ÚTIKRITIKA.HU / Jordánia

Jordánia

Repülés | Szállás | Vízum és vám | Fotóegyveleg

Repülés és repülőjegy

A repülési lehetőségekről és a repüléshez csatolt nyaraló és egyéb programokról itt lehet tájékozódni. Személyesen a Vista utazási irodákban adnak alapos információkat a jordániai utazás árairól, a szállásfoglalásról.

,, Ammánba érkezz, Akabából menj haza!

Ha már két várost is érint fapados, megéri ezt kihasználni - még akkor is, ha délről átszállásos a hazaút. Az északabbra fekvő Ammán megfelelő kiindulópont, a környék felfedezése után pedig el lehet indulni délre - természetesen észak felé is kitérhetünk, nekünk erre nem volt időnk. Petrát és a Holt-tengert muszáj látni, akkor pedig már egyszerűen nem érdemes visszafelé menni. Mi szerdán érkeztünk Ammánba és végül hétfőn repültünk haza Akabából athéni átszállással. Ammán sokszínű város, egyszerre modern és lepukkant, egyszerre tűnnek fel a görög, római és muszlim épületek, romok, körülvéve az összeeszkábált blokkházakkal. Akaba a legmelegebb, február elején is 26 fok volt. Aki vállalja a határon bumlizást, Eilatból is hazajöhet, onnan közvetlen járata van mindkét ultrafapadosnak Budapestre. (2019)" forrás

Szállás

Akabában (vagy Aqabában) vannak városi és városon kívüli szállodák. A városi szállodák közül csak a Mövenpick-nek, az Intercontinental-nak és a Kempinski-nek van saját partrésze, strandja.

,, Szállás: Nem drága. 16-25 euró között volt egy éjszaka átlagban reggelivel. (Nem hostel, saját szoba fürdővel). Petránál érdemes nem a legolcsóbbakat nézni, főleg télen, mert nincs fűtés, csak jó esetben egy elektromos hősugárzó, így elég hideg tud lenni és ilyenekben a tisztaság sem kimagasló.
Amiket ajánlanék:
Wadi Musaban: Petra Aretas Hotel: 2019 december végen nyitott, tehát tiszta, bőséges reggelivel. Petra bejárata 5 perc gyalog.
Ammanban: a 7. circe mellett. A repülőtérre vezető út és a JETT busz egyik irodájának és megállójának a közelében: Baden Hotel Suites. Nagyon tiszta, modern. (l.l., 2020)

Ajánlott szállodák

A Vörös-tenger parti Akabában (vagy Aqabában):

Ajánlott szállodák fenntartásokkal:

A Holt-tengernél:

Érdemes a Vista irodákban az utazási tanácsadóktól kritikus hotelértékeléseket kérni, hogy az egyéni szempontok alapján az árban és adottságokban legmegfelelőbb szállodát lehessen kiválasztani. 

Vízum és vám

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

 • Telefonszám: 06-1-429-9908
 • E-mail: vizum@vista.hu
 • Ügyintézési díj: 5.900 HUF / vízum / fő
  • Vízumdíj (1x turista, 2 hónapos): 21 900 HUF
  • Vízumdíj (2x turista, 3 hónapos): 31 900 HUF
  • Vízumdíj (tx turista, 6 hónapos): 60 900 HUF
  • Átfutási idő: 3-4 munkanap

A magyar állampolgárok számára vízum szükséges a Jordániába történő belépéséhez.

Az ammani nagykövetségünk tájékoztatása szerint az Izraellel összekötő jordán határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok csak közvetlenül az intézkedés előtt bejelentve, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasolt, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat. A jordániai belépésnél nem örülnek, ha a turista útlevelében izraeli vízum pecsétjét látják, de a belépést azért nem akadályozzák meg, elvégre a két ország között békeszerződés van érvényben. A jordán állam kilépéskor illetéket szed az emberektől, így mindenképpen hagynunk kell jelenleg 10 dínárt fejenként, hogy elhagyhassuk az országot!

,, Válts ki Jordan Passt!

Jordániába kell vízum, amit meg lehet venni a reptéren is, de felesleges, és drágább is. Előre úgynevezett Jordan Passt lehet venni, ez kiváltja a vízumot, ha legalább három éjszakát az országban töltünk, és egy csomó helyre be lehet vele menni ingyen. A vízum 40 jordán dínár (egy dínár nagyjából 400 forint), a Jordan Pass pedig 70, 75 vagy 80 dínár. A legolcsóbban egynapos, a másodikban kétnapos, a harmadikban háromnapos petrai belépő van. (2019)" forrás


,, Jordániába vízum szükséges, amit bélyeg formájában belenyomnak az útleveledbe. Ott helyben kapod meg, a reptéri ellenőrzésénél, laza 40 jordániai dinárért, ami átszámítva 50 euró. Persze az arab lehúzás, már a reptéren elkezdődött. A pofátlanok 60 euróért akartak nekünk beváltani 40 dinárt. Pénzt váltani nem érdemes, főleg ha forinttal érkezel. Ezt az öngyilkosságot bevállalta egy magyar csajszi az anyukájával, akik ott értetlenkedtek, hogy miért nem fogadnak el forintot a helyiek. Jó magyarok lévén kisegítettük őket, legalább a vízumra teljen nekik, a többit már ők oldották. Végül ezt egy ATM oldotta meg ahol “mindössze” 5 dinár volt a kezelési költség, ami hatfelé szétosztva nem egy nagy vagyon. (felvidekicsavargok.eu, 2019)" forrás

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon