ÚTIKRITIKA.HU / Mexikó

Mexikó

Repülőjegy | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülőjegy és repülés

Mexikóvárosba

Legjobb áron úgy tudunk repülőjegyet foglalni Mexikóba, ha mindjárt szállást is kérünk hozzá. Az Air France, KLM, Alitalia és Delta csapat olyan kedvező árkategóriát alakított ki a tour operátorok (például a Vista) számára, mely nagyon versenyképes a piacon. Érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb esetben a szállással együtt foglalt repülőjegyes ajánlatok nagyságrendekkel olcsóbbak. A szállással együtt érvényes árakból is létezik több, tehát ha a legjobb el is fogyott, még mindig kereshetünk a következőre helyeket. A másik, amit az út tervezése során érdemes kihasználni, hogy az alább említett légitársaságok keverhetőek, azaz átszállhatunk egyik irányban Hollandiában, visszafelé Párizsban, vagy akár fordítva is.

Jelen állás szerint a következő lehetőségek adottak, ha repülővel szeretnénk Mexikóba kijutni:

  • KLM: 177 700 Ft-ért már foglalható a KLM amszterdami átszállással Mexikóba. Ismételten fontos kihangsúlyozni, hogy csak szállással együtt foglalható! Ha az nincs, a különbség nagyon nagy lehet. A KLM esetében szállás nélkül a repülőjegy ára 221 400 Ft per fő. Ha a jó jegyek elfogytak, a szállásfoglalásos ajánlatok között még mindig találhatunk a KLM-nél 210 000 Ft-ért egy későbbi időpontban - jobban megnézve még ez sem rossz ajánlat...
  • Air France: Az Air France ára 178900 Ft, tehát minimális az eltérés. Szállás nélkül viszont itt is a 222 600 Ft-os ár érhető csak el.
  • Alitalia: Az Alitalia két átszállással megy Rómán és Párizson keresztül Mexikóba, így ezen a piacon nem igazán versenyképes a felesleges kör miatt.
  • British Airways: A British Airways repülőjegyei 222 700 Ft-tól kezdődnek. Londoni átszállással kalkuláljunk. Sok esetben éjszakázással jár az utazás, ám találhatunk 1 óra 40 perces Heathrow gépváltásosat is. Erre figyelni kell! Menetidő Londonból 11 óra 40 perc odafele, visszafele a kedvezőbb feltételek miatt 10 óra alatt Londonba ér a Boeing gép. Bécsből sem találunk sokkal barátságosabb repülőjegy árakat. 210 900 Ft a British Airways (American Airlines). Figyeljünk itt is a sok éjszakázós járat elkerülése (hacsak direktben nem ilyet keresünk).
  • Egyéb járat: a többi járat (KLM, DL, stb.) mind magasabb áron mozog, mint a fenti, budapesti útvonalak.

Cancunba

Jön!

Szállás és ajánlott hotelek

Jön!

Vízum és vám

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitállás, valamint üzleti tárgyalás céljából történő utazás esetén 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. A belépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt töltetnek ki a beutazóval. Fontos, hogy az útlevélnek a beutazás tervezett időpontjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ami kell a Mexikóba történő beutazáshoz:

  • Kötelező: az érvényes útlevél és az oda-vissza repülőjegy vagy a következő ország repülőjegye (hogy elhagyja és mikor Mexikót).
  • Ami erősen ajánlott: mexikói szállás visszaigazolás / meghívólevél és a megfelelő anyagi fedezetről bankszámlakivonat - ha jobban megnéznék az érkező utast.
  • Érkezéskor ki kell tölteni egy úgynevezett turista kártyát. Egyes légitársaságok odafelé úton kiosztanak ilyet az utasoknak. Ha nem, akkor a Cancún-i repülőtéren található turista kártyát kell kitölteni, már amennyiben az utazó külföldről itt lép be Mexikó területére.

A mexikóvárosi magyar nagykövetség felhívja a figyelmet a következőkre a mexikói utazáshoz:

Érkezésnél (különösen, aki hosszabb időre kíván az országban maradni) érdemes figyelni arra, hogy a repülőtéri alkalmazott hány napot ír az országban való tartózkodásra. Általában automatikusan 30 napot jegyeznek be. A két ország közötti egyezmény alapján 90 napot lehet turistaként eltölteni. Ha az ide utazó 30 napot meghaladóan hagyja el az országot, akkor a mexikói hatóságok büntetés kifizetésére akarják kötelezni a magyar turistákat, amikor elhagyják az országot. Ilyen esetben ne fizessenek!

Vám

"Internetes fórumon azt írták, hogy tilos kaját bevinni az országba, még a bőröndben kekszet, csokit sem. Barátaink bőröndjét áttúrták a beutazáskor és semmiféle kekszet és egyéb becsomagolt rágcsálnivaló jellegű kaját nem vettek el. Olyat is írtak, hogy nem szabad bevinni az országba rovarirtó szert (ez igaz is, nagykereskedelmi mennyiségben!) Baromság! Vittünk Raid-et és nem érdekelte őket, náluk pedig minden nagyobb üzletben legalább ötvenféle Raid-et lehetett kapni, még skorpiót ölőt is! (2010)" forrás

Fotóegyveleg

Cholula: egy csípős szósz neve (is)

                                                                                    Fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon