van, így nem kell szállodai szobában nyomorogni több gyerekkel, illetve konyhai résszel is rendelkeznek, ez praktikus lehet ha maguk szeretnének főzőcskézni. (2018, orsolya.laszlo@vista.hu)

Úti okmányok

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon