ÚTIKRITIKA.HU / Lanzarote / Orsi válaszol


Lanzarote / Orsi válaszol

Lényegében azonos dolgokra kell odafigyelni a nyaralás alatt, mint bárhol máshol, ahol az ember elengedi magát és "nyaraló üzemmódban" van. :)

Ahol az ki van írva, a wc papírt a wc helyett kéretik a szemetesbe dobni.

Az értékeket ne hagyják őrizetlenül, és mindig figyeljenek oda a táskákra, holmikra. A szállodának ha van széfje, akkor a legbiztosabb oda tenni az értékes dolgokat. Igazából spanyol viszonylatban kell gondolkozni, a közbiztonság jó, lopások viszont sokszor előfordulnak. A csapvizet ne fogyasszák, de fogat mosni lehet vele, nekem nem volt problémám belőle. Mértékkel bármit lehet fogyasztani, a picit fűszeresebb dolgokra kell odafigyelni, ha nem bírja a gyomruk. Kötelező védőoltás nincsen.
Viszont amire nagyon felhívnám a figyelmüket, hogy a napvédő szereket (naptej, napolaj) rendszeresen használják, naponta többször, mert nagyon le lehet égni, még akkor is ha nem süt a nap(!) és felhős az ég. Ez már Afrika magasság, sokkal közelebb is van a naphoz és az Egyenlítőhöz, emiatt sokkal veszélyesebb, mint nálunk vagy a mediterrán régióban.

A látványosságokat tekintve szinte minden látogatható nevezetességet megtalálnak a honlapon vagy a szálloda recepcióján, lényegében ennyit tud a sziget. Érdemes több látványosságra szóló úgynevezett bérletet venni (3-4-5 látványosság kombinációja) így árban is jobban megéri. Erről is olvashat az utikritika.hu honlapon.

Egy tipp, ha szeretik a biciklizést:
Béreljenek bringát és a tengerparti sáv mentén Arrecifétől egészen Puerto del Carmen-ig tudnak bicajozni az óceán és a csodás kertek között. Az út nem annyira megterhelő és egy aktív sportos és strandolós napnak tökéletes. :)

A szemben lévő városi strandot kevésbé ajánlom, általában csak a helyiek rohamozzák meg hétvégén vagy ünnepnapon, de nem is ezért, hanem mert nagy kövek találhatók közvetlenül a víz szélén, apálykor jobban látni át is lehet sétálni rajtuk, de dagálykor veszélyesebbek.

Arrecifében sétáljanak el este a Charco-hoz, nagyon hangulatos. (ez egy kis tószerű képződmény, ami az óceán vizével telítődik, ahogy váltakozik az ár-apály jelenség. Reggel nem túl szép látvány, de délutánra megtelik vízzel.

Nekem egyébként El Golfo és Los Hervideros a kedvencem (és nem mellesleg ingyenesek).

Remélem megszeretik a szigetet és szép élményekkel térnek majd haza! :)

Üdvözlettel, Orsi, 2017. június  -Kommentek

Dr Daróczi Adrienn, 2017. 07. 15. 21:11
Kedves Orsi! Szeretném megkérdezni Tőled, hogy itthonról érdemes-e transzfert kérni, vagy a reptéren il. vissza lesz taxi. Augusztus 9-én érkezünk, Puerto del Carmen Apartamentos Jable Bermudas van a szállásunk. Továbbá érdeklődnék, hogy fakultatív kirándulást hol tudunk foglalni, mert nem bérelünk autót. Köszönettel: Adrienn


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon