ÚTIKRITIKA.HU / Kuvait


Kuvait

Vízum | Repülés | Szállás | Vám | Fotóegyveleg

Vízum

  • A Kuvait Államba érkező magyar állampolgárok, az egyszeri beutazásra és max. 90 napi tartózkodásra jogosító, 90 napig érvényes beutazó turista (látogató) és üzleti vízumaikat felvehetik a kuvaiti nemzetközi repülőtéren. Feltétel, hogy a magyar magánútlevelünk a belépéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes legyen.
  • Nincs lehetőség a vízum érkezéskor történő beszerzésére, ha Kuvait valamelyik közúti határátkelőhelyén történik a belépés. Ezeken a helyeken csak előre beszerzett vízummal lehet az országba belépni.
  • A Kuvaitba belépéskor digitális ujjlenyomatot vesznek a belépő külföldi állampolgároktól.

Az éppen érvényes beutazási feltételekről van mód tájékozódni Budapesten is, mivel van Kuvaitnak itt nagykövetsége, ahol akár kérelmezni és felvenni is lehet a vízumot.

Fontos tudni, hogy még a vízum birtokában is megtagadhatják a kuvaiti hatóságok, hogy belépjen az országba az, aki előtte Izraelben járt. Ha az útlevélben éppenséggel nincs is nyoma az izraeli beutazásnak (mert a vízumot pl. külön lapon adták ki), a gépkocsi papírjain, stb. levő bejegyzés vagy más "árulkodó jel" hasonlóképp kockázatos lehet.

Repülés és repülőjegy

Budapestről csak átszállásal lehet Kuwait Citybe repülni.

Szállás

Vám

Áruféleségek behozatalánál tiltott a fegyver, kábítószer és minden olyan gyógyszer, melynek komponensei közül bizonyosak tiltólistán szerepelnek. Vallási okokból ugyancsak szigorúan tilos pornográf termékeket, alkoholt, alkoholtartalmú élelmiszereket, illetve sertéshúst bármilyen formában bevinni az országba. Nagyobb értékű műszaki cikkek (pl. professzionális fényképezőgép, kamera) papírjairól, műszaki adatairól célszerű több (legalább angol nyelvű) fordítással ellátott másolattal rendelkezni.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS