ÚTIKRITIKA.HU / Athén / Athén negyedei


Athén / Athén negyedei

Plaka | Psirri | Monastiraki | Kolonaki | Koukaki | Glyfada | Makrigianni | Metaxourgeion | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Ennek az aloldalnak a tartalommal feltöltése még folyamatban van. Elnézést kérünk.

Plaka

Nagyon felkapott, hangulatos hely, de roppant turistás, és az itteni vendéglők túlárazottak, az életminőség közepes. Étkezéshez ne válasszuk a Plakát, akármennyire is vonzó kiülni a teraszra.

Azért Plaka valamennyire kellemes, mert itt legalább vannak gyalogos utcák, jópofa a mozgalmasság, az aranyos szűk kis utcák. Rengeteg ajándékbolt (made in China). A vendéglőkbe invitáló pincérek nyomulása kissé idegesítő. Az utcák itt is szemetesek, valamint óvakodni kell a zsebesektől. A sok negatívum ellenére még is csak kötelező hely egy turista számára.  

,, Sötétedésig még maradt időnk felfedezni az Akropolisz lábánál található Plaka negyedet, amely egykor a törökök lakhelye volt. Most is rengeteg, turistáknak szóló bolt teremt szinte bazári hangulatot. Az antik árusok, keskeny és kanyargós utcák, hangulatos kávézók és éttermek jellemzik ezt a környéket. Picit felsétálva a domboldalra, még éppen elkaptuk az utolsó napsugarakat, amelyek megvilágították a Lycabettus dombot. (2018)" forrás

Psirri (belváros)

A Plakához képest kevésbé turistás, viszont hitelesebben athéni. Nyugisabb, nincs akkora tömeg. Az itteni kis vendéglőkben (tavernákban) és kávézókban nincs akkora szabadrablás, mint a Plakán. Vannak kis mühelyek, street art. Közel van a Plakához. 

Monastiraki

Elégg lestrapált tér sok szeméttel, bűzzel, kaotikus közúti forgalommal. Viszont itt van 4 bolhapiac is a környéken, szóval izgalmas, mozgalmas hely. Hétvégén a főterén nagy az élet. Az Akropolisz meglátogatásakor úgyis átmegyünk a helyen. 

Bolhapiac

Kolonaki

Κολωνάκι (jelentése: kis oszlop)

Athén középső részének egyik negyed. 

Charitos utca

Koukaki

Athén délkeleti részén.

Zöldség- és gyümölcspiac

Glyfada

"Jó környék még Glyfada, a déli külvárosi rész; itt a szállások ára is kedvezőbb, mint a belső kerületekben, illetve a tenger közelségét is élvezheti a látogató. A tömegközlekedés jó; villamossal, busszal, vagy akár taxival is bejuthatunk a belvárosba kb 30-40 perc alatt (forgalomtól függően)." (Bozai Katalin, 2017)

Makrygianni

Μακρυγιάννη, kiejtés kb. mákridzsáni

Metaxourgeion

(kiejtés valahogy így: medagszkárgájo)

Street art vagy graffiti? 

Olvasmányos linkek

Jön!

Fotóegyveleg

Jön!

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Tippek olcsó repülőjegy foglaláshoz!!! Tippek olcsó repülőjegy foglaláshoz!!!
Olcsó repülőjegyek Athénba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS