ÚTIKRITIKA.HU / Moorea


Moorea

Moorea dióhéjban | Vélemények | Megközelítés | Egyéb hasznos információk | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Moorea - utazás és nyaralás

Moorea dióhéjban

Kb. 15 ezer lakosú sziget, ami a Francia Polinéziát meglátogató turisták számára elsősorban azért jön számításba, mert szomszédos Tahitivel. 17 kilométerre van Tahititől északnyugati irányban. Moorea szépségét az adja, hogy tele van élénkzöld hegycsúcsokkal. Legmagasabb hegye az 1207 méter magas Tohiea. A vulkanikus eredetű sziget 134 négyzetkilométer nagyságú. A sziget partszakaszán teljes körben húzódó közút valamivel több mint 60 kilométer. Érdemes ezen végigvezetni bérautóval vagy robogóval.

  • Kiejtés: moréá (hangsúly a második szótagon)

A szigeten az esős évszak decembertől áprilisig tart. A február ezen időszakon belül is a legcsapadékosabb. Ilyenkor nem problémamentes az ottani nyaralás, programozás.

Mooreát "Pillangó-szigetnek" (L'ile Papillon) nevezik a formája alapján.

Fő látnivalók:

  • Cook-öböl
  • Az Opunohu-öböl
  • A szép strandok
  • Egy lagúna
  • A sziget közepe táján egy Belvedere nevű festői hely, ahonnan a legjobb a kilátás a szigetre
  • A Teavaro-Temae nevű strandot tekintik sokan Moorea legjobb, legszebb strandjának

Vélemények

Cook-öböl - Elter Karcsi kedvence - fotó by Elter

Hogy mik vannak? Egy Balaton nevű vitorláshajó a Morea és Tahiti közötti vizeken! (A tulaj torontói magyar és lehajóztak ide is, világkörüli úton)

Megközelítés

Tahitiről a komp 25-45 perc alatt ér átl Mooora szigetére. A repülés csak 7 perc.

Szállodaválasztás

Ajánlott hotelek:

4 csillagos: Intercontinental Moorea Resort&Spa****+

5 csillagos: Sofitel Moorea Ia Ora Beach Resort

Egyéb hasznos információk

  1. Érdemes Moorea meglátogatását nem hétvégére időzíteni, mert a szomszédos Tahitiről sok helyi lakos megy át nyaralgatni, piknikezni péntek délutántól vasárnap késő délutánig. Ilyenkor a kompok is túlzsúfoltak. 

Programlehetőségek

Jön!

Üdvözlő tánc Moorea szigetén

Olvasmányos linkek

"Moorea francia terület, így az árak is ennek megfelelően magasak. A fizetőeszköz a pacifikus frank, és a hivatalos nyelv is a francia. Mooreán vannak élelmiszerboltok, és szinte minden kapható, ami Európában, a híradástechnikai eszközök kivételével. Érdemes autót bérelni, mert a szigeten egymást követik a szebbnél szebb öblöcskék, ahol átlátszó, zöldeskék a tenger, a pálmafák pedig őshonosak. Az Intercontinental Moorea elképesztően szép szállodája: A legnagyobb attrakciót a szállodánál élő delfinek jelentik. Amikor lesétáltam az elkerített területre, és odajött hozzám az első delfin, szinte remegtem az izgalomtól. Megsimogattam, teljesen sima, finom bőre volt. A delfintréner elmagyarázta, hogy nyugodtan lehet játszani velük, csak a légzőnyílásukba ne nyúljunk bele.

A delfineket szinte mindenre beidomították: tolják, húzzák a turistákat, átugranak a fejük felett és persze profin fényképezkednek. Láthatóan élvezik az egészet, játéknak tartják. Az egészben az a jó, hogy a delfinközpont a szálloda egyes szobáiból tökéletesen látható, így napjában akár tízszer is nyomon követhetjük, hogy miként ugrándoznak a tengeri emlősök. Az Intercontinental Hotel Mooreán négy részből áll. A központi épületben találhatóak a „Lanai” fantázianevű szobák. 48 normál szoba és 1 lakosztály helyezkedik el itt. Egy részük különválasztott, más részük franciaággyal berendezett. A központi épületből érhetőek el legkönnyebben az éttermek. A csodálatos trópusi kertben 16 bungaló található, mindegyik 38 négyzetméteres. Az átlagosnál jóval nagyobb méretűek itt az ágyak, és a fürdőszoba minden luxussal felszerelt. (2013)" forrás

B. Gyuri fotója

Fotóegyveleg

Moorea - giccs

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon