ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Mövenpick Hotel Jumeirtah Beach*****

Mövenpick Hotel Jumeirah Beach*****
Lényeg:
Tulajdonképpen jó hotel, színvonalas ellátással. Szépek és tiszták a szobák. Európai viszonylatban ez inkább 4 csillagos színvonal.
A tengerre (strandra) néző szobák értékét, nyugalmát erősen rontja a szomszédos építkezés zaja.
Hol?
2017. január elejei információnk szerint hotelnek a strand felé eső oldalán még mindig hatalmas építkezés zajlik (hol nincs Dubajban?). Ez leginkább a hotel amúgy vonzó medencéjénél való időzést zavarja. Amikor az építkezésnek vége lesz (nem tudjuk mikor), akkor pedig, a kész épület árnyékot fog vetni a medencére és a napozásnak annyi. Már reggel hatkor elkezdenek kopácsolni. Van, hogy éjszaka is dolgoznak, bár ez nem jellemző. Sok vendég panaszkodik. Más kérdés, hogy a Jumeirah Beach térségében más hoteleknél is jellemző probléma. A hotel menedzsmentje sűrűn magyarázkodik az építkezés miatt, de nincs nagy ráhatásuk, mert nem az ő építkezésük (egy új hotel). Viszont nem mernek nyilatkozni arról, hogy mikor lesz vége az építkezésnek.
A strand 80-100 méterre van a hoteltől (pár perc). Nem privátstrand! Lényegében csak egy utcán kell átmenni, de az építkezés miatt kissé körülményes és nem idilli. (Bár nem is tragikus.) A hotelvendégeknek ingyenesen adnak strandtörölközőt és napernyőt. A strandon nincsenek igazi napozóágyak, csak valamiféle, heverészésre nem alkalmas ülőalkalmatosságok! A strand eléggé zajos (az építkezéstől függetlenül is).
Közel (néhány 10 méter) van egy parti sétány (Jumeirah Walk) több kávézóval, étteremmel. A Starbucksban itt is jó a presszó kávé (dopio). Szép jachtokat lehet megcsodálni.
A 100 méterre lévő villamosmegállóból gyorsan és olcsón (6 dinár) el lehet jutni a Pálmához. Érdemes feltölthető bérletet venni.
A repülőtérről metróval kb. egy óra aljutni a hotelhöz. A legközelebbi metróállomás (Jumeirah lake Towers) nincs igazán gyalogtávolságra.
Milyen?
Jól néz ki a hotel, szép, de nincs frissen felújított állapotban. Előfordulnak kisebb műszaki defektek, amiket azért orvosolnak. A medence elég kicsi a hotel vendégkapacitásához képest. 9 óra után már nincs szabad napozóágy a medencénél. A medence vize kicsit homályos.
Az építkezés nem csupán zajos, hanem a hotelből a kilátást is zavarják az óriási munkagépek.
Szobák:
Kényelmesek és hatalmasak az ágyak. A pótágyak kevésbé. Szuper a tágas zuhanyozó. Színvonalas az ágynemű.
Mivel az ablakok nem elég erősen hangszigetelnek, a szomszédos építkezés zaja erősen beszűrődik. Éppen a tengerre néző szobák kapják a legtöbb építkezési zajt.
Pech, ha valaki a lifthez közeli szobát kap.
Szolgáltatások:
A recepciósok nagyon segítőkészek. A személyzet profi.
Az edzőterem gépei teljesen modernek, újak.
A szállodai számlához pluszban 20 dinár ,,strand díjat” csapnak hozzá, helyben. Valamint érkezéskor 300 euró értékű ,,biztonsági garanciát” kötnek le kaucióként a bankkártyánkon. Ezt persze visszaadják a tartózkodás végén.
Ellátás:
Príma a reggeli választéka. A vacsora is korrekt. A reggelizésnél érződik, hogy a vendéglétszámhoz képest szűk az asztalkapacitás.
2017. január 8.

« vissza