ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás hónaponként


Időjárás hónaponként

Maldív-szigetek időjárása januárban:

Az ottani szigetvilágban a január a leghidegebb hónap, ugyanakkor a száraz évszakjuk legszárazabb hónapja is. A leghidegebb szótól korántsem kell megijdeni, mert ez az ottani viszonylatban 27 fok nappali átlaghőmérsékletet jelent, és lehet akár 29 fok is. Éjszaka legfeljebb 25 fokra süllyedhet csupán a hőmérséklet, az India-óceán meleg vizeinek és a meleg monszun szeleknek köszönhetően.

A maldív-szigeteken a tengervíz hőmérséklete az év keresztmetszetében nem ingadozik jelentős mértékben, mindig szorosan a finom 28 fok körül mozog. A napsugaras órák száma januárban: 9 óra. A januárban az északkeleti monszun az esős felhőket távol tartja a szigetektől. Ebben a hónapban ritkán felhős az ég, Nagyon ritkán esik az eső. Átlagosan januárban maximum 5 olyan nap lehet amikor előfprdulhat valamicske eső, nem heves. Ez a csapadék is inkább a Maldív-szigetek déli szigetein, pontosabban délnyugati atolljain hull le. (A Vista a kiválaszott hotelsziget betájolásában segít.)  

Maldív-szigetek időjárása februárban:

A Maldívon a február a januárhoz hasonlóan a száraz évszak nagyon száraz hónapja. Ami még fontosabb az egész év keresztmetszetében februárban süt a legtöbb nap a szigeteken, nem véletlen, hogy ez a hónap a főszezon csúcs hónapja. Nagyon sok európai jön, de Ázsia hidegebb téllel megátkozott országaiból is. Februárban az átlag hőmérséklet 28 fok körül mozog. A napközi és az éjszakai hőmérséklet között nincs drasztikus különbség. A nappali hőmérséklet megközelítheti a 30 fokot, mig egy esős éjszaka idején sincs hűvösebb 26 foknál. Sokéves tapasztalat szerint (ami persze manapság már nem jelent garanciát) február a Maldív-szigeteki nyaraláshoz a legbiztosabban megjósolható időjárású hónap. Kevesebb esélye van annak, hogy e téren kellemetlen meglepetés érjen bennünket.
Februárban a tengervíz kellemes 28 fok körüli. Szóval a pancsolós nyaralás folyamán hosszú-hosszú órákon keresztül élvezhetjük az ideális légköri viszonyokat. A statisztikák alapján napi 10 napos órára kalkulálhatunk. Az ég ritkán felhős és még ritkábban esik napközben az eső. A csapadék inkább a nagy kiterjedésű Maldív-szigetvilág észak-keleti atolljainál jellemzők.

A további tartalom kiegészítése folyamatban van.

Maldív-szigetek időjárása márciusban:

Március megnyugtatóan száraz éghajlatú hónap ott. A maldív-szigeteken ez az év legforróbb hónapja. Nem a turista főszezon csúcsideje, de még nagyon sokan jönnek.

Az átlagos nappali hőmérséklet 29 fok körül mozog. A 30 fok sem ritka. Éjszaka ritkán van 27 foknál alacsonyabb hőmérséklet. Az időjárás tekintetében március nem igazán szeszélyes. Esőtől nem kell tartani, de a startisztikai átlag szerint azért márciusban van 7 olyan nap, amikor valamennyi csapadékat meg kell tapasztalnunk. A csapadék zömében a Maldíiv-szigetek déli részére jut. 

A tengervíz is 29 fok körüli. Napi 9 napsugaras órára lehet számítani.

Maldív-szigetek időjárása áprilisban:

Maldív-szigetek időjárása májusban:

Maldív-szigetek időjárása júniusban:

Maldív-szigetek időjárása júliusban:

,, Az esős évszak végefelé 28-35 fok meleget élvezhettünk. Csak elvétve voltak kisebb záporok. (Tomi, 2017. július)"

Maldív-szigetek időjárása augusztusban:

Maldív-szigetek időjárása szeptemberben:

Az év legcsapadékosabb hónapja.

Maldív-szigetek időjárása októberben:

Maldív-szigetek időjárása novemberben:

Szeptember, december, október és május után november a legcsapadékosabb hónap a Maldívon.

,, Mi november második hetében voltunk a Maldív-szigetek délre eső negyedében lévő Dhaalu atollon lévő Niyama hotelben. Pechün volt, mert ottlétünk folyamán nagyon sokat esett az eső. Tudtoik, hogy a november a Maldívon eléggé csapadékos, de reméltük, hogy ,, megússzuk szárazon". (2016)" 

Maldív-szigetek időjárása decemberben:


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Maldív-ra Repülőjegyek Maldív-ra
Olcsó repülőjegyek a Maldív-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS