ÚTIKRITIKA.HU / Murcia & La Manga

Murcia & La Manga

Murcia | La Manga | Fotóegyveleg

Murcia

Murcia város a Segura-folyó partján terül el. A várost termékeny tájak övezik hatalmas gyümölcs- és zöldségtermő területekkel. A város körüli régiót gyakran nevezik ,,Európa zöldségkertjének". Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, és fűszert szállítanak innen egész Európába és azon kívülre.

Murcia várost 831-ben alapította egy mór uralkodó, és a település gyorsan nyert nagy jelentőséget. A fényes időkben emelt hatalmas városfalból némi maradék ma is látható.

Mik Murciában a fő nevezetességek? a katedrális (gótikus, reneszánsz és barokk elemekkel vegyesen); a 18. századi érseki palota (ugyanazon a téren, mint a katedráli);  A Real Casino nevű pazar, 19. századi épület klasszikus és modern elemekkel.;  a 19. századi Romea színház, a Salzillo múzeum, a Paseo del Malecon, ami egy szuper sétány, ahonnan a környező tájakra szép kilátás nyílik.

Ata fotója

La Manga

"Ha Alicante-tól délre indulunk el, másfél-két órás utazással La Manga-ra érünk, mely nagyon különleges hely egész Európában. La Manga egy földnyelv, mely egy kis belső tengert (Mar Menor) leválaszt a Földközi-tengerből. Ez a földnyelv 22 km hosszú, és a legszélesebb pontján is csak 500 méter széles. Hosszú partszakasszal rendelkezik mindkét oldalon, a strandok ingyenesek, így a nyaralók két tenger közül is választhatnak, melyikben szeretnének fürdeni: a hullámzó Földközi-tengerben, vagy a nyugodt, sekély és melegvízű Mar Menorban. A Mar Menor egyetlen hátránya annak ellenére, hogy kisgyerekkel a legideálisabb sekélysége miatt, hogy már túl meleg, a tengerfenék pedig emiatt algás-hínáros, és tele van kagylótörmelékkel. Ezért inkább javasolt fürdőcipőt venni. Viszont búvárkodás szempontjából egy igazi gyöngyszem, ugyanis változatos vízalatti képződményeinek köszönhetően sok hajó elsüllyedt itt a környéken az évszázadok folyamán, melyek többnyire épségben fennmaradtak. Így nem csak az élővilágban gyönyörködhetnek a búvárok, hanem a történelmi jelentőségű hajók roncsaiban. Májusban a szerencsések pedig bálnákkal is találkozhatnak nem messze a partoktól.

La Manga, mint település nagyon nyugodt, főleg több emeletes apartmanházak találhatóak itt, az utcák tiszták, rendben vannak tartva. Aki bulizni szeretne, és nyüzsgő életre vágyik a nyaralás során, az inkább Benidormot válassza, ugyanis La Mangán inkább csak a központban van pár étterem és bolt, de többnyire ez a földnyelv a nyugalmat, pihenést keresők helye. Szállást a központ környékén érdemes keresni, ugyanis a központtól távolabb (már 7-8 km távolságban is) kevés bolt található. Június elején még olyan érzés volt az utcákon sétálni, mintha aludna a város: helyi lakosok alig vannak, főszezonban van csak élet itt, amikor a turisták népesítik be a települést. A pihenést és nyugalmat egyedül a gyakorlatozó katonai repülőgépek zavarhatják meg, ugyanis a La Mangánál található Murcia-San Javier reptér egyszerre szolgál ki katonai és charter járatokat." (V. G., 2015)


"Akitől idegen a nyüzsgés, és inkább szeretu nyugalomban, csendben, ámde gyönyörű tengerpart közelében tölteni a vakációt, annak ajánlható la Manga. Ez a 22 kilométer hosszú, két sós víz által övezett félszigeten a két oldalt lévőtengervízben akár naponta felváltva is lehet fürdőzni." (Turizmus Trend, 2015)

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS