ÚTIKRITIKA.HU / Egyiptom


Egyiptom

Repülőjegy | Vízum | Vám | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Repülőjegy és repülés

Jön!

Vízum

Vízumügyintézés az Útikritika.hu-val!

Egyiptomi vízum ügyintézésével kapcsolatban intézheti online az egyiptomi vízumot vagy forduljon bizalommal a Vistához! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

 • Telefonszám: 06-1-429-9908
 • E-mail: vizum@vista.hu
 • Ügyintézési díj: 5.900 HUF / vízum / fő
  • Vízumdíj (30 napos, egyszeri belépő turista): 11 000 HUF
  • Vízumdíj (30 napos, többszöri belépő turista): 16 000 HUF
  • Vízumdíj (30 napos, egyszeri belépő üzleti): 17 000 HUF
  • Vízumdíj (90 napos, többszöri belépő üzleti): 23 000 HUF
  • Érkezéskor: érvényes útlevél + 25 USD

Vám

Egyiptomba az ottani vámszabályok alapján nem lehet bevinni 200 szálnál több cigarettát (vagy 25-nél több szivart, 200 g-nál több dohányt), illetve 2 liternél több alkoholt. No persze, tilos bevinni kábítószereket, tűzfegyvereket. Valamiért gyapotot sem lehet bevinni. A kábítószer, tűzfegyverek és - megint - a gyapot kivitele is illegális. Az Egyiptomban vásárolt arany- és ezüstáru személyes felhasználásra, illetve kis mennyiségben kivihető. Egyiptom szigorú törvényekkel szabályozza a 100 évesnél régebbi műtárgyak és leletek kivitelét és behozatalát. Ilyesmik kiviteléhez engedélyt kell beszereznie. Az Egyiptomba behozott, illetve onnan kivitt valuta mennyiségére semmilyen korlátozás nem vonatkozik, azonban az utazóknak nyilatkozniuk kell 500 egyiptomi font vagy ezzel egyenértékű külföldi valuta meglétéről.

Úti okmányok

Beutazáshoz szükséges:

A belépéstől számított hat hónapig érvényes útlevél,

Egyiptomi vízum igényelhető előzetesen az Egyiptomi Nagykövetség Konzuli Osztályán.

Tartózkodási napok száma a vízumban megjelölt / engedélyezett napok száma (turizmus céljából általában 30 nap). Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén a helyi Belügyminisztérium ’Passports, Nationality and Immigration’ osztályán kell kérvényezni a vízum meghosszabbítását. Magyar állampolgárok törekedjenek érvényes egyiptomi vízum vagy tartózkodási engedély birtokában lenni.

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül):

Bár az ország jogszabályai nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni. Amennyiben olyan kiskorú gyermek kívánja elhagyni az országot (akár egyedül, akár édesanyjával), akinek az édesapja az adott ország állampolgára, a hatóságok a kiléptetéskor az édesapa írásos hozzájáruló nyilatkozatát kérhetik, ezért javasoljuk, hogy az országhatáron történő kilépéskor ezt a dokumentumot tartsák maguknál.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon