ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


The Ravenala Attitude****

Mauritius - The Ravenala Attitude****

Lényeg:

Nagyon szép, tiszta hotel. A szobák tágasak, csinosak, de a közterületekhez képest kissé lelakottak. Az ellátás teljesen megfelel a kategóriának. A stranddal van egy-két probléma. Családbarát hotel.

Hol?

Kellemes környéken van, de ugyanakkor erősen elszigetelt az elhelyezkedése. Ez azonban nem hátrány azoknak, akik inkább a hotelben akarnak kikapcsolódni, strandolni, és nem igénylik, hogy a hotelen kívül gyalogtávolságra legyen mozgalmasság.

A hoteltől gyalogtávolságra nincsenek vásárlási lehetőségek. Ezért a hotel kínál a területén boltokat.

Különben is taxival kb. 20 perc alatt be lehet jutni a fővárosba, Port Louis-ba. Igaz nem olcsó, átszámolva oda-vissza kb. 12 500 forint. (Mauritius drága, ugyebár).

A repülőtér kb. 1 órára van.

Strand:

A strandon van egy kicsi (20x40 méter) , kijelölt rész, ahol lehet a tengerben fürödni, igaz az apálykor sekélyebbé válik a víz itt is. Vízmélység jellemzően másfél méter. Ezen a részen nincsenek olyan nagy kövek és nincsenek tengeri sünök, mint a part többi részén.
A szomszédos luxushotel előtti strandon például veszélyes a fürdés a tengeri sünök és az éles kövek miatt.

Éppen itt torkollik egy folyó a tengerbe, és emiatt a víz nem annyira látványosan átlátszó. A folyó vize ugyanis nem igazán gusztusos kinézetű vízzel gyarapítja a tengert.
Megjegyezzük Mauritiuson a strandok többsége fürdés szempontjából nem szuperek. Vannak ilyenek, de többnyire néhány luxushotel előtti partszakaszról van szó.

A hotel előtti part szép pálmafás, és a kicsi homokos fövenyű sávban mindig van elég napozóágy. Szóval, ha éppen nincs kedvünk vagy lehetőségünk a tengerben fürödni, azért napozhatunk, lustálkodhatunk élvezve a tenger csodás látványát. Ebbe azért belezavar a sok víz sport eszköz és a hajók zaja, masszív tömege.
A hotel strandjánál lehet kajakozni, vitorlázni. Naponta kétszer hajóval 45 percre ki lehet menni elég jó terepre sznorkelezni.

Milyen?

2015-ben fel lett újítva a hotel. Vannak már a kopottságnak több jele, de ez így van a trópusi helyeken. Nagyon igyekeznek megőrizni, fenntartani a hotel gondozottságát.

A fogadótér lenyűgöző, a berendezés stílusos.

A strand fogyatékosságainak ellensúlyozására csodálatosan kialakított medence komplexum kínálkozik a vendégeknek.

Viszonylag sok a gyermekes család, ami a nyugalomra vágyó pároknak negatívum lehet.

Szobák:

Nincs szekrény, de van sok lepakolásra való hely a háló részben és a fürdőszobában is.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, igyekvő, de főszezonban, ünnepek idején túlterhelt és emiatt a szolgáltatásoknál várakozások adódhatnak. Amúgy a helyi népek eleve lomhák, bár nem fekete-afrikai mértékben…

Ellátás:

Jó minőségűek az étkek. A választék széles.
Vannak a la carte éttermek is, de ezeknél előzetes foglalás szükséges.
A reggeli eléggé angolos, ami egy magyarnak inkább hátrányos. A kenyér viszont meglepően finom.
A főétteremben a higiéniai állapotokra ügyelhetnének jobban is.

2017. május 23.


Mauritius - Északi part - Balaclava - The Ravenala Attitude****


Lényeg:

Szépen gondozott, jól működő, kellemes légkörű hotel. A szobák szépek, tágasak, eléggé modernek. A svédasztalos étkeztetés príma. A szolgáltatás módja 5 csillagos.

Hol?

Kissé elszigetelt helyen van (bár ez a sziget hoteljeinek többségére is valamennyire igaz). Vagy autót bérelünk, vagy taxizunk. A taxizás drága mulatság. Boltok nincsenek gyalogtávolságra. Nincs sok értelme kisétálni a környékre, mert nincs semmi érdekes (már a strandon kívül).

Közel van a főváros (Port Luis, 20-30 perc taxival) és a mozgalmas Grand Bay.

A repülőtéri transzfer kb. 50-60 perces (erősen a forgalom függvénye).

Strand:

A strand nem nagy. Éppen a hotel mellett torkollik egy folyó vize a tengerbe, s ezért itt a tengervíz nem annyira átlátszó, mint más helyi strandokon, de azért a gyönyörű türkizkék szín itt is csodálható. A strand szép a természeti beágyazottsága miatt, tiszta, gondozott, de elég keskeny. Szép a partszakasz.

Lehet sznorkelezni, vizisíelni, kajakozni,


Milyen?

Jól néz ki a hotel, kényelmes. Telt ház esetén sem érződik túlzsúfoltság, mert hatalmas a területe. Kellemes a pálmafákkal teli kert, jó nagy a medence. Példás gyakorlat: minden szobához tartoznak eleve foglalt napozóágyak (kér hogy a többségük eléggé lestrapált). A medencében nagy gyerekzsivaj.

A medencénél lévő bár túl hangos zenét nyom.

Szobák:

A szobák jól felszereltek. A fürdőszobák nincsenek frissen felújított állapotban, de így is megfelelőek.

A takarítás lehetne alaposabb is.

Szolgáltatások:

A személyzet igazán szívélyes, előzékeny. Néha előfordulnak apró szervezetlenségek.

A hotelben rossz a pénzváltás kurzusa, márpedig a kirándulásokra kell vinni készpénzt.


Ellátás:

Nagy a büfévacsora választéka, jó a minőség. A pultokról leszedett étkek többnyire langyosak.

2018. november 21.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS