ÚTIKRITIKA.HU / Pakisztán






Pakisztán

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Úti okmányok

Repülés és repülőjegy

Egy 2014-es CNN felmérés szerint az Islamabad-i Benazir Bhutto nemzetközi repülőtér a világ legvacakabb repülőtere.

Szállás

Pakisztánban elég aktív a belföldi turizmus és üzleti utazás, és inkább ennek hatására, nem annyira a külföldi látogatók miatt, nagy a választék szálláshelyekből, sokféle árfekvésben. A külföldi turisták gyakran le vannak döbbenve, hogy a szálláshelyek tisztasági, higiéniai álllapota mennyire problémás. Az ágyak, a hálórészu még csak valamennyire elfogadhatóak, jellemzően a fürdőszobák szoktak gusztustalanok, vagy taszítőak lenni. Mivel kevés külföldi turista jön Pakisztánba, így gyakran fordul elő, hogy a szálláshelyen mindenki más pakisztáni, persze a maguk életmódbeli, viselkedési sajátosságaikkal.  

A legolcsóbb szálláshelyek jellemzően a nagy közlekedési csomópontok (vasuti és buszpályaudvarok) közelében vannak, persze zajos közegben. Ne a fogadótér alapján döntsük el, hogy egy szállás megfelel-e nekünk. Kérjük meg, hogy megnézhessük a szobát. A légkondi és a melegvíz szolgáltatás valósággal luxusnak számít arrafelé.

Vízum és vám

Vízum

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

  • Telefonszám: 06-1-429-9908
  • E-mail: vizum@vista.hu
  • Ügyintézési díj: 5.000 HUF / vízum / fő
  • Vízumügyintézés díja: 5.900 HUF / vízum / fő
    • Vízumdíj (turista): 14 000 HUF
    • Vízumdíj (üzleti): 21 000 HUF
  • Átfutási idő: 10 munkanap

A magyar állampolgároknak Pakisztánba vízum kell. A pakisztáni vízumhoz az alábbiak szükségesek:

  • útlevél, ami beutazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes
  • vízumkérőlap
  • 2 db színes igazolványkép (fotós vagy automata által készített, fehér hátterű, színes, 3.5 x 4.5 cm-es és szemből)
  • retúr repülőjegy
  • hivatalos meghívólevél (kinti, illetékes hatóság által kiállított) + csatolni a meghívó fél személyi igazolványának és útlevelének a másolatát is.
  • bankszámlakivonat
  • hivatalos út esetén: meghívólevél, munkáltatói igazolás
  • meghatalmazás

Tudnivalók a vízum-ügyintézésről:

Előfordulhat, hogy behívják az utast interjúra. A megérkezéskor a nemzetközi repülőtereken igényelhető baráti üzleti vízum, baráti országok részéről. Ebbe a körbe tartozik Magyarország is.

Az alábbi feltételekből egyet kell teljesíteni az ún. "VOA (Visa on Arrival)" típusú 30 napos vízumhoz:

  • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vagy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ajánlólevele
  • Meghívólevél (lehetőleg pakisztáni üzleti szervezetektől/szervektől)
  • Támogató levél a pakisztáni külképviseleteken található Befektetési testületektől.

Vámok

Jön!

Úti okmányok

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon







SZÁLLÁSFOGLALÁS