ÚTIKRITIKA.HU / Mexikó

Mexikó

Repülőjegy | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülőjegy és repülés

Mexikóvárosba

Legjobb áron úgy tudunk repülőjegyet foglalni Mexikóba, ha mindjárt szállást is kérünk hozzá. Az Air France, KLM, Alitalia és Delta csapat olyan kedvező árkategóriát alakított ki a tour operátorok (például a Vista) számára, mely nagyon versenyképes a piacon. Érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb esetben a szállással együtt foglalt repülőjegyes ajánlatok nagyságrendekkel olcsóbbak. A szállással együtt érvényes árakból is létezik több, tehát ha a legjobb el is fogyott, még mindig kereshetünk a következőre helyeket. A másik, amit az út tervezése során érdemes kihasználni, hogy az alább említett légitársaságok keverhetőek, azaz átszállhatunk egyik irányban Hollandiában, visszafelé Párizsban, vagy akár fordítva is.

Jelen állás szerint a következő lehetőségek adottak, ha repülővel szeretnénk Mexikóba kijutni:

  • KLM: 177 700 Ft-ért már foglalható a KLM amszterdami átszállással Mexikóba. Ismételten fontos kihangsúlyozni, hogy csak szállással együtt foglalható! Ha az nincs, a különbség nagyon nagy lehet. A KLM esetében szállás nélkül a repülőjegy ára 221 400 Ft per fő. Ha a jó jegyek elfogytak, a szállásfoglalásos ajánlatok között még mindig találhatunk a KLM-nél 210 000 Ft-ért egy későbbi időpontban - jobban megnézve még ez sem rossz ajánlat...
  • Air France: Az Air France ára 178900 Ft, tehát minimális az eltérés. Szállás nélkül viszont itt is a 222 600 Ft-os ár érhető csak el.
  • Alitalia: Az Alitalia két átszállással megy Rómán és Párizson keresztül Mexikóba, így ezen a piacon nem igazán versenyképes a felesleges kör miatt.
  • British Airways: A British Airways repülőjegyei 222 700 Ft-tól kezdődnek. Londoni átszállással kalkuláljunk. Sok esetben éjszakázással jár az utazás, ám találhatunk 1 óra 40 perces Heathrow gépváltásosat is. Erre figyelni kell! Menetidő Londonból 11 óra 40 perc odafele, visszafele a kedvezőbb feltételek miatt 10 óra alatt Londonba ér a Boeing gép. Bécsből sem találunk sokkal barátságosabb repülőjegy árakat. 210 900 Ft a British Airways (American Airlines). Figyeljünk itt is a sok éjszakázós járat elkerülése (hacsak direktben nem ilyet keresünk).
  • Egyéb járat: a többi járat (KLM, DL, stb.) mind magasabb áron mozog, mint a fenti, budapesti útvonalak.

Cancunba

A látogatók nagy része nem kíváncsi Mexikóvárosra, a tengerparti nyaralást részesíti előnyben. Értjük az álláspontjukat, ezért ide fűzzük azt  a linket, ahol Cancúnba szóló repülőjegyeket foglalhat. Érdemes a Bécsből induló járatokat is nézegetni, egy direkt járattal való utazás télből a nyárba nagyon népszerű lehet.

Szállás és ajánlott hotelek

Körültekintő válogatás, ennél jobb tanács itt sem létezik. A városközpontok drágábbak, de a könnyebb közlekedés miatt ez az árkülönbség időben térülhet meg. Kedvcsinálónak egy link, amin különböző szállodák között válogathat Mexikóvárosban.

Vízum és vám

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitállás, valamint üzleti tárgyalás céljából történő utazás esetén 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. A belépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt töltetnek ki a beutazóval. Fontos, hogy az útlevélnek a beutazás tervezett időpontjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ami kell a Mexikóba történő beutazáshoz:

  • Kötelező: az érvényes útlevél és az oda-vissza repülőjegy vagy a következő ország repülőjegye (hogy elhagyja és mikor Mexikót).
  • Ami erősen ajánlott: mexikói szállás visszaigazolás / meghívólevél és a megfelelő anyagi fedezetről bankszámlakivonat - ha jobban megnéznék az érkező utast.
  • Érkezéskor ki kell tölteni egy úgynevezett turista kártyát. Egyes légitársaságok odafelé úton kiosztanak ilyet az utasoknak. Ha nem, akkor a Cancún-i repülőtéren található turista kártyát kell kitölteni, már amennyiben az utazó külföldről itt lép be Mexikó területére.

Vám

"Internetes fórumon azt írták, hogy tilos kaját bevinni az országba, még a bőröndben kekszet, csokit sem. Barátaink bőröndjét áttúrták a beutazáskor és semmiféle kekszet és egyéb becsomagolt rágcsálnivaló jellegű kaját nem vettek el. Olyat is írtak, hogy nem szabad bevinni az országba rovarirtó szert (ez igaz is, nagykereskedelmi mennyiségben!) Baromság! Vittünk Raid-et és nem érdekelte őket, náluk pedig minden nagyobb üzletben legalább ötvenféle Raid-et lehetett kapni, még skorpiót ölőt is! (2010)" forrás

Fotóegyveleg

Cholula: egy csípős szósz neve (is)

                                                                                    Fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2017. 09. 05. 18:30
Kedves Hozzászóló!
Köszönjük, hogy felhívta a figyelmet az ellentmondásra. A 90 napos időkeretre vonatkozó információt töröltük. Meg tudjuk erősíteni a 180 napot. A korábbi nagykövetségi megjegyzés arra vonatkozott, hogy esetleg valamelyik belépőponton a mexikói hatóság embere rosszul tájékozott, vagy büntetni van kedve. Ha ilyen előfordulna akkor meg kell mutatni az interneten, hogy Mexikó budapesti nagykövetségének honlapja is 180 napról ír.


hozzászóló, 2017. 09. 05. 18:17
A fenti, vízumnélküli kintléttel kapcsolatos infók között a következő ellentmondást fedeztem fel:

a vízum és vám szekcióban:
1.
"Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitállás, valamint üzleti tárgyalás céljából történő utazás esetén 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban."

2.
"A két ország közötti egyezmény alapján 90 napot lehet turistaként eltölteni."

A konzuli szolgálat oldalán (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/vizummegallapodasok) a következő információt találtam:

Mexikó Magánútlevéllel, Diplomataútlevéllel, SZolgálati útlevéllel 180 nap; Magánútlevéllel: csak turista és üzleti célú beutazás vízummentes

Meg tudná nekem valaki erősíteni ezt 180 napot? Turistaként szeretnék utazni 3 hónapra, de ha 90+1,2 napra foglalom a repülőt, nem szeretnék kellemetlen meglepetésbe szaladni.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon