ÚTIKRITIKA.HU / Port el Kantaoui


Port el Kantaoui

Port el Kantaoui-ról dióhéjban | Vélemények | Ajánlott hotelek | Hasznos információk | Látnivalók és programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Port el Kantaoui-ról dióhéjban

  • Mesterséges turista település a kellemesebb fajtából. A kikötője olyan, mintha nem is Tunéziában lenne, hanem valami menő mediterrán európai tengerparti helyen. Sok embernek nagyon bejön, de vannak, akik nem találják természetesnek.
  • A kikötőben érdemes a hangulatos kávézók egyikében egy jó erős tunéziai kávét elkortyolgatni, valamint a számos jacht, és luxusvitorlás mellett egy rövid sétát tenni, fényképezni.
  • A 340 dokkban nemcsak magán jachtok és vitorlások állnak, van lehetőség hajót is bérelni. A hajókat mindig szakképzett személyzet, de legalábbis a kapitány viszi. A bérlési díj 13 DT/ óra ártól kezdődik, de akár egy teljes nap is eltölthető a hajók fedélzetén. Ez esetben legalább 780 DT/nap árral érdemes kalkulálni.
  • Tunézia nem a golfturizmusáról híres, azonban Port El Kantaouiban viszonylag sok, jól kiépített és felszerelt golfpálya található, nemcsak a szállodák szolgáltatásai között. Néhány golfklub jött létre a sportolni vágyóknak. Ezekhez a klubokhoz nem kell autózni, taxizni, az utcán sétálva láthatjuk a klubokat, és akár rögtön betérhet az utazó egy röpke játékra.
  • Port El Kantaouiban, nincs semmi helyi, jellegzetes látnivaló. Aki ezt a települést választja nyaralása helyszínéül, és a kultúrával meg szeretne ismerkedni, annak érdemes Sousse-ba ellátogatnia.
  • Ejtsd: port el kántáui

Vélemények

"A Port el Kantaoui jacht kikötőjében teljesen kulturáltak az éttermek, a kávéházak, elegáns, tiszta az egész. Nincs olcsó bazári feeling, a kikötő körzetéből ki vannak tiltva a zugárusok. Már önmagában ettől más a turista közérzete, mert végre itt békében hagyják az embert. Csak a taxisok zaklatják a turistákat. Vigyázat nagyon simlisek! Maga Port El Kantaoui egy meglehetősen kicsi turista település néhány bolttal, étteremmel, kávézóval, golf pályával, és egy vízi vidám parkkal. A hosszú homokos tengerpartján sok vízi sport lehetőség van. Errefelé nincs semmiféle klasszikus turisztikai látnivaló. A jacht kikötőből lehet menni mindenféle hajós kirándulásra. Van néhány üvegfenekű hajós program, és van a sok turista által kipróbált kalózhajós kirándulások. Mi a Medhia kalózhajót próbáltuk ki. A fejenként 10 dináros árban benne volt egy ebéd (grillezett hal, saláták) és üdítő italok. A két órás programban van egy tengerben úszkálás is. A kapitány sokat mókázott, hogy megnevettesse a társaságot. Voltunk persze az üvegfenekű hajón is. Fejenként 10 dinárt kóstált az is. Egyórás a program. Probléma, hogy nincs a hajón rötyi és innivalót sem adnak. A gyerkőceinkkel kipróbáltuk az Aqua Palace nevű, helyi vízi vidám parkot. Nem nagy, viszonylag jó. Ugyancsak itt van egy Hannibal park nevű vidámpark, ami tetszett a 8 éves fiamnak, de a 12 évesnek már dedósak voltak az attrakciók. Van még Port el Kantaoui-ban egy kis állatkert is, de azt kihagytuk." (István, 2012)

Ajánlott hotelek

Hasznos információk

Látnivalók és programlehetőségek

"Egy napot Port El Kantaouira szenteltünk, dottóval mentünk át. Hát, az egy gyöngyszem! Maga a kikötő is csodálatos, a zenélő szökőkút, az azt körülvevő park, a jellegzetes mór stílusban épült házak, paloták! Sokkal több időre lenne szükség a kényelmes bejárására. Sajnos a szökőkút napközben nem működik, csak este, ezért erről lemaradtunk." forrás

Olvasmányos linkek

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon