ÚTIKRITIKA.HU / Londoni múzeumok


Londoni múzeumok

Londoni múzeumokról általában - British Museum - Tate Modern - National Gallery - Természettörténeti múzeum - Tudományos múzeum -  Tengerészeti múzeum - Közlekedési múzeum - Madame Tussauds London - Imperial War Museum - Bank of England Museum - V&A - Design múzeum - The Courtauld Gallery - Fotóegyveleg

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Londoni múzeumokról általában

Képtelenség egy párnapos városlátogatáson minden múzeumot megnézni. Túl nagy a választék és az egyszeri látogató elfárad bizony.

British Museum

Tate Modern

National Gallery

,, A Trafalgar Square északi részét díszíti a korinthoszi oszlopokkal díszített, klasszicista stílusú Nemzeti Galéria (National Gallery) képtár. Engem leginkább Claude Monet Az angol parlament c. alkotása érdekelt, ha már a városban járok, de tetszett a Vízililiomok is. Ha a V. van Gogh napraforgóit akarod megtekinteni, akkor azt is itt kell keresned, de csodálatra méltó a Szék pipával c. festménye is. (2017)" forrás

Londoni Természettudományi Múzeum

(Natural History Museum)

Tengerészeti múzeum

RAF Museum - tele jobbnál jobb repülőkkel. Valójában egy törtneti múzeum, de fiús családoknak nagyon jó kis kiállítás Hendonban. Némi ráfizetéssel egy Sptfireben is üldögélhet a látogató, iagazán megéri.

Közlekedési múzeum

(London Transport Museum)

Madame Tussauds London

Amit mindenki szeret és amit mindenki meglátogat. Családi programnak ideális, remek fotókat lehet készíteni a gyerkőcökről bármelyik kedvenc celebritással, közben kicsit megpihenni, hiszen remekül szórakoznak.

Imperial War Museum

Bank of England Museum

London Film Museum - Covent Garden. 2018 nyarán itt látható a "Hivatalos James Bond kiállítás". A 007-es rajongóinak kötelező, 40 felettieknek ajánlott, a régi autók rajongóinak pedig egyenesen kötelező program a kiállítás megtekintése. A belépő 14.50.-/fő, de adnak diák, senior és családi kedvezményt is. Minden nap nyitva 10-6-ig. (45 Wellington Street)

V&A - a Victoria & Albert Museum.

Design múzeum

The Courtauld Gallery

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon