ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás hónaponként

Időjárás hónaponként

Malajzia időjárása februárban

Kuala Lumpur időjárása februárban

,, Nem nagyon esős a február, de picit igen (és nem mindennap). valamiért jellemzően délután szokott esni az eső. Ennek figyelembevételével kell elosztogatni a szabadtéri és a fedett területű programokat.

Ne esernyőt vigyetek, mert az ott szokásos heves zuhatagban az nem tart ki. Inkább valami könnyű esőkabát kell, ami azért a nagy melegben belül nem fűt nekünk túlságosan.

Speciel a főváros éghajlatában a június mellett a február a viszonylag legkevésbé csapadékos hónap. (Az október és a november jóval esősebb.)

Napsütés van bőven. A magas páratartalomhoz (84% körül) 1-2 nap után hozzá lehet szokni.

Nappal 30-32 fok körüli a meleg, este ez lemegy 26 körülre. Idén gyakran volt 34-35 fok, ami azért már hőségnek nevezhető. Amúgy Kuala Lumpurban egész évben kb. ilyen a hőmérséklet.

A Petronas-ikertorony meglátogatása nagyon ajánlott, de ügyesen kell időzíteni, mert ha nincs eső, akkor még lehet felhős ég, ami mellett nem érdemes felmenni (főleg, hogy költséges is).

Amire még figyelni kell egy ilyen trópusi, ugyanakkor modern nagyvárosban az a légkondi. Szeretik nagyon hidegre szabályozni, és a hőségből a hidegbe való bemeneteltől könnyen megfázhatunk.

Szóval a programozásoknál ruházatilag egyszerre kell felkészülni a kinti hőségre (könnyű pamut cucc), a délutáni esőre és a fedett helyeken lévő hűvösre.

Kuala Lumpur élvezetes város, akármilyen komplikált is az időjárás. Az esők valahogy hitelesek egy trópusi miliőben. (2017, úti kritikus válasza egy kérdésre, amit az utikritika@utikritika.hu e-mailre küldtek)


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Kuala Lumpurba Repülőjegyek Kuala Lumpurba
Olcsó repülőjegyek Kuala Lumpurba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS