ÚTIKRITIKA.HU / Balatonszéplak-felső

Balatonszéplak-felső

Kedves idetévedők! | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények és olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Ledes gémeskút Széplakon őshonos gipsz szűrkemarhával - tschikos/pussta hier nix, áber gulasch, ungarische vadromantik ja bitte schön


2019-es update: a széplaki parton gőzerővel építkeznek. Több helyen. Igen-igen sok a sitt, a strandszakaszok túlélnek.

Építkezés megmaradt torzóval - Kriszta fotója (2019. május)

Úgy hírlik, hogy a Palace komplexum helyére wellness hotel épül. A Barna, a tulaj már az utóbbi években takaréklángra rakta a ,,Balaton legnagyobb diszkóját".  Állítólag oroszoknak adta el a Palace-t, úgy, hogy előtte 100 milliót nyert idegenforgalmi fejlesztési pályázaton és azzal a pénzzel rögvest az eladott területre tervezett projektbe tulajdonostársként be is szállt, ügyesen. (2019. június 2.)

Sok-sok apartmanház épül, vagy kezd majd épülni. Az egyik nagy kérdés, hogy a megjelenő erősebb fizetőképes kereslet feltámaszt-e majd igényes szolgáltatásokat? Például olyan minőségű vendéglőket, mint a Rozmaring. Egy nyaraló szerint a Palace-vel szemben most átépítés alatt álló magas épületben lesz étterem (és edzőterem is).   

A ,,Sajtház" kiürült, az uszodát ledózerolták. A 34 éves Hotel Ezüstpart hiányozni is fog, meg nem is.  Vélekedésünk attól függ majd, hogy lesz-e helyette vagy a helyén valami színvonalasabb, vagy csak ott fog rohadni hosszabb ideig.

Népharag - 2019

Reméljük itt fű lesz jövőre - Kriszta fotója (2019. augusztus)

,, Babits Mihály utcai ismerősünk kertjében nem sikerült a pingpong asztalt az idei nyárra üzembe helyezni. Többen próbálkoztunk, de sikertelenül. Kata fogta magát és átment a vasútállomás restijéhez és megkérdezte a kiszolgáló hölgyet, hogy nem tud-e ajánlani szerelőt. A hölgy rámutatott az asztaloknál piáló emberekre: közülük valaki. Kata kérdezősködésére egy italozó ember vállalkozott a feladatra azonnali munkavégzés formájában. A nyaralóban a pinpongasztalt pár perc alatt megjavította, és még pénzt is vonakodott elfogadni. Azért végül elfogadta. A gyerekek rögtön elkezdtek pingpongozni, de azért megállapították, hogy a levegőben pálinkaszag érződik. A restiben a fizetőképes kereslet a szerelő visszatértével erősödött."  


Kedves idetévedők!

A www.utikritika.hu honlap gazdája vagyok, hadd mutatkozzak be csak úgy, hogy az úti kritikus. A honlapon szereplő közel 192 ország, nagyváros kritikai bemutatása során ugrott be nekem az ötlet, hogy fejezetet szentelek második otthonomnak, Balatonszéplak-felsőnek. Családommal Budapesten élünk, de sok-sok év óta itt töltjük a teljes nyarat. Imádok utazni (a világ 127 országában jártam), de nyáron nem vagyok hajlandó máshová menni, csak Balatonszéplak-felsőre (a Wikipédia és néhány más hivatalos forrás szerint: Balatonszéplak felső, azaz kötőjel nélkül). Imádjuk ezt a helyet!

Elkezdtem tehát úgy feldolgozni ezt a települést, mint egy turista célirányt, ugyanazon szerkezetben, ahogy olvasható Baliról, Párizsról vagy éppen Argentínáról. Remélem, hogy az állandóan itt élők, és az itt nyaralók között találok olyanokat, akik segítenek nekem a fejezet tartalmának gazdagításában. Nem vezet semmiféle üzleti érdek, és teret adok bármiféle véleménynek, illetve vita tárgyát képezheti bármelyik itt olvasható szubjektív vélemény. Ez műfaját tekintve blog, bármi érdekes bele kerülhet.

Kérem, hogy a vízszintes sorban lévő menüpontokra ráklikkelve fedezze fel a sok-sok alfejezetet. Különösen ajánljuk elolvasásra az Utazás gomb alatt olvasható Háznéző alfejezetet és a Településről nevű menügomb révén elérhető történelmi részt. Kérek mindenkit, hogy (az oldalak alján) kommentekkel gazdagítsa a honlapot. Lehet írni az utikritika@utikritika.hu e-mail címre is.


Legújabb értesülések, népítéletek: 

"A tervezett kikötő engedélyit felfüggesztették. Érthető, jönnek a választások........A nyaraló"

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Budapest 11. kerületből autópályán 130 kilométeres sebességgel, előnyös forgalmi körülmények között 55 perc alatt elérhető
 2. Itt van a Balaton egyik legfinomabb lángosa, a Hungária utcában
 3. Nem kell Siófokon nyaralni, de annak közelségét praktikus élvezni
 4. Lehet csodálni az északi partot, a Tihanyi-félszigetet
 5. A Marci vegyesboltban jó a favágó kenyér
 6. Kevés balatoni település büszkélkedhet olyan szoborral, amit egyenesen a Parlament előtti Kossuth térről raktak át
 7. A Petrus vendéglőben akár rendeléstől számított 8 perc elteltével tálalják a frissen sült rántott csirkemellet (törzsvendégeknek)
 8. Jó a pizza és a quesadilla a Palace éttermében
 9. A vasútállomáshoz közeli retro fodrásznál az időutazásos környezet és és a fodrász bácsi SZTK szemüvege
 10. A Babits Mihály utcában van a Balaton-part egyik legrokonszenvesebb kerítése (erősen elfogult vélemény)
 11. Rozmaring étterem, ott nagyon tud a szakács
 12. A 2017-ben nyílt Bisztró  nagyon ígéretes (Silver Garden Bistro, Deák Ferenc sétány)

Nem tetszett

 1. A legtöbb étteremben ugyanaz az unalmas választék lelhető fel minden évben
 2. Ugyan Balatonszéplak-alsón van, de a Terasz bárban ettem életem legsilányabb palacsintáját
 3. A kevés ízléses új építésű nyaraló ház mellett sok az übergagyi is
 4. Nincs mindig málna fagyi a Márta cukrászdában
 5. A bringó-hintósok ott is közlekednek, ahol nem lenne szabad nekik
 6. A strandon a tó fenekét nem kotorják évek óta
 7. Képtelenek füvet produkálni a füves strandon, állandóan kiég a fű
 8. Nincs teniszpálya

Nehogy már főszezonban, kora este nyitva legyen 2019 - Kriszta fotója 

Vélemények, olvasmányos linkek

"A strand Széplakon semmit sem fejődik. Kőbe van itt vésve, hogy a lépcsőket csak és kizárólag május 15-én lehet a vízbe dobálni, ha áprilisban gatyarohasztó meleg van, akkor is. Aki előbb akarna fürödni, oldja meg. Eléggé ciki. Ennél már csak az kínosabb, hogy a medret sem kotorták egy évtizede, a lépcsőket a tavalyi/tavalyelőtti szutyok fedi . Idén sikerült ferdén a kövek közé behajítani a lépcsőket, kifejezetten életveszélyes megoldás született néhol. A másik folyamatos probléma a szemét. Egy jól sikerült vasárnap estére elborítja a partot a szemét. Nem tudom felfogni, ezzel a Városházán miért nem számolnak? A strandolók kis része széthányja a szemetét, de a többség szépen elslattyog vele a kukáig, majd akkurátusan a szeméthalom teteje helyezi azt. Mert nincs jobb ötlete. Miért akkora nagy feladat megszervezni azt, hogy hétvégén is ürítsék a kukákat? Nem fér a fejembe. (K.K., 2014. július)


"Az én Tetszett & Nem tetszett listám:

Tetszett:

 1. Kisgyerekeknek ideális nyaralóhely, mert 10 percen belül elérhető a kórház baleset esetén

 2. Rengeteg a szabadtéri sportolási lehetőség (tenisz, kerékpár, szörf, görkori)

 3. A sztrádához közel vannak a hipermarketek és ez praktikus

 4. A közeli siófoki szabadtéri színpadon időnként jó koncertek vannak (pl. Quimby)

 5. A Maris jó és vidám teniszoktató

 6. Rossz idő esetén lehet úszni az Ezüstpart hotelben

 7. Mulatni a csicsás színű nyaraló házakon

 8. Láttam Ganxsta Zollee-t pár éve a széplaki strandon, ahogy egy aranyos kisbabát szeretgetett

 1. Imádok itt lenni, mert csicseregnek a madarak, az ember lelassul, pihen

Nem tetszett:

 1. Nincs itt semmi szórakozási lehetőség, csak a Palace diszkó

 2. Az önkormányzat képtelen a járdákat, a vizes árkokat rendben tartani

 3. A strandon főszezonban csak gyűlik a szemét a tartókban, senki nem takarít

 4. Az önkormányzat csak május közepén hajlandó betenni a lépcsőket a vízbe (és ha éppen fürdős idő van május elején?)

 5. A vitorlás kikötőből kizavarják a gyerekeket

 6. A szemközti ház riasztója minden éjjel bekapcsol

 7. Állandóan építkeznek nyáron, megy a flexelés folyamatosan, a helyi építőmunkások minden zajos tevékenységet reggel fél hét és fél nyolc között végeznek

 8. Minden hétvégén dübörögnek a fűnyírók

 9. A bicajosok kreatívan értelmezik a KRESZ-t, vagy esetleg nem ismerik

 10. A szörfös oktatás a fürdőzők között oktatnak (balesetveszélyes)

(K.K., 2013)


"Miért szeretem Balatonszéplak-felsőt? Mert tele vagyok csodás gyerekkori élményekkel. Nádakból felállítottuk a kapukat és fejeltünk a vízben. Bementünk az üdülőkbe és lengő tekéztünk. Szerdánként az üdülőkben turnusváltás volt, és mi gyalog vagy kerékpáron vittük a nyaralók csomagjait az állomásra. Ezzel kerestünk valami zsebpénzt. Mindenki kerékpározott, a hatvanas években lett több a motorkerékpáros. Emlékszem egy újságárus kerékpáron járta az utcákat. Az ötvenes, hatvanas években a házunk körül őzikék futkároztak, a Babits Mihály utcai általános iskolából a gyerekek bejártak a kertünkbe csak úgy, ha kedvüknek úgy tetszett.

1955 és 1960 között kaposváriak és pestiek vettek itt telkeket fillérekért. A keresztapám beszélte rá az apámat, hogy vegyen itt telket. Amikor itt felépült a kis házunk 1955-ben, a szomszédban a Kolleréknél még disznót tartottak, volt házigalamb, meg baromfi, szóval itt igazi falusi élet volt. Szóval 1955 óta itt nyaralok, még mindig sok itt a réges-régi haver. Nyugodt hely volt ez mindig, és még most is az, Siófokhoz képest. Szeretem a Kreman halast, bár nosztalgiával gondolok arra vissza, amikor nem mélyhűtött halat árultak, hanem frisset. A keszegek jól megsült szálkáit könnyedén lehetett ropogtatni és megenni. Nekem a Hungária úti lángosos már új jelenségnek számít. Ami nem tetszik, és soha nem is tetszett az a ,,sajtház, azaz az Ezüstpart hotel. Robusztus, nem ide való. Uszodájának kezdetben örültem, de ma már eléggé taszító a zsúfoltságával. Az ABC (most CBA) az egy nagy nulla." (S. K., 2013)


"Ma reggel a boltba menetelkor elkeseredve néztem végig az utcánkban a kirakott kukák körül szétszórt szemetek gyászos sorképét. Disztingváltan csak azt üzenem az elkövetőnek: az Ördög vigye el! Ki lehet a tettes vajon? Guberáló, a buliból hazafelé gyalogoló ittas csibészek? Ereszkedhetek le az árokba a házunk előtt, hogy kiszedjem a szemetet. Szebb programot szerveztem délelőttre." (J., 2013. június 30.)


"Olvastam a Balatonszéplak-felsőről szóló leírását, és sok mindenben egyetértek, mivel én minden nyáron ott nyaralok, csak úgy, mint ön. Annyi megjegyzésem lenne, hogy a Márta cukrászdában sajnos leromlott a sütemények minősége, a lángososnál a lángos pedig, kissé drága (bár nagyon finom, és nagy méretű). A favágó kenyér tényleg nagyon jó, még a pesti szomszédoknak is haza szoktunk hozni 1-1 kilót. Egyébként biztos tudja hogy a Marci sokkal olcsóbb a közeli CBA-nál, ahol olyan hihetetlen árakat kérnek, hogy nem is érdemes bemenni. Sose felejtem el, amikor a szemem előtt bélyegezte át a tulajdonos a "Könnyű és Finom" joghurtot, melyen gyárilag rajta volt az ára: 58 Ft. Lebélyegezte 115-re. Továbbá sajnos az ezzel szemben lévő zöldséges is egy kicsit rabló. A fodrász szolgáltatásait már sok éve igénybe veszem, és nagyon kedveljük. Két kérdésem lenne: Nem nagyon ugrik be a "Petrus" étterem, meg tudná írni, hogy hol van? Talán a Zöldfa melletti?" (P.B., 2013 július) Az úti kritikus válasza: Igen, a Petrus a Zöldfa mellett van.


"Régen sokat nyaraltunk itt a gyerekekkel a MUOSZ üdülőben és valahogy megkedveltük Széplakot. Aztán vettem itt egy nyaralót és sok időt töltök itt nyaranta. Valójában semmi szeretni valót nem találok Balatonszéplak-felsőben. Elhanyagolttá vált az egész település. Siófokot nem szeretem, annyira nem, hogy egy-egy nyáron legfeljebb egyszer vagy kétszer megyek be oda. Valaki a honlapon azt írta, hogy nyugatiak vették meg a SZOT üdülőket. Frászt. Magyar "vállalkozók" voltak a vevők, csak éppen elfelejtettek tényleges beruházást eszközölni. Kíváncsi lennék arra, hogy a vételi szerződésben az állam vagy az önkormányzat mit és hogy kötött ki feltételként az építkezési kötelezettség vonatkozásában. Ami a bevásárlást illeti a Marci ABC-t és a Lidl-t kombinálgatom, a Tescot utálom. Sajnos a Lidl-ben a fűszerekből a választék szegényes." (K. K., 2013)


"Három asszony támasztja a biciklijét a széplaki strandon. Az időjárásról, a kihalt partról folyik diskurzus. Aztán az egyik csak úgy megszokásból felkiált: Csemege főtt kukoricát, kürtős kalácsot tessék! Majd fásultan hozzáteszi: Már el is felejtettem, hogy mondják németül... Szomorú most a Balaton. A rossz idő miatt alig lézengenek páran, leginkább az évek óta itt nyaraló ismerős arcok és néhány csapatnyi német siheder. A zimmer frei helyett megjelenik az 'egy-éjszakás magyarokat is várunk' felirat. A Strandbüfé azért üzemel, a melegebb napokon fogy a hekk, a sült kolbász és a palacsinta. És ők sütik az egyik legjobb lángost, amit életemben ettem. A lányok nagyon kedvesek, ugyan a pontos receptet nem árulják el, de megtudom, mi a titkos összetevő, amitől ropogós és utánozhatatlanul finom a lángosuk. Ha végre elkészül a konyhám, ez lesz az első recept, amit ki fogok próbálni. Ha valaki friss gyümölcsöt szeretne vásárolni, akkor érdemes a Sió hűtőházát felkeresni. A Balatonszéplak-felső-i vasútállomással szemben kell felkanyarodni a telephely felé (táblák jelzik az utat) és jutányos áron juthatunk most éppen őszibarackhoz, körtéhez, de vettem már itt sárgabarackot és meggyet is." (Csicseriborsó, 2011)


"Sírni tudnék, amikor az Ezüstpartra lemegyünk a családdal egy kis fürdőzésre. 10 évvel ezelőtt ez még egy pezsgő-nyüzsgő hely volt több ezer vendéggel. Fiatal koromban sokat nyaraltam itt, a családdal jártunk itt, kb. 8-10 évvel ezelőtt kempingeztünk. Most már a kempingeket is elherdálták. Szégyen ami itt van, csernobili állapotok uralkodnak, méteres gaz a volt kempingekben, üdülőkben, minden le van pusztulva, sivár az egész környék. Azt kellene felelősségre vonni, mindenféle pártoktól függetlenül, aki hagyta az Ezüstpartot kiárusítani a külföldieknek. Egy volt turista aki szeretett idejárni,amíg nem lett minden az enyészeté." (Forrás: www.sonline.hu, 2013)


A térséggel foglalkozó szuper Facebook-oldal, a Balaton-Lidó - Tessék azt is olvasgatni!

Fotóegyveleg

Kriszta fotói

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2018. 06. 16. 07:53
Még annyit, hogy az Ezüstpart Hotel-t apartmanházzá építik át, tehát ott már nem lesz szálloda.


úti kritikus, 2018. 06. 16. 07:51
Judit!

A most kiürített Ezüstpart Hotel előtti szabadstrand működik, de az emberek inkább a strandnak arra a szakaszára mennek, ahol nincsenek törmelékek és építkezések. Az Ezüstpart Hotellel szembeni étterem működik, bár kérdéses, hogy ezt a szezont a velük szemben lévő hotel megszűnése és az építkezések miatt miként vészeik át. Ezen a nyáron biztos nincs semmi szórakozóhely Széplak-felsőn a Palace diszkó komplexumon kívül. Ezt sem biztos, hogy kinyitják ezen a nyáron, mert amúgy lebontják és a helyére apartmanház épül.


Gombkötő Judit, 2018. 06. 16. 06:58
Tisztelt Széplak-imádok! Három éve - gyengeséggel is járó - beteg lettem, járművön nem igen utazom, de a fiam levinne autóval ,ha.....a felújítás alatt lévő szállodánál működne a szabadstrand és szemben még létezik-e az Ezüstpart-Étterem. Köszönöm válaszukat!Hol van legközelebb valamilyen esti szórakozási lehetőség.? Tudom, hogy Siófokon igen.


MEszlényi Tamásné / Lizi/, 2018. 01. 08. 11:28
1960 ota van a család tulajdonában egy kis nyaraló, amit most 2017-ben mi örököltünk, Hungária u. Kicsit. Szépítettük, csinosítottuk és mivel már nyugdijasok vagyunk szeretnénk sok időt itt tölteni. Örûlúnk ennek az oldalnak!


Lukácsné Czinder Krisztina, 2016. 08. 16. 08:45
Hungária- utca - Levendula sarok hónapok óta (fontos kereszteződés) nem ég a lámpa.E ON kft elítányított a Polgármesteri Hivatalhoz, azóta sincs semmi.Nem telik az adóból?


Edina, 2016. 08. 08. 21:31
Remelem, az en gyerekeimnek is annyira szep emlekei leszenek az itt toltott nyarakrol, mint amiket en orzok :)


Katalin, 2016. 07. 10. 17:58
Hogy csinaljak vajon, hogy mindig minden kozuti munkalatot szezonban vegeztetnek el? Es miert? Vigyazat, 30-as tabla van a sztradarol bevezeto szakasznal mindket iranyban. 2016 julius


Én vagyok a hozzászóló, 2015. 06. 23. 23:05
Pozitívum:
-A 2000/2001-es angolna dögledezés óta nincsenek zsúfolt strandok, családias a hangulat.
-A víz tiszta, a part rendezett.
-Mióta kevesebb a vendég, visszatért az élővilág a nyaralók közé: mókusokat látni szaladgálni, rozsdafarkúak és rigók keltik az embert, pillangók röpködnek.
-Közel van Siófok, gyalog 30-40 perc (az 1-es busz 10 perc alatt bent van), úgyhogy ha valaki programokat akar, az könnyedén talál magának.
-Ha valaki csak pihenni és fürdeni akar, annak ideális a hely.

Negatívum:
-A Márta Cukrászdát eladták, ami a helyén van (Marcipán Cukrászda), abban nem túl jó a fagylalt sajnos, gyümölcs helyett színezékkel van tele.


Kulics Helén, 2015. 02. 25. 17:16
Imádom Széplakot!
A budapesti nyüzsgő életet magunk mögött hagyva nyaranta itt töltődünk fel tiszta, friss levegővel, madárcsicsergésre ébredünk, mókusokat lesünk, nagyokat biciklizünk, futunk és egy-egy vidám bográcsozás után boldogan ejtőzünk a pici teraszunkon és bámuljuk a csillagokat órákon át. 2010-ben vettünk a Babits utcában egy régi kis nyaralót (az 1920-as években épült). Igyekeztünk eredeti formáját megőrizve felújítani (pl. a régi, nagy falamellás, olajzöld zsalugátereket újra gyártattuk, hogy "olyan" legyen, mint a régi). :)
Gyerekkorom legszebb nyarait is volt szerencsém Széplakon, a Rigó utcában tölteni az akkori NKFV nyaralójában. Apukám ügyesen manőverezett a vállalati beutaló megszerzésében, azt hiszem. :)
Azóta sokat változott a hely összképe, de azért még mindig egy alapvetően csendes, nyugodt, békés kis "mennyország" számomra.
SZERETEM:
1. tiszta a levegő
2. még nyaranta is viszonylagos nyugalom van
3. madárcsicsergésre ébredni
4. hancúrozó mókusok
5. Marci ABC-ben a "háromcsíkos" kenyér (adalékmentes)
6. Széplaki Lángos a Hungária utcában
7. Aranytölcsér fagyizó (Balatonszéplak-alsó, Orgona u.)
8. Calypso-ban a csapolt Pilsner
9. Lidl-ben nyáron vannak bio élelmiszerek, de amúgy is közel van, elég jó a választék a Marci ABC-vel és a piaccal kiegészítve
10. a balatoni naplementék
NEM SZERETEM:
1. a vizesárkok kriminális állapota
2. szemetelők (1-1 nyári szombat éjszaka után arra ébredni, hogy teleszórták az éppen saját kezűleg, frissen lenyírt és kitisztított autóbeállót/árkot szeméttel, "prájszless")
3. szemétszállítás (sokszor teljesen kiszámíthatatlanul érkeznek, nyáron előfordult már, hogy vasárnap egyáltalán nem jöttek)
4. Calypso-ban a Pilsneren kívül szinte minden nagyon rossz ízű és silány minőségű. nagy kár, mert kiváló helyen van, színvonalas vendéglátóhely is válhatna belőle egy kis hozzáértéssel (tanulhatnának a fürediektől)
5. nem nagyon fejlesztenek, a parti szállodák rohadnak, ami felettébb lehangoló
6. nagyon drága a víz
7. nincs zajfal, ami tompítaná a 7-es főút és a vonat zajt
8. a Marci ABC nagyon le van pukkanva, egy nagyobb felújítás ráférne
9. CBA=horrrror árak!!! a lábamat be nem teszem oda. rettentő a kínálat maga is és mindezt arany áron. egyszer ismerősünk bement sörért este, mert nem talált mást nyitva. igaz, hogy kapott dobozos Pilsnert, DE 700 HUF volt egy doboz, ha jól emlékszem.
10. nagyon kellene 1-2 jó bár/étterem/bistro a parton, ahol kellemesen el lehetne borozgatni, sörözni, koktélozni és bámulni a vizet. sajnos csak a silány minőségű parti büfék vannak és a Calypso, de az meg... fentebb már írtam :(
+1: előny, de hátrány is egyben, hogy szinte kizárólag a nyári hónapokban jönnek a háztulajdonosok pihenni. tudom, sokaknak nem fér bele, hogy minden hétvégén pénzt áldozzanak erre és ez nagyon szomorú. jó lenne, ha már tavasztól sokan járnának a Balatonhoz, hiszen csudálatos minden évszakban, télen is!
Összességében azért Balatonszéplak az ország egyik legremekebb helye! Már alig várom, hogy megkezdjük az idei szezont! (Most voltunk ott egy hete pár órára és már előbújtak a tavaly ültetett hóvirágjaim. Hiányoznak. :)


Varga Aranka, 2013. 07. 10. 10:16
Üdvözlet! Szeretném megkérdezni, hol lehet Széplakon megtalálni a Marci vegyesboltot? Felkeltette az érdeklődésemet a Favágó kenyér, szeretném megkóstolni.
Előre is köszönöm a választ.


Lévai András, 2013. 02. 06. 09:49
"Nyasszaföldön gyorsan jár a posta". Hozzám is eljutott a híre, hogy végre felkerült a kihagyhatatlan uticélok közé Széplak. Csak egy kis adalék: a Hableány szórakozközpont helyét is sóval hintették be, de legfrissebb értesüléseim szerint az egykori Interpress helyén épülgetô üdülôk környékén újra munka folyik. Legalább is takarítják a sokéves dzsuvát.


Kruppa geza, 2013. 02. 06. 08:49
A feledekeny helyi onkormanyzat maig nem gondoskodott a vasutallomas falara emlektablat biggyeszteni a 60- as evekben ejjelente itt csovezo, Siofokrol eluzott aktivistak tiszteletere


Kárpáti Miklós, 2013. 02. 05. 21:14
Az "átkosban" a MUOSZ üdülője menő hely volt. Sokunk gyerekei itt barátkoztak össze, kapcsolatuk máig tart. Az üdülő elötti partszakasz kb. 4-5 méternyire a part szélétől ideális volt vízifejelésekre. A vasútállomástól a partig húzodó főutcán volt egy vendéglő, ahol utcán át is finom palacsintákat lehetett tankolni, pár perc alatt, frissen készítették, nem tudom meg van -e még? Sokat buliztunk, tábortüzetünk, barátkoztunk, énekeltünk, röhögtünk, szóval nagyon jól éreztük magunkat a MÚOSZ üdülő kertjében. Amikor a gyerekek már nagyobbak voltak, és este ott lehetett hagyni őket a szobában, az Orionban ráztuk hajnalig.
Szerettem, jó volt!


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonNyaralás belföldön - Akciós utazások!!! Nyaralás belföldön - Akciós utazások!!!
VISTA ajánlatok
Balaton, Wellness, Termálfürdő, Aquapark, Vakáció, Pihenés
SZÁLLÁSFOGLALÁS