ÚTIKRITIKA.HU / Szafaga


Grand Makadi 5 cs- - vélemények

Safaga – Hotel The Grand Makadi 5cs.

Lényeg:

Helyi viszonylatban, az 5 csillagos kategóriában egy átlagos minőségű hotel. Nem rossz, de nem is tökéletes luxus szint. Nem érdemes európai nagyvárosi 5 csillagos hotelekhez hasonlítgatni. Nincs még teljesen felújított állapotban s ez főleg a szobák egy részén érhető tetten. Az ellátás elfogadható, a választék elég nagy.
A hotel jó választásnak is bizonyulhat, ha visszafogottra helyezzük az elvárásainkat. Az ár-érték arány (hangsúlyozzuk) egyiptomi viszonylatban teljesen rendben van.
Az jó, hogy a tisztaság alapvetően rendben van.

Hol?

A hotel a Makadi Bay nevű zárt nyaraló övezetben van. Itt teljes a biztonság és sok szolgáltatás kvázi házon belül van. Olyanoknak való a hotel, akiknek nem fontos, hogy nagy mozgalmasság a közelben legyen. Hurghada, a kb. nagyvárosi élet odébb van (igaz nem túl messze). Az említett övezetből nem érdemes kisétálni, mert nincs más mint sivatagos pusztaság, nem kevés szeméttel. A hotel az övezet egyik szélén helyezkedik el.
Hurghada járművel 25 percre van.
A repülőtéri transzfer kb.30 perc.

Strand:

Ami sokaknak nagyon fontos: a hotelnél lévő partszakaszon jól lehet sznorkelezni, mert van helyben szép korallszirtes terep sok-sok halacskával. A korallos terephez vagy a stégről leereszkedve juthatunk el, vagy kijelölt helyen a vízbe begyalogolva, de olyan köves terepen, amihez valamilyen fürdőszandálra van feltétlenül szükség.
Azt jobb előre tudni, hogy szokványos, a tengerbe fokozatosan és mezítláb besétálós fürdőzésre a kis öböl nem alkalmas. Ez azonban más hurghadai hotelek strandjaira is jellemző. A stégről a mélyebb vízbe leereszkedés műfajához kell hozzászokni. Nem nehéz.

Milyen?

Nagy, régen épült hotel némi megkopott, de azért kedvelhető eleganciával. Kívülről kifejezetten jól néz ki (sok pálmafa), belül gyengén megvilágított. A medencék jók. 2020 februárjában már tapasztalhatók voltak kisebb minőségi javulások, pl. újak a napozóágyak.
Nyugalmas, akár családiasnak is nevezhető a légkör. Az jó referencia, hogy vannak európai visszatérő vendégeik.

Szobák:

A szobák kellően tágasak.
A szobák eléggé elhasználódott, még tűrhető állapotban vannak, pontosabban vannak részben felújított és vannak nem felújított szobáik.
A bútorzat régimódi, a tévé kicsi és elavult. A fürdőszobákra ráférne némi felújítás, de az alapvető felszereltség megvan. Gyenge a szobákban is a belső megvilágítás. Rendben cserélik a törölközőket. Az ágyak kényelmesek, jókat lehet aludni.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, segítőkész. Az esti show műsorok megítélése erősen ízlés kérdése.

Ellátás:

A svédasztalos étkek kínálata eléggé ismétlődő (főleg a reggelié).
Az övezetben vannak elég jó a la carte éttermek is (pl. a libanoni).

2020. február 11.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon