ÚTIKRITIKA.HU / Izland


Reykjavik - Fosshotel Baron***

,, Szállás: Fosshotel Baron, 3*-os belváros széli szálloda.

Csak dicsérni tudom az utazásszervező által választott szállást. A szobák hatalmasak, kényelmesen elfér két ember, két nagybőrönddel. Az ágyak kényelmesek, a párnák csodálatosak, a takaró is elég meleg volt. A szobából a tengerre is ráláttunk.
Minden szobában volt vízforraló és minőségi kávé-tea csomagok. Szintén minden fürdőszobában volt hajszárító, a törölközők puhák és minőségiek voltak. Volt zuhanysapka, műanyag fogmosó-pohár, folyékony szappan.
A szállodában mindenhol ügyeltek a tisztaságra, a takarítók igény szerint akár naponta cserélték a törölközőket, minden nap járt bent szobaasszony rendbetenni az ágyat, kiüríteni a szemetet stb.
A szállodában egy lift van, ami érkezéskor-induláskor kis tumultust okoz, de az alacsonyabb emeletek a lépcsőkön könnyedén megközelíthetők. A folyosók és a lépcsők is puha szőnyeggel borítottak, az ajtók lassan csukódnak, így minimális a szobába szűrődő külső zajhatás.
A szálloda Reykjavik fő bevásárlóutcájától (Laugevegur – kb. a helyi Váci utca) kb 5 perc sétára található, mögötte egy éjjel-nappali, 3 perc sétára pedig egy kb Penny-Market szerű szupermarket található.

Az utazási ajánlat része a reggeli, ami a Fosshotel Baron-ban a 4*-os szintet is eléri. Van mindennap tojásrántotta, mini-virsli és zöldséges sült tojás valamint valami szószos krumpli-féle melegentartó edényekben, amit folyamatosan feltöltenek friss ételekkel. Sonkaszerű felvágott, tonhal-saláta, májkrém, krémsajtok, egyféle szeletelt sajt, kétféle édes péksütemény, 2-3 féle kenyér, műzlik, joghurtok, lekvárok és a reggeli sztárja, a gofrisütő. „Csináld magad” rendszerben, kis asztalkán a sütő, a bekevert tészta, az olajfújó, az instrukciók és a mindenféle szószok (a toffee isteni).
Minőségi narancs és almalét ad az automata, a kávé is teljesen jó.
Nem szólnak, ha spájzol a vendég ezt-azt a napi túrákhoz

(Egy másik utazásszervező a város szélén található 2*-os hotelben helyezi el utasait, ahonnan a belváros csak busszal közelíthető meg, ráadásul elég szegényes a reggeli és a félpanziós vacsora is itt van, ami kritikán aluli az utasok szerint) (Sz. M., 2016)

« vissza