ÚTIKRITIKA.HU / Qawra


Dolmen Hotel Malta 4cs. - vélemények

Málta - Qawra – Dolmen Hotel Malta****

Lényeg:

Valóban drágább, mint sok más máltai 4 csillagos hotel. Ennek egyik fő oka az, hogy a visszajelzéseket közlő portálok feltűnően jó osztályzatot adnak neki, és a nagyobb kereslet alapján a hotel magasabb árszintet is be tud vállalni. A vendégek értékelik, hogy sok más máltai hotellel ellentétben, ez nem lestrapált.

Hatalmas, jól gondozott, modern, kitűnő állapotú szálloda, nagyüzemi, mozgalmas, de mégis hangulatos. A szobák tágasak, tiszták, jól felszereltek elegánsak.

Valóban családbarát hotel. Azzal viszont nem értünk egyet, hogy a nyugalmas pihenésre vágyó pároknak is kifejezetten való.

Hol?

Gyalogtávolságra vannak vásárlási lehetőségek, kávézók. A környék eléggé zajos, főleg a közeli utcai építkezések miatt (2019. áprilisi állapot), már reggel nyolctól bevetik a légkalapácsokat. Amúgy a környék ráadásul kissé gondozatlan, van néhány fantáziátlan épület. Kellemes viszont a közeli promenádon sétálgatni.

A hotel mögött, 200 méterre van a távolsági buszok egy állomása (járatok pl. Valetta és a Gozo irányába). Valettába a taxizás kb. 25 euró. A repülőtér kb. 35-45 percre van.

A hitel mellett van egy parkolóház (egy hét 27 euró)

Strand:

Jó a hotel előtti kicsi privátstrand, mármint csakis máltai viszonylatban értve. Túl látványosat ne reméljünk. Egy rövidebb gyalogos alagúton juthatunk el a strandra.

Milyen?

Kifejezetten szép hotel, főleg máltai viszonylatban. 2011-ban lett felújítva, de 2018/2019 telén is javítgattak ezt-azt. A fogadótér kellemesen modern. Két belső és négy külső medencéje van! Mindegyik gondozott, de sajnos a vizük nem temperált.

Szobák:

Nincs minden szoba frissen felújított állapotban. A fürdőszobák kicsik, és kevés a lepakoláshoz szükséges felület. Az ágyak kényelmesek (új matracok).

A superior kategóriájú, magasabb emeleti szobáknak tengerre néző, hatalmas teraszuk van. A legolcsóbb szobáknak nincs balkonja.

A szobákba kevés külső zaj jön be.

Szolgáltatások:

Szívélyes, előzékeny a személyzet, persze némi máltaiakra jellemző szemérmeskedő visszafogottsággal, és profik. Szervezett a személyzet.

Minden este élőzene a lobbyban.

A wifi jól, gyorsan működik.

Elutazáskor némi üdülői díjat számolnak fel.

Ellátás:

A reggeli tartalmas, a jellegzetes máltai és brit választék valamiféle keveréke, igaz ehhez képest normálisak, frissek a kenyerek. Érdemes korábban lemenni reggelizni, mielőtt ,,csúcsforgalom” alakul ki.

A vacsora is tartalmas, jó minőségű, bár a tésztaételek talán túlságosan dominálnak. Disznóhúsi van, az étkek gyengén fűszerezettek.

2019. május 2.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon