ÚTIKRITIKA.HU / Svédország


Svédország

Repülőjegy | Szállás | Úti okmányok | Fotóegyveleg

Repülőjegy és repülés

Budapestről:

  • Stockholm - járatok, árak és időpontok
  • Göteborg -  járatok, árak és időpontok
  • Malmö - járatok, árak és időpontok

,, Én azt hallottam, hogy Stockholmba van közvetlen gyorsvasút a reptérről, ami 20 perc alatt bent van.
-Így van! Az Arlanda Express (https://www.arlandaexpress.com/) szép, sárga vonatai két helyen is megállnak a reptéren. Ha az ötös terminálra érkeztünk, akkor menjünk le a megfelelő lifttel (az egyiknek fel van matricázva az ajtaja), bent hallgassuk meg a madárcsicsergést. Lent csodáljuk meg az állomás valószínűleg betonból lévő, sziklát utánzó belső falát és magát a vonatot. Aztán ne vegyünk jegyet 280 koronáért, menjünk vissza a lifttel és sétáljunk oda az Arlanda Visitor Centre-hez (információs pont). Itt vehetünk jegyet (vagy máshol is egy info pultnál, vagy automatákból) három zónára* 72 koronáért. Az 583-as busz a terminál elől indul és elvisz Märsta település vasútállomására. Innen pedig a J36-as helyi vonattal (pendeltåg, kb = HÉV) mehetünk tovább. Egyébként jegy csak a vonatra 70 koronától van, és létezik mindenféle kedvezményes jegy. Vagy ha amúgy is akarunk majd a fővárosban metrózni-buszozni-hajózni, akkor vehetünk több napos jegyet.
Ezzel a Märsta-ba buszozással amúgy csak nyolc kilométert mentünk odébb, az autópálya másik oldalán fekvő településhez, és amúgy arra szolgál, hogy ne kelljen 85 koronát fizetni a reptéren a reptér-vasútállomás határ átlépésért (18 év fölött). A reptérről amúgy a J38-as vonat megy, (amit ugyanúgy az SJ vasúttársaság üzemeltet.)
De ha az éjszaka közepén érkeznénk, vagy órákat akarunk tölteni a reptéren gépek fotózásával, éjszaka közvetlen busz megy be Stockholmba (592 és 593-as járatok). (2015)" forrás

Szállás

Az átlagos/megfizethető hotelek ezen a linken találhatóak, de néhányigazásn különleges szállodával is büszkélkedhet Svédország.

Repülő-hotel

Jumbo Hostel - Repülőgép-szálloda Svédországban (Ajánlott link)

Jéghotel

"Jéghotel: A szobákban -5 fok az átlagos hőmérséklet. Azonban a vendégek nem szoktak fázni, mivel kapnak megfelelő felszerelést. A jéghotelben állítólag nagyon jót lehet aludni. A vendégek hőálló hálózsákot kapnak, amelyet rénszarvasbőrökre terítenek le – maga az ágy is jégből van."

forrás

Úti okmányok

Svédországba érvényes magyar személyi igazolvánnyal, vagy érvényes magyar útlevéllel lehet beutazni. A személyazonosság igazolásához ugyanezek a dokumentumok szükségesek. A magyar állampolgár tartózkodási igazolás nélkül 90 napig (munkakeresés céljából fél évig) tartózkodhat az országban.

Fotóegyveleg

Stockholm legkeskenyebb utcája

Egy svéd tigris megszáradt taknya

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon