ÚTIKRITIKA.HU / Pakisztán


Pakisztán

Repülés |Érkezés| Szállás | Vízum és vám | Úti okmányok

.

Érkezőkre várva a Jinnan nemzetközi repülőtéren (Karachi) - Ata fotója 2022-ben

Repülés és repülőjegy

Egy 2014-es CNN felmérés szerint az Islamabad-i Benazir Bhutto nemzetközi repülőtér a világ legvacakabb repülőtere.

Érkezés

,, Back in time 🙂 mintha a 20.század nyolcvanas éveibe csöppentem volna. Minden manuálisan működik a repülőtéren. A pakisztániak hosszú kígyózó sorokban várnak a belépésre, én és egy kínai üzletember ketten a külföldiek pultnál pedig négy gép is érkezett 🙂
Hatalmas tömeg várakozik kint. Itt még hagyománya van annak, hogy az egész család kimegy a repülőtérre és virágkoszorúval fogadják az utazót...

Ata fotói

Egy gyönyörű legalább 50 éves rozsdás Datsun Nissan Sunny taxi várakozik kint, sajnos foglalt. A légkondis taxisok nyugati árat kérnek a fuvarért én Übert rendelek. Egy otthonról is jól ismert Maruti visz egy ezresért a hotelbe.
Nagyon nyomasztó hogy mindenki engem néz állandóan. Már-már kirakati majomnak érzem magam. Viszont nagyon kedvesek, barátságosak az emberek." (Ata, 2022)

Szállás

Pakisztánban elég aktív a belföldi turizmus és üzleti utazás, és inkább ennek hatására, nem annyira a külföldi látogatók miatt, nagy a választék szálláshelyekből, sokféle árfekvésben. A külföldi turisták gyakran le vannak döbbenve, hogy a szálláshelyek tisztasági, higiéniai álllapota mennyire problémás. Az ágyak, a hálórészu még csak valamennyire elfogadhatóak, jellemzően a fürdőszobák szoktak gusztustalanok, vagy taszítőak lenni. Mivel kevés külföldi turista jön Pakisztánba, így gyakran fordul elő, hogy a szálláshelyen mindenki más pakisztáni, persze a maguk életmódbeli, viselkedési sajátosságaikkal.  

A legolcsóbb szálláshelyek jellemzően a nagy közlekedési csomópontok (vasuti és buszpályaudvarok) közelében vannak, persze zajos közegben. Ne a fogadótér alapján döntsük el, hogy egy szállás megfelel-e nekünk. Kérjük meg, hogy megnézhessük a szobát. A légkondi és a melegvíz szolgáltatás valósággal luxusnak számít arrafelé.

Vidéki hotel - Ata fotója

Vízum és vám

Vízum

Kényelmes és gyors vízumügyintézés az utikritika.hu-val!

Vízumügyintézési igényével forduljon bizalommal az utikritika.hu-hoz! Utazási partnerünk, a Vista Utazási Irodák tapasztalt vízum-szakértője áll rendelkezésére vízumbeszerzésben, a kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésekben. Intézze vízumigénylését gyorsan és kényelmesen!

 • Telefonszám: 06-1-429-9908
 • E-mail: vizum@vista.hu
 • Ügyintézési díj: 5.000 HUF / vízum / fő
 • Vízumügyintézés díja: 5.900 HUF / vízum / fő
  • Vízumdíj (turista): 14 000 HUF
  • Vízumdíj (üzleti): 21 000 HUF
 • Átfutási idő: 10 munkanap

A magyar állampolgároknak Pakisztánba vízum kell. A pakisztáni vízumhoz az alábbiak szükségesek:

 • útlevél, ami beutazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes
 • vízumkérőlap
 • 2 db színes igazolványkép (fotós vagy automata által készített, fehér hátterű, színes, 3.5 x 4.5 cm-es és szemből)
 • retúr repülőjegy
 • hivatalos meghívólevél (kinti, illetékes hatóság által kiállított) + csatolni a meghívó fél személyi igazolványának és útlevelének a másolatát is.
 • bankszámlakivonat
 • hivatalos út esetén: meghívólevél, munkáltatói igazolás
 • meghatalmazás

Tudnivalók a vízum-ügyintézésről:

Előfordulhat, hogy behívják az utast interjúra. A megérkezéskor a nemzetközi repülőtereken igényelhető baráti üzleti vízum, baráti országok részéről. Ebbe a körbe tartozik Magyarország is.

Az alábbi feltételekből egyet kell teljesíteni az ún. "VOA (Visa on Arrival)" típusú 30 napos vízumhoz:

 • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vagy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ajánlólevele
 • Meghívólevél (lehetőleg pakisztáni üzleti szervezetektől/szervektől)
 • Támogató levél a pakisztáni külképviseleteken található Befektetési testületektől.

Vámok

Jön!

Úti okmányok

Jön!

Fotóegyveleg

Ata fotói

Vissza az elejére


Kommentek

horvath gabor, 2022. 03. 01. 18:43
sziasztok, idén május közepén utaznék turistaként egyedül Pakisztánba, főleg az északi régió érdekelne, ha esteleg vmi aktuális jó tanáccsal / tapasztalattal el tudtok látni, hálásan megköszönném :)


úti kritikus, 2020. 02. 15. 10:00
Rira!
Úgy tudom, hogy minden büntetés nélkül meg lehet úszni a vízum érvényességének max. 2 héttel történő túllépését. Ez nem csak a Wagah határátkelőre érvényes.


Rozmanne Markó Rita, 2020. 02. 13. 19:57
Nagyon köszönöm a választ! Még tudni szeretném igaz-e ,h a30 napos turista vízum lejárta után is (plussz 1 héttel) kiléphetünk -e Pakisztánból minden büntetés nélkül majd?Wagah border borderen át Indiába.


úti kritikus, 2020. 01. 31. 06:26
Ritának:
https://www.lostwithpurpose.com/visa-extension-lahore/


Rozmanne Markó Rita, 2020. 01. 30. 23:05
Szeretnék érdeklődni ,hogy a30 napos turista vízum meghosszabbítható-e? (egy héttel)Ha igen ,akkor ezt hol lehet intézni? Pl Lahorban ? vagy még itthon indulás előtt? Köszönöm !


úti kritikus, 2020. 01. 01. 18:41
Kedves érdeklődő!
Turista vízumot kell kérelmezni és ahhoz nem kell semmiféle meghívólevél. A belépéskor tanácsos valami kereskedelmi szálláshely címet beírni a kérdőívre, mert ha magánszemély meglátogatását jelzi, akkor feleslegesen kiteszi magát kérdezősködéseknek. A hotelfoglalást többnyire nem ellenőrzik, legfeljebb azt firtathatják, hogy van a kint töltött időszakra elegendő pénze.
A vízum intézését érdemes 2-3 hónappal az utazás előtt intézni.


Saághy Lászlóné, 2020. 01. 01. 16:51
Érdeklődni szeretnék, hogy turistaként is szükséges-e meghívólevél, ha nem egy szállodában szeretnék lakni Pakisztánban, hanem egy barátomnál.
A szándékolt utazáshoz számítva mikor érdemes elkezdeni az ügyintézést?


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS