ÚTIKRITIKA.HU / Málta


Seashells Resort at Suncrest Hotel 4*

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szállodáról

Frissen felújított all-inclusive szálloda a tengerparti sétány mentén. Megérdemli a 4*-ot, de nem luxus kategória. Nyugodt szívvel foglalható. A felújításnál a szálloda vezetése figyelembe vette a vendégek visszajelzéseit, és ezek alapján döntöttek a fejlesztésekről, újításokról. Tudni kell, hogy Qawra (ejtsd: Aura) és Bugibba (egybe épült városok), nem a sziget legnyüzsisebb része, attól távolabb található. A nagy bulik Sliemában (Paceville szórakozó negyed) vannak, ahová viszont busszal egyszerűen be lehet jutni (nappali napijegy 1,5EUR, de vannak éjszakai buszok is, ill. taxi kb. 20 EUR/út).

"4*-nak semmi esetre sem mondható, gyengébb 3*-os szálloda. Leginkább fiataloknak esetleg idősebbeknek tudnám ajánlani. Viszonylag mozgalmas részen van, de maga Qawra település nem mondható egy nagy számnak. Vannak üzletek, szórakozóhelyek, bárok. A környék egy kicsit "lepukkant", mint kiderült az utóbbi időben, rengeteg bevándorló költözött Qawra és Bugibba településekre."

Hol?

A tengerparttól egy 2 sávos út választja el, de a szállodától egy összekötő folyosón is ki lehet jutni a medencékhez. A tengerpart sziklás, lépcsőn lehet leereszkedni a vízhez. A medence környéke egész jó, talán ez a legjobb része a szállodának. Van bőven napozóágy és csodás a kilátás a napozóteraszról. A medence is elég nagy, van külön gyerek rész is és egy csúszda is. A kétsávos úton igen nagy a forgalom: helyi buszok, hop on hop off buszok, millió autó, de mivel nem igazán tudnak gyorsan száguldozni, ezért egyáltalán nem veszélyes. A szállodával szemben a sétányon található 3-4 modern bár, kerthelyiségekkel, nagyon hangulatosak. A környéken vegyesen találhatók a szállodák, lakóházak (van néhány nagyon szépen felújított villa, és akadnak lepattantabb apartman házak is), az üzletek, bárok (jobbak, rosszabbak vegyesen). Gyalogos távolságra található Bugibba központja a buszpályaudvarral, veterán autómúzeummal (a múzeum a mi fogalmaink szerint talán túlzás, de ők így hívják. Tulajdonképpen egy sarki épület alagsoráról van szó 1-2 autóval), szupermarkettel, ajándéküzletek sorával. A tengerparti sétányon hosszú sétákat lehet tenni, és nagyon sok futó használja reggelenként és esténként sportolásra is.

Milyen?

Egy magas, szürkére festett épületegyüttes, oldalán nagy fehér, írott betűkkel hirdeti a nevét: Seashell Resort at Suncrest, ergo éjszaka is könnyű idetalálni. A lobby-ba érve látszik, hogy nem új építésű, hanem felújított épületről van szó: megmaradt a régi padló, a lépcsők. Nincs sok lépcső, de a 20 kg-os bőröndöket emelgetni ezeken sem kényelmes. Egyszerű, tiszta, világosra festett a hall, nem csicsás, nem ízléstelen, nincs benne semmi különös, egyszerűen rendben van. Egyébként tágas a lobby, innen nyílik a büféétterem, valamint van egy terület kanapékkal, ezeken előszeretettel üldögélnek vacsora táján a vendégek. Az alagsorba egy rövid csigalépcső vezet le, itt található jelenleg egy kis ajándékbolt, egész jó árakkal. Ezt a kis boltocskát éppen ott jártunkkor bővítették, így a szezonra már többször akkora területet birtokol majd. Előtte asztalokat helyeztek el, ahol a vendégek kártyáznak, beszélgetnek. Jelenleg nem túl hangulatos ez a rész, de az üzlet megnyitása biztos sokat dob majd rajta.

Ezen a szinten lehet átjutni a wellness részlegbe (szép, felújított, büszkék is rá) és a medencékhez. A medence rész nagyon rendben van, szép, tiszta, sok napágy van körülötte. Ez az utcaszint felett található, és innen lehet lesétálni lépcsőn a sziklás partszakaszra, amely nem túl nagy, de elég mutatós (tehát nem kell a kétsávos úton fürdőruciban átvergődni ahhoz, hogy lejusson a vendég a partra). A hotel ráadásul megvásárolta a szomszédos épület medencéjét, most újítják fel (már most jól mutat), tehát szezonra azt is megnyitják, és ez csak felnőtteknek szóló, nyugisabb rész lesz.

  • Wifi: ingyenes, elvben mindenhol van a hotelben, néha akadozik, itt-ott lomha, de többnyire ok. 
  • Liftek: Szerintem ez nagyon fontos egy hotelnél. A lifteket is felújították: 6 vendéglift van, gyorsak, csendesek és tiszták, szép újak, és csak a vendégek használják őket, a személyzet a cuccolásra, pakolásra, szállításra 2 külön liftet vesz igénybe.
  • Személyzet: kedves, mosolygós, segítőkész.

Maga a szálloda elég egyszerű. A lobby számomra túl csicsás, kicsit arabos vonalat próbáltak követni, de nem igazán jött össze nekik… folyamatosan fura füstölő illat terjeng a recepció környékén.
6 lift van a szállodában, ezek nem mindegyike üzemel normálisan, így kicsit időigényes liftet "fogni".

Szobák

A szobákat nagyon szépen felújították. Mi standard szobát láttunk és családi szobát.Fontos tudni, hogy mivel a hotelt elválasztja az út a parttól, ezért full tengeri kilátás egyik szobából sincs. Lehet látni a tengert, de ne számítson a vendég egy pálmafás, kertes, kilátásra. Ha alacsonyabb emeleten kap szobát, akkor is látja a vizet, de csak messze, és épületek vannak előtte. Ha magasabban van, akkor már több látszik a partból. A tenger felé (ergó az út felé) néző, alacsonyabb emeleten található szobákba beszivárog valamennyire a forgalom zaja, ha nyitva az erkélyajtó. Van klíma, új, egyedileg szabályozható. A szobák teljesen felújítottak, világos bútorokkal berendezettek, modernek, letisztultak.

A standard szobák tágasak, erkélyesek (műanyag, rattan hatású kerti bútorokkal), két új ágy található bennük (két külön ágy egymás mellé tolva. Nincs közös matracos franciaágy!), új ágyneművel, nagyok, kényelmesek és szép tiszták. Nem szőnyegesek a szobák, hanem kőburkolatosak. Lapostévé van a szobában, távirányítót a recepción kell kérni (depozit ellenében, ez, ha jól emlékszem, 10 EUR. Adnak róla blokkot). Minibár van, üres. Van vízforraló: lehet teát vagy kávét készíteni. A gardrób tágas: akasztós és polcos, ajtaja azonban nincs. Bőröndtartó polc van a szobában, de csak 1 bőrönd fér itt el (a másikat be lehet állítani a gardróbba). Széf van, de leírás nincs hozzá, szóval a recepción elmondják, hogyan kell használni.

Hajszárító: ott jártunkkor még nem érkeztek meg az új hajszárítók a hotelbe, a recepcióról kellett kérni, régiek, folyamatosan nyomva kell tartani a bekacsoló gombot. Hosszabb haj szárítására alkalmatlanok, mert gyorsan túlmelegszenek és lekapcsolnak. Várhatóan a szezonra az új hajszárítók is megérkeznek, és már nem kell ezzel a problémával küzdeniük a vendégeknek. Egyébként a hotel az összes ágyneműt (ágytakarók sem érkeztek még meg), porcelánt, stb. Törökországból rendelte.

A fürdőszobák is újak, tiszták, szépek, walk in shower található bennük, de nincs (még?) tusfürdő tartó polc a zuhanyozóban, ez volt talán az egyetlen negatívum. Van nagy tükör és nagyítós kis tükör. Adagolós szappan nincs, csak kis becsomagolt pipereszappan, zuhanysapka. Törölközők: 1-1 kisebb és 1-1 nagyobb/ kétágyas szoba + kilépő a zuhanyzó elé. A törölközőt akkor cserélik, ha a padlóra dobva hagyja a vendég. A standard szobákban csak zuhanyzó van, a családi szobákban van kád is.

A családi szobák két légterűek: van egy nagy szoba dupla ággyal, tévével, nappali sarokkal, és egy kisebb szoba két ággyal. A nagyobb szobából nyílik az erkély. Szépek egyébként.

Elektromosság: Máltán 3 lyukúak a konnektorok, de ebben a hotelben a helyi konnektorok mellett kétlyukúak is találhatók: a standard szobákban 3 db (kétoldalt az ágynál és egy a fésülködőasztalnál), tehát nem kell átalakító, és ez nagyon kényelmes!!!!

A pótágy ugyanakkora méretű, mint a normál ágy. A szobák nagyon egyszerűek, régi kopottas bútorzat. A szoba mérete rendben van. Ha nem tengerre néző szobát kérünk a kilátás elég silány. Az épület mögötti utcákban apartmanok, kisebb házak és rendezetlen telkek vannak. A tengerre néző szobák a kilátás szempontjából mindenképpen jobbak, viszont oda biztos, hogy több zaj szűrődik be, mivel közvetlen a szállodával szemben van egy bár. A takarítás elég felületes. A pótágy egyes szobákban un. szekrény pótágy. Elég vicces és nem túl kényelmes. Vannak családi szobák vagy inkább apartmanok, ezekben egy külön kétágyas hálószoba és egy nappali van kanapéval.

Szolgáltatások

  • Szép és felújított spa részleg, masszázzsal, kozmetikai szolgáltatásokkal, szép fodrászattal.
  • Tiszta és vonzó medence (2), napozóágyakkal.
  • Saját –sziklás- strand rész (szép tiszta volt a víz, amikor ott jártunk).
  • Ajándékbolt

A hallban a recepcióval szemben található postaláda, ha valaki szeretne képeslapot küldeni, ezt sűrűn ürítik. Bélyeget csak a képeslappal együtt árulnak az ajándékboltban (ez általános, nem csak ebben a hotelben, hanem minden ajándékboltban jellemző, szállodákon kívül is!), olcsóbb a kontinentális Európába képeslapot küldeni, mint Magyarországon belül.

Étterem: szintén felújított, világos, tágas, van kisebb terasza is, szép, napos időben kellemes itt reggelizni.

"A Spa részleg még jó állapotú, nemrég újították fel. Még hamam is van. Minden nap különféle akciók a kezelésekre." (Tatai Krisztina, Vista Győr, 2013)

Ellátás

Bőséges, széles választékkal. A reggelinél számos kenyérféle (zsemlék, kenyerek, croissant-ok), tükörtojás, tojásrántotta, sült sonka, virsli, kolbászkák, felvágottak, sajt, müzli, banán-chips, befőttek, gyümölcsök, mogyorókrém, lekvárok, édes sütemények, szóval lehet válogatni kedvünkre. Egyedüli negatívum: innivalók: 2 üdítőital automata található az étteremben, amelyeknél sokszor hosszú sorok kígyóznak, mert egy-egy alkalommal kb. fél deci italt adagol, ráadásul csak akkor, ha úri kedve úgy tartja. Ehhez mérten pindurka poharakat is készítettek ki melléjük. Kávé, tea, forró csoki: szintén automatából. A reggelinél a pincérek sokszor nem érik utol magukat, várni kell, hogy egy-egy asztalt leszedjenek és újra megterítsenek. A hotel már május közepén tele volt szinte, ilyenkor a vendégkör főleg nyugdíjasokból áll, ez a főszezonban változik. Az ellátás egyébként nem mondható rossznak, de túl jónak se. 5-6 féle főétel volt, leves, saláták, édességek és fagyi. Nem is a választékkal van gond, hanem inkább azzal, hogy az ételek nem a megszokott európaias ételek. Persze szívesen kipróbálja az ember, de azért néha jó lenne valami ismertebb étel is, Egy 3*-os szintnek megfelel, de az all inclusive-tól nagy csodákat azért ne várjunk.

2015. május 25.


FOTÓK

« vissza