ÚTIKRITIKA.HU / Üzbegisztán


Üzbegisztán

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

Jön!

Szállás

Jön!

Vízum és vám

Magyarország és az Üzbegisztán között vízumkényszer van érvényben. A magán útlevéllel utazó magyar állampolgárok tehát kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be Üzbegisztán területére. Vízummal- az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni.

Vízum az Üzbég Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Konzuli osztályán igényelhető. Javasoljuk, hogy a vízum megszerzésének mindenkori feltételeiről érdeklődjenek a Vista vízum részlegénél: vizum@vista.hu

Fontos, hogy az utas tudja a meghívó fél (üzbég jogi-, vagy magánszemély, intézmény, szálloda, utazási iroda, stb.) címét, mert a belépéskor a repülőgépen, vonaton, vagy a határon kitöltendő migrációs űrlaphoz erre szükség van. A kártyát a repülővel érkezők a repülőgép fedélzetén kapják meg, a vonattal érkezők a vagon utaskísérőjétől kérhetik, a közúti határon belépők pedig a határállomáson juthatnak hozzá. A kártya hozzáférhető bármely határállomáson az útlevélkezelő pult előtt. A kártya ingyenes, cirill vagy latin betűkkel kell kitölteni.

Vám

Belépéskor a vámnyilatkozatot minden esetben ki kell tölteni. Egy példány az utazónál marad, és kifelé újra ellenőrzik.

A repülőtereken az általános gyakorlatnak megfelelően megszigorították a biztonsági előírásokat. Folyadék, hegyes tárgy stb. nem vihető fel a kézipoggyászban a repülőgép fedélzetére. Elindulás előtt tájékozódjanak a várható körülményekről, amelyek eltérhetnek az európai országokban megszokottaktól.

Legyünk körültekintőek, hogy milyen gyógysert viszünk be az országba. Tanácsos vinni orvosi receptet.

Fotóegyveleg

fotó by Elter

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon