ÚTIKRITIKA.HU / Santo Antao

Zöld-foki KöztársaságSanto Antao

Santo Antao dióhéjban | Vélemények | Fotóegyveleg

Sao Antao - Utazás és nyaralás

Santo Antao dióhéjban

Santo Antao, vagy Sao Antao az ország szigetei közül a természeti adottságok vonatkozásában bizonyosan a legizgalmasabb. Ez azzal is összefügg, hogy Sao Antao a leggazdagabb hegyekben. A méltóságteljes hegyek nagyon mély völgyekkel váltakoznak, azaz a sziget domborzata igazán változatos, látványos. Egyelőre kevés turista vállalkozik arra, hogy nyaralásának támaszpontjává tegye Sao Antao-t, viszont a szomszédos Sao Vicente-ről komppal gyakran jönnek át kirándulók, akár egy-két éjszakára maradva.

A sziget északi felé vezető út mentén a táj szinte valószerűtlenül változik, főként azáltal, hogy teljesen eltérő a kép, szikár területeket követnek teljesen zöld vidékek. Eukaliptuszok és fenyőfák ékesítik a területet. Sao Antao-n kíváló a terep a vezetett trekkingek számára. Pompás dolog a tengerparti nyaralásos napokat kiegészíteni egészen más jellegű, sportos élménnyel. A Ribeira Grande völgyben található a sziget központi települése, Ponta do Sol. Pici hely, lelassult, békés miliő az isten háta mögött.

Sao Antao legszebb vidéke a Vale do Paúl nevű völgy, amelyben aktív földművelés folyik (cukornád, kukorica stb.). A völgy szépségét az adja, hogy csodásan veszik körül tekintélyes hegyvonulatok. Csodálatos hely és sokan kirándulnak lent a völgyben. Sao Antao egyik büszkesége a grog, ez a tipikus pálinka, amit teljesen egyszerű, hagyományos módon, emberi és állati erővel készítenek cukornádból.

Santo Antao kiejtése kb. így: szántu entán, a végén nazálisan

Vélemények

"A egyórás kompozáskor izgultam, hogy ne dobjam ki a taccsot. Fekete kis műanyag zacskókat osztanak ki a hajózás kezdetén, nyilván azért, mert a hullámzós út folyamán gyakran van szükség rá. A mi utazásunk folyamán csak egy-két embert láttunk zacskót használni. Szerencsére én nem voltam közöttük. Aztán jött a sziget belsejében a szerpentines rész, hát az is izgalmas volt. Sok francia kirándulót láttunk, alpinista botokkal a kezükben. Egy halászfalu éttermében nagy meglepetésemre rántott csirkét tudtam enni, ami azért fontos, mert én csak csirkét és pulykát vagyok hajlandó enni." (13 éves Marci, 2013)

Fotóegyveleg

Magyar kamasz előadja magát Sao Antaon

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS
IMPRESSZUM

© Utikritika.hu. 2012.