ÚTIKRITIKA.HU / Kanada


Kanada

Repülés | Szállásválasztás | eTA vízum |Vám| Fotóegyveleg

Repülés

"Előbb indítja el, valamint növeli budapesti járatainak frekvenciaszámát a kanadai szabadidős légitársaság az Air Canada Rouge. A légitársaság lépése várható volt, mivel a konkurenciának számító szintén kanadai Air Transat szabadidős légitársaság a jövő nyári szezonban már nem indítja újra, az idei évben már másodjára közlekedő budapesti járatait. Az utolsó Air Transat járat a mai napon (október 13-án) hagyta el a Ferihegyi betont. Az eddig meghirdetett 2017-es június 10-ei járatindítás helyett, már május 20-án (szombaton) elindítja a szezon első budapesti járatát a kanadai Air Canada Rouge légitársaság. A járatokat változatlanul a légitársaság szélestörzsű Boeing 767-300ER típusú repülőgépei fogják teljesíteni." forrás

Szállásválasztás

A turista számára nem probléma szállást találni Kanadában. A heliyek életét a legjobban úgy lehet megismerni, ha Bed&Breakfast szálláshelyet választunk. Ilyen szinte minden településen van. A szállodaárak nyugat-európai szinten vannak. Érdekes, hogy sok kanadai hotel kedvezményt ad autókulbok tagjainak. Érdemes vinni Magyar Autóklub kártíyát, hátha eredményesen bevethető. A kanadai motelek a szálláshelyek színvonal rangjában a legalul helyezkednek el. Ráadásul drágábbak, mint a Bed&Breakfast-ek.

eTA vízum

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

  • Telefonszám: 06-1-429-9908
  • E-mail: vizum@vista.hu
  • Ügyintézési díj: 5.000 HUF / eTA vízum / fő (Tartalmazza az ügyintézést is!)

2016. március 15-től kötelező a Kanadába légi úton történő beutazáshoz az eTA vízum (elektronikus utazási engedély). A vízum 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes és egyszerre maximum 6 hónapos tartózkodásra vehető igénybe. Az igénylést követően akár pár percen, de legfeljebb 72 órán belül elkészül az engedély.

Az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Kanadába legfeljebb hat hónapra turizmus, látogatás vagy üzleti tárgyalás céljából. Az útlevélnek a kanadai tartózkodás teljes időtartama alatt, valamint legalább a visszautazáshoz érvényesnek kell lennie. Bővebb felvilágosítás Kanada budapesti nagykövetségének honlapján található.

A vízummentesség nem jelenti automatikusan a belépés abszolút lehetőségét. A határátkelőhelyen a kanadai határőr vizsgálhatja, eleget tesz-e a belépni szándékozó magyar állampolgár az idegenrendészeti előírásoknak, és dönt a beléptetés engedélyezéséről, vagy megtagadásáról. Utóbbi esetben az utasnak a legközelebbi lehetőséggel el kell hagynia Kanadát.

Fontos tudni, hogy a konkrét kanadai tartózkodás időtartamát a belépésnél eljáró határőr határozza meg, és az útlevélbe bejegyzi az innen történő elutazás legutolsó időpontját. Ilyen esetben az utazó köteles legkésőbb a megjelölt időpontban elhagyni Kanadát.

A turista céllal beutazni kívánó külföldieknek érvényes egészségügyi / utazási biztosítással kell rendelkezniük. A gyermeküket egyedül kísérő szülők esetében ajánlatos a másik szülő írásbeli beleegyezését, illetve a szülői felügyeletet egyedül gyakorló szülők esetében az ezt igazoló dokumentumot maguknál tartani, mert a kanadai idegenrendészeti hatóságoknak jogukban áll a gyermeket is kikérdezni azt kiderítendő, hogy esetleg nem a kiskorú jogellenes elviteléről van-e szó.

Vám

,, Minden kaját be kell mutatni, és előre deklarálni. A gyári csomagolású sajttal valószínűleg nem lesz semmi fennakadás. Érdekesség: Kanadába tilos bevinni bébikompot :)) (veszélyesnek tartják) Info: https://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/rpg-mrp-eng.html  "(f.m., 2019)

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Torontoba Repülőjegyek Torontoba
Olcsó repülőjegyek Torontoba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS