ÚTIKRITIKA.HU / Balatonszéplak-alsó

Balatonszéplak-alsó

Evés és fagylaltozás | Strandok | Háznéző

Evés és fagylaltozás

Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzéria

Akácfa utca 53. (+36 30 694 0949)

,, Az internetes pozítiv kritikák alapján mentünk felfedezni. Hétköznap este nyolc óra tájban adtuk le a rendelést. Kb. 5 asztalnál voltak vendégek. Rettenetesen sokat kellett várnunk. Kb. 45 percet. Feltehetően ez a vendéglő legnagyobb hátránya. A konyhába az egy szakács nem bírja egyedül az iramot. Amúgy kitűnőek az étkek. Én toszkán hallevest ettem, ami elég jó volt, leszámítva a rákocska gyenge minőségét és a kagylók héjának töredezettségét. A lé autentikus. A rendelt pizza (Margarita) príma volt, és a csirkemell zöldségekkel étel is. A tengerész pizzán is tán túl lett sütve a kagyló. A végén a házi tiramisu szuper volt, a panna cotta visziont csak átlagos. Az alkoholos italok túlárazottak. 

A kertvendéglős hangulat kellemes. A szúnyogok nem kellemesek. Fiatalok csinálják a vendéglőt, rokonszenvesen. Javasolnám, hogy a felszolgáló adjon némi információt arról, hogy kb. mennyit kell várni.

Jövünk ide még, de biztosan nem szokványos ebéd- vagy vacsoraidőben." (little spinach, 2016, július).  

étlapjuk itt

Terasz bár

(az Orgona utca és a Bimbó utca sarkán)

"Alapvetően a koktélozás lehet a fő csapásirányuk, de én a palacsinták választéka miatt próbáltam ki. Mákos-meggyes, almás-fahéjas és eperlekváros palacsintát rendeltem, normál méretűt (van óriás is). A hosszú történetet rövidre vágva: Életemben nem ettem ilyen silány palacsintát. De komolyan. Feleségem szerint egy kezdő, amatőr gyenge első próbálkozása is jobbra sikerülhet. Ha a kimért tekintetű pincér (tulaj?) megkérdezte volna, hogy milyen volt a palacsinta, akkor feltáró és megrázó vallomást tettem volna neki. Így a megkérdezés hiányában, gyáván hallgattam. Soha többé ide nem jövünk. Könyörgöm, miért ilyen igénytelenek? Hangsúlyozom, hogy nem a töltelékkel volt a bajom, hanem a teljesen jellegtelen, íztelen, vacak tésztával." (aji, 2014. augusztus)

Aranytölcsér fagylaltkert

"Nem tudom, hogy miért annyira népszerű. kétségtelen óriási a választék, de a minőség közepes, mondjuk 3-as felé. Hétfőn Pesten a Károly körúton megyünk fagyizni a Fragolába. Na az a fagyi." (Bubi, 2014. július)

Hova menjek? Aranytölcsér Fagylaltkert (Ajánlott link)

Strandok

"Széplak-alsón meg minden utca végén saját kis strandocskák vannak az utca lakóinak, a vízben stégekkel, amire bátran fel lehet menni, ha jön a tulaj, akkor kedvesen szól, hogy most már ő szeretne felmenni, ilyenkor eggyel arrébb kell költözni, de semmi magántulajdon-izélgetés. Én ezt imádom! Nem a kelet-germán kisfiút aki lepisili a törölköződet miközben végigrohan rajta, nem beszélve a kigyúrt csajozós macsókról, na meg az átható kókuszillatú napolajbűzről." (Nők lapja café)

Háznéző

Építészfórum: Balatonszéplak-alsó Családi ház

széplak-alsói állomás

Vissza az elejére


Kommentek

steiner zsolt, 2014. 08. 08. 09:32
szép ez a hely nagyon tetszik tesa jövőre talizunk


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Nyaralás belföldön - Akciós utazások!!! Nyaralás belföldön - Akciós utazások!!!
VISTA ajánlatok
Balaton, Wellness, Termálfürdő, Aquapark, Vakáció, Pihenés

SZÁLLÁSFOGLALÁS