ÚTIKRITIKA.HU / Nagy - Britannia


Nagy - Britannia

Repülés | Szállás | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

Repülés és replőjegy

Jön!

Szállás

"Jártam én már olcsó angliai Bed and Breakfast szálláson, ahol tényleg csak annyit ígérnek, lesz egy ágyad, meg kapsz reggelit. Nem is teljesítették túl, de legalább tiszta volt a szoba, és mivel B&B, nem lepődsz meg rajta, hogy a vécé és a fürdőszoba több szobával közös. De mikor egy hotelben szembesülsz azzal, hogy négy-öt szobára jut egy vécé, amit nem takarítanak, a csésze mellett egy műanyag kukában gyűjtik a csíkos vécépapírt, még attól is elmegy a kedved, amiért eredetileg benyitottál. A szobában a fürdőszoba egyetlen, ötvenszer ötven centis zuhanykabint jelent, konkrétan a szoba sarkában. Annyira szűk, hogy megfordulni nem tudsz anélkül, hogy hozzáérjél a kétes tisztaságú falhoz. (2014)" forrás

Úti okmányok és vám

Magyar állampolgárok érvényes magyar útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal vízummentesen utazhatnak az Egyesült Királyságba (Nagy-Britannia és Észak-Írország). Az Egyesült Királyságba történő beutazáshoz nem javasolt a régi típusú (könyv formátumú) személyi igazolvány használata. Tapasztalatok szerint egyes légitársaságok nem veszik fel a fedélzetre az ilyen úti-okmánnyal rendelkező utasokat. Ugyanakkor a zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium továbbra is javasolja az útlevél használatát. A brit hatóságok külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a régi fajtájú, azaz csak magyar nyelven kiállított személyi igazolvány használatát nem ajánlják.

Az ugyancsak uniós Nagy-Britanniában a magyar állampolgárokat nem vetik alá vámvizsgálatnak. Az utasforgalomban az Egyesült Királyságba érkező alkoholtermékeknél a magyar állampolgár által az EU térségéből vámmentesen behozható mennyiség formálisan nem korlátozott, feltéve, hogy saját használatra kerülnek behozatalra. A vámhatóság bizonyos mennyiség felett nagyobb valószínűséggel vizsgálja meg, hogy kereskedelmi behozatalról van-e szó (pl. 800 cigaretta, 90 liter bor, 10 liter égetett szesz).

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon