ÚTIKRITIKA.HU / Omán


Omán

Repülés | Szállás | Vízum

Repülés és repülőjegy

Omanban elsősorban Muscatba, a fővárosban repülnek a gépek. Nem az a hely, ami egy átlag embernek először eszébe jut, ha azon gondolkodik, hogy hova utazzon, viszont annál nagyobb meglepetésben lesz része, ha mégis ezt az úti célt választja. Ráadásul bőven lehet válogatni a légitársaságok, útvonalak és jegyárak között is e desztináció esetében is.

Budapestről közvetlen járat nem lévén, londoni, dohai, kairói, amszterdami, dubai, római, isztambuli, zürichi, ammani, frankfurti átszállások közül választhatunk. Ha kifogunk egy akciót és rugalmasak vagyunk az utazás dátumában, akkor már 175.000 Ft körül kaphatunk repülőjegyet. Az átlag árak 190.000-220.000 Ft körül mozognak, de simán előfordulhat, hogy 240.000-260.000 Ft-ot is ki kell fizetnie annak, aki Muscatba szeretne repülni, attól függően, hogy mikor utazik, mennyire előre veszi meg a jegyét.

Amennyiben a repülési időt tartjuk a legfontosabb szempontnak az utazás során, abban az esetben érdemes mondjuk Doha felé venni az irány.

  • A Qatar Airways Budapestről dohai átszállással repül Muscatba. Pestről Doháig 5 óra 15 perc a repülési idő, Doha és Muscat között pedig 1 óra 25 perc. Mindehhez az átszállási idő is ideális Dohában (kb. 2 óra)
  • 7 óra utazási időt kínál az Egyptair Budapestről kairói átszállással, viszont itt az átszállási idő már egy kicsit több (3 és fél óra).
  • 2014. okt.27-től az Emirates légitársaság Budapest-Dubai járatának megindításával nagyon jó lehetőséget kínál az utazóknak. Budapestről 5 és fél óra alatt eljuthatunk Dubaiba és a kb. 3 órás átszállási idő után 1óra 10 perc alatt Muscatba érhetünk.
  • Ha valaki inkább az európai átszállást részesíti előnyben, annak a KLM-et ajánlom, amszterdami átszállással. Itt is 8 és fél óra alatt elrepülhetünk Muscatba kb. 2 órás átszállási idő után.
  • 8 óra alatt a Lufthansa is elrepíti az utazót, viszont arra figyelni kell, hogy a kb. 4 órás átszállási idő után a Frankfurt-Muscat szakaszban van egy technikai megállás Abu Dhabiban, ami még egy kb. 1 órás megszakítást jelent az utazásban.
  • Bécsi indulás esetében a fent említett légitársaságokon kívül még szóba jöhet a Turkish Airline isztambuli átszállással, a Royal Jordanian ammani átszállással és a Swiss zürichi átszállással.

Szállás

Jön!

Vízum

  • Teljes körű vízumkötelezettség van érvényben a magyar állampolgárok számára.
  • Magánútlevéllel a határon is felvehető a vízum. Az egyszeri belépésre jogosító turista vízum 20 OMR (kb. 46 EUR) befizetése ellenében maximum 30 napos tartózkodásra igényelhető, amely egy alkalommal, 10 OMR (kb. 23 EUR) befizetésével 30 napra meghosszabbítható.
  • Figyelem! Izraeli vízum vagy beléptető pecsét nem lehet az útlevélben!

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Kirándulás a Wahiba-sivatagban

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon