ÚTIKRITIKA.HU / Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Repülés | Szállásválasztás | Vízum | Fotóegyveleg

A napsugárzás káros egyesek bőrének

Repülés

Szállásválasztás

Általános jellemzők:

  • A Sharm el-Sheikh-i szállodák túlnyomó hányadában nincsenek panaszok a tisztaságra. E tekintetben jellemzően jobb a helyzet, mint a tunéziai hotelekben, igaz az egyiptomi nyaralóhelyen a szállodaválasztékban több az 5 csillagos.
  • Nem ritka, hogy az utazók a szállodába érkezéskor rögtön 20 dollár körüli összeggel megkenik az ügyeletes recepcióst, hogy jó elhelyezkedésű szobát adjon. Az úti kritikus nem tudja eldönteni csak úgy általánosítva, hogy az útlevélbe csúsztatott pénz ilyen elköltése mennyire hatékony.
  • Általános jellemző, hogy a medencék vize hidegebb, mint a tengeré. Ez csak ott nincs így, ahol van temperált vizű medence.
  • A hotelek strandjaira jellemző, hogy nem könnyűek a tengeri fürdés körülményei, részben éppen a korallszirtek miatt. A strandok többnyire vegyesen kavicsosak és homokosak.
  • Tájékozódni kell arról is, hogy a hotel közvetlenül a parton van-e vagy csak hotelbusszal viszik oda a vendégeket.
  • Borravalót (baksis) illik adni a hotelszemélyzetnek. Többségük havi fizetése 15-20 ezer forintnak felel meg.

Akik szeretnek sznorkelezni, azoknak természetesen azt kell megtudni, hogy a szóba jöhető hotelek közül melyik strandjánál milyen a korallos terep, mennyire jók a szimpla búvárkodási lehetőségek. Nyilván a hotel a saját honlapján vagy az utazásszervező prospektusában nem feltétlenül ad ilyen tényezőről tárgyilagos információt. Miként a szállodákról általában, úgy e tekintetben is Magyarországon a legértelmesebb és hasznosabb lehetőséget a Vista irodák kínálják, mert az ottani utazási tanácsadók hosszú évek óta szigorúan tárgyilagos, kritikus, komolyan elemző értékeléseket adnak a Sharm el-Sheikh-i szállodákról. Csak be kell menni valamelyik irodájukba és kérni ilyen értékelést. Ezek jobb támpontot adnak, mint a világhálón található véleményoldalak, amelyek közül néhány ráadásul manipulált. Ez itt nem a reklám helye, tényleg egyedülálló szolgáltatásról beszélünk a Vista vonatkozásában.

A Sharm el-Sheikh-i hoteleknek jellemzően van ingyenes ingajárati busza (shuttle bus) a központba, többnyire a Naama Bay-hez. E szolgáltatás miatt nincs kiemelt jelentősége annak, hogy a hotel mennyire van közel a központhoz. Az egyhetes turnus folyamán kevesen mennek be a központi helyekre minden nap, mert annyira nem érdekes.

"2016-ban sok helyi szállodában nőtt az egyiptomi vendégek aránya, mert állami dotációval nagyon olcsón kapnak szobát és ellátást. Az egyiptomi állam így akarja pótolni az európai vendégeket, akikből kevesebb jön mostanság. Oroszok és britek azért egyre inkább visszatérnek." (2016)

Általunk ajánlott szállodák

Vízum

Jön!

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon