ÚTIKRITIKA.HU / Málta


Málta

Mit vigyünk? | Pénz | Egészség | Közlekedés | Étkezés | Szórakozás | Biztonság | Magyar külképviselet | Egyéb hasznos információk | Fotóegyveleg

Mit vigyünk?

 • Nincs miért ez ügyben problémázni, mert Máltán minden szükséges dolog beszerezhető.
 • Dzsekit, pulóvert hasznos vinni, mert késő este azért hűvös az idő. Télen Máltán még a kiskabát is szükséges az 6-8 fok körüli esti hőmérséklet miatt.
 • Mivel a távolsági buszokon erősen hűtenek, ezért a hölgyeknek hasznos erre a helyzetre valami sálat vinni. A helyi hölgyek is sálat raknak magukra buszozáskor.
 • Nyári utazásnál napolaj és szúnyogirtó (bár szerencsére nincs sok szúnyog) vitele javasolt. Hasznos vinni Fenistil gélt, mert előfordulnak csípős medúzák. Helyben lehet tájékozódni arról, hogy Máltán mely partszakaszain van ott létünkkor sok medúza (jellyfish).
 • Érdemes vinni valami műanyag fürdőszandált a parti kavicsok miatt. (A Blue Lagoon kirándulásnál is jól jöhet.) A tengerfenék kavicsossága kevésbé okoz problémát, mert a kavicsos strandokon általában létrán keresztül az ember már eleve mély vízbe ereszkedik le.
 • A nyári hőségben (akár 35-40 fok is lehet!) jól jön a széles karimájú kalap.

Pénz

 • Máltán euró a fizetőeszköz.
 • Bár Málta olcsóbb, mint Olaszország, ám azért nekünk, magyaroknak még így is elég drága ország, nyilván amiatt is, hogy több mindent importálnak a szigetre. Egy gombóc fagylalt 3 euró, egy 6x2 literes ásványvízcsomag 5 eurót, fél literes üveg sör 2-2.50 eurót kóstál. (Kevés a szénsavas ásványvíz, annál több az ízesített.) A pastizzi-k (töltött tésztatáskák) 2-3 euróba kerülnek.
 • A nyaraló övezetekben lévő szupermarketekben persze minden drágább azokhoz a boltokhoz képest, amelyek a helyiek által lakott településeken vannak. A zöldség, a gyümölcs, csaknem minden drágább Máltán, mint nálunk.
 • Hasznos tudni, hogy ajándékot érdemesebb piacokon venni és nem a főváros ajándékboltjaiban. A piacokon lehetséges alkudozni, bár egyáltalán nem annyira vannak a kereskedők erre ráállva, mint az araboknál. Marsaxlokk-ban pl. vasárnaponként van piac.
 • A nyugágy jellemzően 4 euró, a napernyő 3 euró (pl. a Golden Bay-en).
 • Ha az adott szolgáltatás nem tartalmaz szerviz díjat, akkor Máltán borravalót elvárnak, éttermekben 10-15 százalékot, a taxisok 10 százalékot.

Egészség

Máltán a csapvíz iható, ám sokan nem ajánlják, ugyanis nem jó az íze a magas klór és szódium tartalom miatt. Nagy baja nem lesz az embernek, ha iszik a csapvízből, fogmosásra pedig tökéletesen megfelelő. Sokan állítják, hogy a palackozott vizeket is kezelt csapvízből állítják elő. A higiéniai, tisztasági körülmények nincsenek nyugat-európai szinten, de nem vészes a helyzet.

Nyaraláshoz ajánlott baleset-betegség- és poggyászbiztosítás előzetes megkötése.

"Máltán az ivóvizet is “gyártani” kell: a fordított ozmózis elvén alapuló berendezések a tengervíz sótlanításával állítják elő. Ez azonban drága. Arról nem beszélve, hogy – főként a külföldiek számára – az ízén érződik, valami “nincs rendben”. A legtöbb turista akár 2,5-3 eurót is ad egy üveg ivóvízért, pedig a csapvíz gyakorlatilag mindenhol iható." forrás

Közlekedés

Fontos! Szigetet felfedező kirándulásokat lehetőleg ne időzítsük úgy, hogy a közlekedni kelljen péntekenként késő délután. Ugyanis ilyenkor a sziget útjain csúcsforgalom van és sok a dugó.

Taxi

Máltán fehér és fekete színű taxik vannak. A reptéren csak a fehéreket láthatunk, és a turistás településeken a hotelek közelében is ezek állnak.

A fekete taxikat csak rendelni lehet, nem szedhetnek fel állítólag utasokat az utcán. Rögzített áraik vannak meghatározott útszakaszokra. A fehér taxik vannak többségben, kötelező használniuk a mérőórát. Rögzített árakkal dolgoznak. Átvágások nem igazán fordulnak elő. A repülőtérről St. Julian 20 euró, Bugibba, Qawra, és St. Paul’s bay 25 euró, Cirkewwa 32 euró.

"Az X3 buszjárattal nem kell átszállni. A buszmegállót könnyű megtalálni a reptér előtt kb. 75 perc az út Qawráig. A buszjegy csupán 2,60 euró. 12 euróba kerül heti bérlet, amit a reptéren belül (érkezési oldalon) is meg lehet venni, de lehet fizetni a buszvezetőnél is. A heti bérlet érvényes minden X járatra, tehát egy hetesnél nem hosszabb tartózkodásnál a reptérre vissza is lehet használni. A heti bérlet nem érvényes a 23 óra utáni éjszakai járatokra és nem használható Gozo szigetén. A heti bérlet minden máltai buszjáratra érvényes, városira és távolságira egyaránt." (2015)

Autóbérlés

Bizony alaposan megfontolandó, hogy érdemes-e a magyarnak Máltán autót bérelni, hiszen jobboldalon van a kormány, ráadásul a felelőtlen vezetési stílus miatt sok a közúti baleset. Amúgy egy kisebb autót egy napra kb. 35 euróért lehet bérelni. A sofőr nem lehet 25 évesnél fiatalabb.

"Ha az ember Tripadvisoron vagy más hasonló oldalon rákeres a máltai autóbérlésről szerzett tapasztalatokra, lehangoló kép fogadja. A kommentek szinte kivétel nélkül rossz élményekről számolnak be: rossz vagy rosszul felszerelt autók, zavaros szerződési feltételek, nem segítőkész, együttműködő személyzet, baleset esetén pedig hosszas tortúra.dominálják a beszámolókat. Nem mondom, hogy ez soha nem múlhat az ügyfélen, de az autókölcsönzésnek a mi tapasztalataink szerint is vannak gyenge pontjai Máltán. Az egyik, ami nekem feltűnt, hogy átadáskor nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy az autó sérüléseit átnézzék és feljegyezzék, ezt mindkét alkalommal nekem kellett kezdeményeznem. Természetesen ezzel sincs gond, amíg ezeket nem ügyféllel akarják megfizettetni, csak természetesen előre nem lehet tudni, hogy erre mennyi a garancia. Én a biztonság kedvéért mindkétszer átnézettem és felirattam." forrás


"A tömegközlekedés nagyon olcsó és elérhető, azonban sajnos nagyon sok idő eljutni "A"-ból "B"-be. Abszolút javaslom az autó bérlését, mint közlekedési lehetőséget, hiszen a bal oldali közlekedést, illetve a jobb oldali kormányos autót viszonylag gyorsan meg lehet szokni és nem túl drága." (Vista-utazó, 2014)

Vigyázat - Hajts lassan. Ne gázoljál el, kérlek.

Busz

Sajnos már nem járnak az antik, színes, aranyos buszok, amiket a turisták annyira imádtak. Az Arriva busztársaság járművei modernek, s tény és való kényelmesebbek.

"A sziget hihetetlenül olcsón bejárható: 2 Hop on hop off busztársaság: a Malta Sightseeing és a City Sightseeing Malta buszai cirkálnak a szigeten: beosztották északi és déli útvonalra a buszokat, így az utazó könnyen eligazodhat, mikor melyikre száll. A menetrend szerinti buszok is sűrűn járnak és nagyon olcsók: egy napijegy 1,5 EUR, és bármelyik buszra fel lehet vele szállni reggeltől estig. A hetijegy 10 EUR. Csak az éjszakai buszokra nem érvényesek a jegyek. Málta csalóka sziget: bár kicsi (316 km2) , huszonpár km hosszú, mégis megesik, hogy egy menetrend szerinti busszal Vallettából Bugibbáig több, mint egy órát zötykölődünk. Szóval ezt figyelembe kell venni a kirándulások megszervezésénél!" (Aracsi Andi, Vista Szeged, 2015)


"Valettában van a távolsági buszok központja, az óváros szélén. Máltán angolul könnyen lehet tájékozódni, szóval a buszpályaudvaron nem nehéz megtalálni a kiválasztott irányban közlekedő buszt. Speciel Mdinába 10 percenként mennek buszok (51, 52 és 53-as). Fél órás az út." (2015)

A távolsági buszforgalom reformja némi zűrzavarral is jár, nem lehet könnyen eligazodni a menetrendben és az útirányokban. Érdemes tán érkezéskor a repülőtéren az Arriva pultjánál begyűjteni a menetrendeket. Szerencsére sűrűn közlekednek a buszok és nem szükséges sokat várakozni. 12 euróért vehetünk 1 hetes érvényességű bérletet, ami igazán hasznos azoknak, akik sokat akarnak kirándulni, a Máltán körülnézni. A napi jegy 2,60 euró s ezért korlátlan gyakorisággal és távolságon lehet utazni. (A sofőrök gyakran ügyet se vetnek a jegyét, bérletét mutogató turistára.)

"Málta nagyon kicsi! Számomra ez volt egyik meglepetés. Tisztában voltam a számokkal, de mégis ott lenni és átélni nagyon meglepő. Az, hogy egy óra alatt átszeled a szigetet nekem szokatlan volt. Mindenképpen érdemes elmenni a hop on hop off busszal, nagyon praktikus. Ott szállsz le, ahol szeretnél, és azt nézel meg, amit akarsz. Van északi és déli menetrendes is. Kocsit bérelni nem biztos hogy érdemes mert kicsi a sziget, max. egy-egy napra. Vigyázat, baloldali közlekedés!" (Jetta, 2012),, Máltán az Angliában megszokott módon baloldali közlekedés fogad, ami egyben azt is jelenti, hogy az út ellenkező oldalán kell felszállni a buszra. Összefutottam olyan turistával, aki ahelyett, hogy délre utazott volna, a sziget északi oldalán kötött ki, mert az út rossz oldalán szállt fel. Úgyhogy légy résen! A gyalogátkelőhelyeknél, vagy az úton átkelésnél is vigyázni kell, először jobbra kell nézni, amit néhány helyen ki is írtak az aszfaltra.

A buszok általában nem állnak meg automatikusan minden megállónál, jelezni kell nekik, ha fel akarsz rá szállni. Ha senki sem int a sofőrnek, akkor szimplán továbbhajt, azt feltételezve, hogy az emberek nem arra a járatra vártak.

A nyári időszakban hatalmas dugók vannak, éppen ezért lehetséges, hogy az eredeti utazási idő akár a duplájára növekszik. Málta egyik jellegzetessége a szűk, összevissza kanyargó utcák, ezért nem is csoda, hogy ilyen dugók alakulnak ki.

A közlekedési dugókból kifolyólag a buszok néha teljesen véletlenszerűen érkeznek meg, nem a menetrend szerint. Érdemes azonban hamarabb kimenni a buszmegállóba, mert van, hogy néhány perccel korábban érnek be.

Máltán a buszok többségén csak egy ajtó van, így ha valahol le szeretnél szállni, akkor át kell verekedned magad az utasokon. Szerencsére van néhány olyan jármű, ahol középen is van ajtó – ezeket kizárólag a leszállásra használják.

A buszokon légkondi működik, ami nyáron a délutáni és esti órákban már kellemetlenül hideg, ezért érdemes egy kendőt vagy pulcsit magaddal vinned, amit felvehetsz akkor, ha fázol. Egész biztosan hasznát fogod venni!

Ha tele van a busz, akkor lehetséges, hogy nem fog megállni egy megállóban, vagy csak egy meghatározott számú embert enged felszállni a sofőr.

A buszozás Máltán egy rettentő időigényes folyamat, és biztosan nem annyi időbe telik az út, mint a menetrend szerint. A buszok jobb esetben félóránként, rosszabb esetben óránként járnak. Illetve az is megtörténhet, hogy a buszra egyszerűen nem lehet felszállni, és elhajt előtted, ilyenkor pedig meg kell várnod a következő járatot.

Máltáról hazatérve az ember megtanulja értékelni a BKK-t, mivel az szinte mindig pontosan érkezik, nem maradnak ki buszok, bárhonnan el lehet jutni bárhova, és éjszaka sem hal meg az élet a tömegközlekedés tekintetében. Érdemes tehát felkészülni Máltán a sziget méretéhez képest a hosszú utazási időkre, a mindenhonnan késő buszokra és a légkondi miatti hidegre. A heti bérletet viszont még így is megéri megvenni, mivel elég olcsó, és ha kellő időt tudsz szánni az utazásra, akkor a fontosabb, turisták által felkeresett helyekre mind eljuthatsz. (2017)" forrás

Érdemes tudni: a kevésbé forgalmas buszmegállókban állva előfordulhat, hogy integetésünk ellenére nem áll meg a busz, mert tele van

"A máltaiak közül a mai napig sokan elégedetlenek a buszokkal, és néhány nap után egy budapesti is biztosan nosztalgiával gondol a BKV-ra: még mindig gyakran kell átszállni – ami csak azért gond, mert a vonalak keresztezéseinél nincsenek megállók – a sofőrök sokszor nem udvariasak, a buszok gyakran lerobbannak, vagy elakadnak a szűk utakon, és negyed óránál sűrűbben sehol nem jár busz, az átlag inkább a 30-60 perc. Ráadásul a jegyek is drágultak.

Azonban hogy igazságosak legyünk, az új rendszer pár igen hasznos újítást is tartalmazott: a buszok légkondicionáltak, Valletta és a Mater Dei kórház gyakorlatilag minden településről elérhető közvetlenül (bár nem mindig az a leggyorsabb módja), és első ízben van 5-6 gyors járat – amelyek nem állnak meg mindenhol, így nagyobb távolságra jobban használhatók – valamint 30-35 éjszakai járat, amik végre kiváltják az éjszakai szükségszerű taxizást." forrás


"Máltán baloldali közlekedés van, ez az angol gyarmati időszak következménye. Aki tervezi, hogy autót bérel, annak ezt érdemes számításba vennie. Az utak minősége sem olyan, amilyent akár Magyarországon megszoktunk, nem is feltétlenül az aszfalt felülete miatt, hanem mert egy főútvonal is képes egyik pillanatról a másikra derékszögben kanyarodni vagy egy autó szélesre szűkülni, helyenként persze gödrök is vannak, na meg 2-3 “rétegben” leparkolnak gondolkodás nélkül. Ellenben pl. a garázsbejárók “megállni tilos” tábláit mélységesen komolyan veszik.

Az úthálózat meglehetősen sűrű, főleg a lakott részeken. A nagyobb városok is tekergő szűk utcákból állnak (néha a tükrökre is érdemes figyelni), ha nem tudjuk az útvonalakat, kezdetben érdemes egy térképhez vagy GPS-hez fordulni, mert jó sokat lehet keringeni különben (tapasztalatból mondom). Időnként ráadásul szívfájdalom nélkül fél településeket lezárnak rendezvény miatt. Rengeteg a körforgalom és az egyirányú utca is, néhány városban pedig érdemes figyelni a zsákutcákra. Vallettában különösen sok utca folytatódik lépcsőben), parkoláskor a meredek utcákra. A sűrűbben lakott részeken jobb minőségűek is az utak." forrás


"A tengeri tömegközlekedés főleg az öblökre, ill. a két sziget között jellemző. A Marsamxett és a Nagy Kikötő városai között állami és magán vízitaxik is szállítják az utasokat. Állami vízitaxik járnak Valletta és Sliema, valamint Valletta, Bormla és Isla között. A retúr viteldíj 2013-ben 2,80 € volt, de hogy biztosan ezt a taxit válasszuk, keressük a közlekedési hatóság kitett tábláit az útvonalakkal és árakkal! Ugyanis vannak magán vízitaxik is – dgħajsákkal – amik ára 4 €-ig felmehet. Ez inkább csak nosztalgiázni ajánlott, mint közlekedni." forrás

,, A kerékpározásról:

Málta egyáltalán nem ideális hely kerékpározásra. 3 fő ok: keskeny, rosszul megépített, gyengén karbantartott közutak (kerékpár sáv sehol), vadul vezető, a bicajosra egyáltalán nem tekintettel lévő autósok és – bizony – a jellemzően szeles időjárás. Télen a nedves levegőben a kerékpározás közben a levegővétel is nehézkes. Persze a beépített helyeken a szél kisebb akadály, a nem beépített, tengerparthoz közeli utakon viszont a szél a kerékpárosnak komolyabb probléma.

Tehát a sportolós biciklizéshez a viszonyok nem változtak a 10 évvel ezelőttihez képest. (Az utak nem lettek szélesebbek és jobbak…)

Télen a zivatarok gyakran okoznak kisebb áradásokat a közutakon, mert a levezető rendszer vacak. Főleg a völgyes területeken gyűlik össze rendesen a víz. Ilyenkor pláne annyi a bicajozásnak. "

Étkezés

"Andi (Vista Szeged) éttermi ajánlásai!:

 • Mdina:Trattoria A. D. 1530: az Infinitely Xara (ejtsd: Sára) hotel étterme, Mdinában található, az óvárosban. A hotel a Relais & Chateau család tagja, ez igazi értékmérő. Ódon környezet, isteni ízek!

 • Marsaxlokk: La Nostra Padrona: Marsaxlokk (ejtsd: Marszaslokk) kikötőjének egyik kis étterme, kis belső térrel, nagy kiülős résszel. Nagyon hangulatos a vízen ringatózó csónakok szomszédságában elkölteni egy finom ebédet vagy vacsorát.

 • Qawra: ha valaki Qawrában (ejtsd: Aura) vagy Bugibbában lakik, akkor a két város határán található Cafe del Mar egy igazi különlegesség. Az Akvárium mellett elhelyezkedő, modern, hófehér, minimalista étterem, kerthelyiséggel, előtte egy igényes medencés résszel, szuper jó konyhával. A személyzetben mindig dolgoznak magyarok is.

 • Bugibba: Paulus Restaurant. Egy kis trattoria jellegű hely, állítólag a környék legjobb halételeit szolgálják itt fel, csakis friss halból. Valóban nagyon jó a konyhája, kipróbáltuk, és jelenleg egy magyar lány is felszolgál itt.

 • Birgu: Birgu Valletta egyik városa a háromból. Csodaszép. A jachtkikötőben található a Don Berto étterem. Belső tere egyszerű, de van terasza fent és lent is. Itt is lehet egy jót és kiadósat enni.

 • Gozo-sziget, Xlendi (ejtsd: Slendi) : a sziklás part mentén a városban található kis trattoria jellegű étterem, nem csak tengeri herkentyűkkel.

És a végére egy kávézó-cukrászda: Caffe Gordina. A fővárosban, Vallettában található, a sétálóutcában. Olyan, mint a Gerbaud, csak elérhető árakon. A mennyezeten freskók, kristálycsillár, odakint a téren terasz tartozik hozzá, a cukrászda előtti terepen pedig délelőtt egy zongorista (igen, kipakolja, majd összepakolja a pianínóját), délután egy szaxofonos szórakoztatja a nagyközönséget." (Aracsi Andi, Vista Szeged, 2015)

fotó by Vörös J.

"Aki azt mondja, hogy az ember a hőségben nem kívánja az ételt, azt még soha nem szívta ki igazán a nap és a tenger. Ilyenkor jöhet a tapasszerű máltai ebéd, vagyis egy kis fokhagymás polip vagy tonhal, szárított paradicsom, olajbogyó, kapribogyó, saláta, articsóka, esetleg lóbab és gbejniet (helyi jellegzetes sajt) és persze némi ftíra (helyi jellegzetes kenyér) olívaolajjal és balzsamecettel. Ftírát egyébként szendvics formájában is szinte minden bárban, kávézóban árulnak, én a tonhalas verzióra esküszöm." forrás

Szórakozás

"Utolsó este szieszta után a szórakoztató negyedbe, Paceville-be mentem. Kocsmák és gentleman's bárok váltják egymást. Az egész körzetben hullámzik a tömeg, szól a zene, tonnaszámra fogy a koktél, platós cipőn és kisestélyiben egyensúlyoznak a nők, a férfiak pedig az egyik nekik fenntartott bárból a másikba sétálgatnak. Odabent go-go tánc és csinos, selyem fehérneműs nők mosolya fogadja őket. Azért tudom, mert az egyikbe én is betévedtem. Máltán több helyen is belefutottam magyar pincérbe, szobalányba. Itt pedig magyar konzumlányokba. Mindenesetre a máltaiaknak (állítólag) tilos a bemenet." forrás


"Málta nyáron nyüzsög, pezseg és az embernek olyan érzése van, hogy soha nem alszik. Megállás nélkül tart az örömünnep, ami van, hogy fesztiválnak, koncertnek máskor festának vagy boat party-nak álcázza magát. Nálam a Jazzfesztivál és a Delicata Borfesztivál viszi a prímet. Utóbbit rendre augusztus első hetében rendezik, ahol a helyi borok tesztelése mellett a csodás éjszakai kikötői panorámában is gyönyörködhetünk. Sőt, ha megfelelő táncoslábú társasággal érkezünk, akkor egy hatalmas buli sem kizárt." forrás


"Szórakozási lehetőség valóban rengeteg van, főleg Bugibbában és környékén. Az árakat sem igazán mondanám túlságosan magasnak. Ha hazai viszonyokra kellene kivetítenem, akkor egy jobbfajta vendéglátóegység árszínvonalát kell elképzelni (mint például a Balatonon). És azok a csodálatos lányok... A máltai lányokban egyszerre van meg az európai és az arab leányzók minden bája, így ha nem vigyázunk, akkor könnyen rabul is ejthetik a szívünket! Arról nem is beszélve, hogy a magyar módival ellentétben nem kapják el öntelt módon a fejüket ha rájuk tekintünk, hanem mélyen visszanéznek a szemünkbe." (Lajtos Ferenc, 2013)

,, A kisgyermekes ismerőseink a fővároshoz közel lévő Attard városka nyilvános játszóterét, a BOV Adventure Park-ot dícsérték nagyon, ami egy igazi elsőosztályú gyermekpark gumitéglával, műanyagmászókákkal, hosszú csúszdákkal és mindenféle jó dologgal. A közelben egy borászat is van (Meridiana Wineyard), amit én csak kocsiból láttam, de nagyon hívogató volt. Legközelebb biztosan beugrok :)" forrás

Biztonság

Összességében Málta nem veszélyes hely. Kicsi a sziget, ami nem kedvez a bűnözőknek, hogy könnyen felszívódjanak, odébbálljanak. A turistáknak leginkább a lopások okozhatnak bajt. A legtöbb lopás a strandon felügyelet nélkül hagyott holmikkal kapcsolatos. Hasznos információ, hogy értékeket ne vigyünk ki a strandra. A bérelt autó ülésén nem szabad értékeket hagyni. A fővárosban késő este tanácsos elkerülni a Republic Square és a Fort St. Elmo közötti kisebb utcákat. Máltán a közbiztonság romlott azáltal, hogy a 2011-es észak-afrikai forradalmak bizonytalanságai miatt a kis szigetre nagyon sok illegális bevándorló (főleg líbiaiak) jött. Munkanélküliek és köztük jó néhányan a zavarosban halásznak.

Magyar külképviselet

Nincs Máltán hivatalos magyar külképviselet. A római magyar nagykövetség felelős Máltáért az ott időző magyar állampolgárok vonatkozásában is. Távolról azonban elég körülményes konzuli segítséget nyújtani annak, akivel valami baj történik a szigetországban. Szerencsére van egy tiszteletbeli konzul is, a magyar külügyminisztérium felhatalmazásával.

Római nagykövetség

Tiszteletbeli magyar főkonzul Máltán: Michael Soler

 • Cím:Sliema; Il-Piazzetta, Tower Road SLM 16

 • Előhívó: (356)

 • Telefon: 320-963, 320-966, 320-967

 • Fax: 320-962

 • E-mail: msoler@daystar.com.mt

Jó tudni azonban, hogy konzuli segítséget szükséghelyzetben az Európai Unió bármely más államának helyi nagykövetsége vagy konzulátusa tud adni.

Például a szomszédunk, Ausztria helyi nagykövetsége:

 • Cím: Whitehall Mansions, 3. Stock Ta'Xbiex Seafront, Ta'Xbiex XBX 1026

 • Telefon: hétfőtől péntekig (8:00 és 16:00 között): 00356 2327 9000

 • Nyitva tartáson kívüli ügyeleti szám: 00356 9947 3222

 • Email: valletta-ob@bmeia.gv.at

Egyéb hasznos információk

Fotóegyveleg

fotó by Vörös J.

Vissza az elejére


Kommentek

Balogh Mary, 2016. 10. 11. 17:24
2016.10.14-én utazunk Máltára, Quaurában fogunk lakni RCI apartmanban.Mi nagyszülők megyünk a lányunkkal és a 13 hónapos kislányával.
Érdeklődöm, hogy milyen fajta konzerv bébiételeket lehet kapni és nem sokkal drágábbak-e, mint itthon. A baba nem válogatós.
Úgy gondoljuk, hogy busszal fogunk közlekedni. Lehetséges-e ez a Babával?
Mert a baloldalas közlekedéstől félünk (ezért nem bérelünk autót), de azért szeretnénk egy kicsit kimozdulni.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon