ÚTIKRITIKA.HU / Csehország


Csehország

Utazás | Szállásválasztási tanácsok | Úti okmányok és vám | Fotóegyveleg

Utazás

Repülővel

Jön!

Autóval

Jön!

Vonaton

Jön!

Busszal

Jön!

Szállásválasztás

"Hónapokkal előre foglaljunk szállást! A cseh belföldi turizmus igen népszerű, így hiába van igen sok szálláshely egy-egy területen, a jobb minőségűek a nyári idényben hamar elkelnek. Bizony, aki az utolsó pillanatban akar szállást találni az rosszabb minőségű, vagy túl drága esetleg az adott céltól távol eső szállást talál!" forrás

Úti okmányok és vám

Köztudottan a magyar állampolgárok számára nem szükséges semmilyen vízum, még a 90 napot meghaladó tartózkodás, illetve a jövedelemszerző tevékenység esetében sem. Érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

A Csehországba utazó EU-s állampolgárok, illetve az általuk (EU-s tagállamból) behozott áruk a határon nem esnek át vámellenőrzésen. (A fegyverek, kábítószerek és más tiltott áruk behozatalát azonban továbbra is ellenőrzik/ellenőrizhetik a cseh vámszervek.)

A gépkocsival Csehországba utazó magyar állampolgároknak (is) úgynevezett mélységi vámellenőrzéssel kell számolniuk. Ez nem a határon, hanem az ország belsejében bárhol történhet meg, jellemzően azonban a cseh határvonalaktól 60 kilométernél nem távolabb.

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon