ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Sugar Beach Resort*****

A szállodáról

A visszajelzések elsöprő többsége pozitív. Főleg a tágas szobákat, az ellátást és a szolgáltatás színvonalát dicsérik. A hotel jó állapotban van. Ajánlatos all inclusive ellátásra befizetni.

Hol?

A hotel közvetlen környékén nincs mit felfedezni. A hoteltől kb. 5 perc távolságra van a sziget viszonylatában mozgalmasnak számító turista település, Flic en Flac ( ejtsd: flik an flákk) egy peremrésze, ahol van több bolt, szupermarket, és egy pénzváltó is. Flic en Flac központja a hoteltől 2 kilométerre van, és busszal is elérhető. A repülőtéri transzfer kb. 1 órás és a főváros, Port Louis is kb. egyórás távolságra van.

Tengerpart

Szép a strand, jókat lehet sznorkelezni és sok vízi sportolási lehetőség között lehet választani. A strand egy nagy lagúnáján belül helyezkedik el. Korallos a vízterep, ami szuper a búvárkodáshoz, de a fürdésnél emiatt ajánlatos valami fürdőszandált hordani (a tengeri sünök tüskéi és az éles koralldarabok miatt). A napközbeni apály idején körülményes a fürdés, ilyenkor a vendégek a medencéket preferálják s dagálykor mennek a tengerbe. A strandon való sétálgatáshoz is érdemes fürdőszandált felvenni az éles koralltörmelékek miatt. A szigeten lévő strandok fövenye többnyire nem finom homokos, de a partok ettől függetlenül szépek. A hotel előtti Sugar Beach fövenye még a kevésbé koralltörmelékesek közé tartozik a sziget viszonylatában. A nem hotelek előtti strandok nyersességükben, természetességükben szépek, de fürdésre azok sem a legkényelmesebbek. Több vízi sporthoz az eszköz ingyenes a hotelvendégeknek. A pálmafás strand a sziget népszerű Flic en Flac hosszú partvonalának a része. Ez – sokak szerint - a sziget legszebb partrésze. Járkálnak a strandon árusok, de nem zavaró a jelenlétük és nem túl tolakodóak. Az erős napsugarak miatt kéretik vinni itthonról napvédő krémet, fejfedőt, mert mindez helyben drágább.

Milyen?

A szálloda nagyvonalúan kialakított, alaposan gondozott. Kb. 20 évvel ezelőtt építették koloniális stílusban. Mindkét medencéjük tiszta, gusztusos. Van egy nagyobb medence a strandhoz közel és egy kisebb, ahol nyugalmasabban lehet pihenni. A vendégkörben sok a nászutas pár, főleg az európai nyár idején. Nemzetiség szerint kellemesen vegyes a vendégkör.

Szobák

A szobák régimódiak, nincsenek felújított állapotban és ez főleg a fürdőszobákon látható. Az 5 csillagos besorolásnak helyi viszonylatban megfelelnek.

Szolgáltatások

  • A hotel egész területén működik az ingyenes Wifi.
  • A személyzet kedves.
  • A borravaló jelentősen képes javítani az igyekezetükön.

Ellátás

  • Érdemes teljes ellátásra befizetni, mert extraként az italok nagyon drágák.
  • A strandbárnál egy nagyobb üveg helyi sör kb. 3 ezer forintnak megfelelő helyi pénzbe kerül.
  • A svédasztalos reggeli és vacsora választéka és minősége kifejezetten jó.

2015. szeptember 17.


FOTÓK

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS