ÚTIKRITIKA.HU / Üzbegisztán


Üzbegisztán

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Jön!

Szállás

Jön!

Vízum és vám

Magyarország és az Üzbegisztán között vízumkényszer van érvényben. A magán útlevéllel utazó magyar állampolgárok tehát kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be Üzbegisztán területére. Vízummal- az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni.

Vízum az Üzbég Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Konzuli osztályán igényelhető. Javasoljuk, hogy a vízum megszerzésének mindenkori feltételeiről érdeklődjenek a Vista vízum részlegénél: vizum@vista.hu

Fontos, hogy az utas tudja a meghívó fél (üzbég jogi-, vagy magánszemély, intézmény, szálloda, utazási iroda, stb.) címét, mert a belépéskor a repülőgépen, vonaton, vagy a határon kitöltendő migrációs űrlaphoz erre szükség van. A kártyát a repülővel érkezők a repülőgép fedélzetén kapják meg, a vonattal érkezők a vagon utaskísérőjétől kérhetik, a közúti határon belépők pedig a határállomáson juthatnak hozzá. A kártya hozzáférhető bármely határállomáson az útlevélkezelő pult előtt. A kártya ingyenes, cirill vagy latin betűkkel kell kitölteni.

Vám

A repülőtereken az általános gyakorlatnak megfelelően megszigorították a biztonsági előírásokat. Folyadék, hegyes tárgy stb. nem vihető fel a kézipoggyászban a repülőgép fedélzetére. Elindulás előtt tájékozódjanak a várható körülményekről, amelyek eltérhetnek az európai országokban megszokottaktól.

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon