ÚTIKRITIKA.HU / Bugibba


Bugibba

Bugibba dóhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás | Étkezés | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strand | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Bugibba - Utazás

Bugibba dióhéjban

 • Bugibba mozgalmas turistás település rengeteg bolttal, étteremmel, pubbal.
 • Bugibba strandjai jellemzően kövesek, kavicsosak. Van egy kicsike, felkapottabb, döngölt homokos strand, míg a többi, strandnak aligha nevezhető partrész laposabb sziklás, a fürdés kényelemességét illetően eltérő adottságokkal. Ezeken a sziklás helyeken létrán lehet leereszkedni a tengervízbe. A Bugibba-i hotelekben lakó turisták zömében más településekre mennek strandolni, busszal vagy bérautóval. 20 perc buszozással, fejenként 1,16 euró menetdíjért el lehet jutni sokkal jobb és szebb strandokhoz. Mivel mindennap így buszozni a strandoláshoz fárasztó lehet, tanácsos olyan hotelt választani, aminek jó medencéje van.
 • Bugibbának van egy központi busz-pályaudvara, ahonnan a sziget sok irányába közlekednek távolsági buszok. Sliema és Valetta busszal 15-20 perc.
 • A településen van egy turista információs iroda, ahol adnak egy egész praktikusan használható brosúrát a buszvonalakról.
 • Bugibba és a repülőtér között a transzfer idő taxival 20-30 perc, jellemzően 25 perc (16 kilométeres a távolság), 20 euró. Távolsági busszal a reptér és a hotel közötti utazás lehet akár 50 perces is.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Este a főtér (Bugibba square) mozgalmassága az utcai mutatványosokkal, árusokkal, és a parti sétány is kellemes
 2. Egy-két bár élőzenéje
 3. Péntek este átmenni Paceville-be, ahol sokkal nagyobb a buliélet, mint Bugibbában
 4. 1,50 euróért vettünk egy egész napra érvényes, korlátlan utazásra jogosító buszjegyet
 5. Késő estig nyitva tartanak a boltok
 6. Az Aquarium melletti klassz játszótér

Nem tetszett

 1. Bugibba túl turistás, mesterséges, azaz Máltát nem lehet rajta keresztül megismerni
 2. Egyes vendéglőkben nehéz nyugodtan enni a szomszédos kocsma harsogó zenéje miatt (egymás hangját alig tudtuk hallani)
 3. Rájöttünk arra, hogy a boltokban árult ennivalók egy nem jelentéktelen hányadának lejárt a szavatossága (figyeljünk erre!)
 4. A simliskedő boltosok, akik kényük-kedvük szerint mondanak be árakat, kell alkudozni

Vélemények

,, Bugibbát mindenkinek nagyon bátran ajánlom. Egy igazi turista város, tele étteremmel, kisboltokkal, hotelekkel. Sliemát szokták legtöbben javasolni, mi elnéztünk oda is, de miután láttam a várost utána is Bugibbát javasolnám mindenkinek. Egy fél óra 45 perc onnan Valletta a főváros, míg Sliema pont vele szemben van, de közelebb vannak Bugibbához a homokos strandok, vagy a kompok a másik két szigetre. (2016)" forrás

Szállás

Legyen minden szállást kereső számára világos, hogy Máltán a 2 csillagos és 3 csillagos hotelek mind lestrapáltak, ésa 4 csillagosok közül sok európai viszonylatban inkább 3 csillagos színvonalú.

Fenntartásokkal ajánlott hotelek:

2 csillagos: The Bugibba Hotel**+ (8 nap/7 éjszaka repülőjeggyel) - máltai viszonylatban akár 3 csillagos is lehetne, finnyásaknak nem való, de legalább olcsó

3 csillagos: Hotel Coral (8 nap/7 éjszaka repülőjeggyel) - nem kockázatmentes azért a választása, de az ár-érték arány nem rossz

4 csillagos: Hotel Canifor (8 nap/7 éjszaka repülőjeggyel)- inkább 3 csillagos színvonal, de príma az elhelyezkedése

Étkezés

 • Bugibbában van egy McDonalds is.
 • Van még pl: Southern Fried Chicken (csirkés gyorsétterem).
 • Ajánlott éttermek: Captain Cook

Szórakozás

Két menőbb bulihely az Amazonia és a Fuego - késő este lendül be.

Egyéb hasznos információk

Jön!

Strand

Bugibba egyik ,,strandja"

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Erika, 2018. 11. 07. 15:34
A napokban voltam Máltán 5 napos ott tartózkodással családostul.A Canifor hotelben szálltunk meg, ami szerintem nemhogy 3, de nulla csillagot sem érdemel. Szavakkal nem lehet leírni milyen tömegszállás, igénytelen, lepusztult, elmaradott stb.Persze a neten nem ilyen képekkel volt preferálva. Életem legrosszabb élménye volt ez a Máltai ott létünk. szeretném minél előbb elfelejteni.Sem kultúrálisan, sem kulinárisan, a közlekedést ne is említsük, nem varázsolódtam el.Az ételek az angolok ízlése szerint készülnek, ezt tapasztaltam, ízetlenek, minőségtelen, ehetetlen. Inkább választottuk az általunk ismert hálózatot, mint pizza hut és egyebek.A hajó kirándulás a kék lagúnába felért egy extrém sporttal, amikor kikötöttünk egy kis szikla darabnál és felfelé kellett menni a kicsi omladozó sziklaköveken, és utána vissza. Ki és be szálláskor a hajó rámpája le-fel himbálódzott, eszméletlen volt.Azt kérdeztem magamtól, hogy hova kerültem. Málta az én szemszögemből egy nagy gettó sziget, tele kosszal és káosszal.Aki bírja az arab kultúrát és az arab népeket annak jó szívvel ajánlom, nyílván nem vagyunk egyformák. Én sajnálom az erre fordított pénzt és időt.Alig vártam, hogy haza jöjjünk.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon