ÚTIKRITIKA.HU / Málta időjárás hónaponként

Málta időjárás hónaponként

Málta időjárása áprilisban|májusban |

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Máltát jól ismerő turisták szerint a szigetország meglátogatáásának ideális időzítése: április, május, június, szeptember és október. 

Málta időjárása áprilisban

Alapvetően megállapítható, hogy az időjárás vonatkozásában kellemes Máltán az április.

Áprilisban a hőmérséklet jelentősen melegedik az előző hónapohoz képest. A sokéves statisztika alapján megálllapítható, hogy a hónap elején az átlaghőmérséklet 15 fok körül mozog, a hónap végén a 17 fok körül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 20 fok között mozog, a legalacsonyabb pedig, 12 és 14 között.

Szélsőséges elmozdulások persze akadnak. 2008-ban mértek áprilisban 31 fokot is. Volt év, amikor éjszaka 6-7 fokra hüt le a levegő ebben a hónapban. 

Áprilisban a tengervíz hőmérséklete 17 fok köröl van, azaz tanácsos tájékozódni, hogy a kiválasztott szálloda medencéjének vizét temperálják-e.

Áprilisban csekély a csapadékosság, de azért van esély, hogy néhány nap esik valamicskét. (A statisztikán szerint áprilsiban átlagosan 7 olyan napvan, amikor valamennyi eső esik.) Érdemes vinni esernyőt, esőkabátot. ha esik  akkor sincs nagy eső. Inkább a hónap elején esélyesebb a csapadék, április utolsó harmadában kisebb a kockázat.   

Napos órákból sok van áprilisban, átlagban napi 8 óra. A levegő páratartalma elég nagy.

Málta időjárása májusban

Májusban az átlagos középhőmérséklet 20 fok körül mozog. Az átlagos legmagasabb hőmérséklet 24 fok, a legalacsonyabb (éjjel) 16 fok.

Áprilishoz képest jelentősen csökken a csapadékosság kockázata. A sokéves stattisztika szerint legfeljebb három esős nap lehet a hónapban, de ez sem jelent egésznapos esőt, ami elrontja a turista programját.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon