ÚTIKRITIKA.HU / Francia Polinézia


Francia Polinézia

Egészség | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság, kellemetlenségek | Magyar külképviselet | Egyéb hasznos információk | Fotóegyveleg

Egészség

Francia Polinézia szigetein nincsenek veszélyes állatok, nincsenek mérgeskigyók! A háziállatokon kívül legfeljebb egerek, patkányok léteznek, no meg az arnyos, ártalmatlan geckók. A geckók a hotelek szobáiban és folyosóin is gyakoriak. Egyáltalán nem kell tartani tőlük.

Közlekedés

Étkezés

fotó by Elter

Földrajzi elszigeteltsége, a hatalmas távolságok miatt Francia Polinézián az importált termékek - így az élelmiszerek ára is - elképesztően magas. Persze a takarékos, tájékozott turista talál olcsó étkezési lehetőségeket. Például a főváros, Papeete kikötői területén mobil kisbuszokról különböző olcsó ennivalókat lehet beszerezni, igaz ezek az étkek zömében helyi nyersanyagokból valók. Persze a szállodákon kívül a szigeteken vannak nagyon jó éttermek is, naná, hogy a francia konyha dominál. Helyi specialitás a marinírozott nyers hal. A helyi sör elég jó. Persze van jó néhány amerikai gyorskajálda is. A kisebb szigeteken a turisták jellemzően a szállodáikban tudnak étkezni, mert a külső éttermek választéka meglehetősen szűk. Tahitin feltűnően sok az olasz étterem.

Az igazság az, hogy nem tipikus ott az étkeztetésnek ez a módja (bár biztos elviselhető)

Vásárlás

Szórakozás

Közbiztonság, kellemetlenségek

Kellemetlenségek

A Francia Polinéziára utazó kevés magyar jellemzően anyagilag jól eleresztett, s köztük vannak olyanok, akik a világ más részein is jártak már, gyakran luxus szálláskörülmények között. Az igényes utazók között sok a finnyás ember, és ez önmagában nem baj. Azonban figyelmüket fel kell hívnunk arra a nyilvánvaló tényre, hogy Francia Polinézia ugyan kiváló közbiztonságú, jó higiéniai körülményeket nyújtó desztináció, de természeti környezete trópusi és a drága szállodák is a természeti környezetbe szépen beillesztve léteznek. Ez azt is jelenti, hogy a hotel belső környezete, a szoba nem lehet hermetikusan kirekesztve, elszigetelve az élővilágtól, amelynek bizony részét jelentik a rovarok is. Nem érdemes tehát megriadni, hisztizni amiatt, ha a szobában rovarokat látunk, főleg, hogy történetesen e szigeteken ezek ártalmatlanok. A hotelszobában megjelenő rovarok semmiképpen sem jelentik azt, hogy a szálloda piszkos vagy gondozatlan. Aki trópusi környezetbe utazik, annak el kell fogadni az ottani természetes világot is.

Magyar külképviselet

Nincs magyar külképviselet Francia Polinézián.A szigetcsoport Franciaországhoz tartozik, azaz a magyar állampolgárok képviseletével itt a párizsi magyar nagykövetség hivatott foglalkozni, nyilván - a hatalmas távolság miatt - nagyon korlátozott mértékben.

Egyéb hasznos információk

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon