ÚTIKRITIKA.HU / Krabi / Ao Nang


Krabi / Ao Nang

Krabi dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Megközelítés | Szállás és ajánlott hotelek | Közlekedés | Étkezés | Szórakozás | Programlehetőségek | Fotóegyveleg

Krabi - Utazás és nyaralás

Krabi dióhéjban

 • Krabi Thaiföld részének egy tartománya és egyben a tartományi központ neve.
 • Krabi-ban, mind a tartományban, mind a városban biztonságban érezheti magát a turista, még az egyedül utazó lány is, akár éjszaka. .
 • A radikális mozlimok randalírozásai, agressziói, terrorakciói az ország még délebbre lévő területein fenyegetik csak a biztonságot.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Krabi város pazar támaszpont szuper tengeri kirándulásokhoz
 2. Nagyon sok jó, egyszerű és olcsó kajálda van
 3. Krabi strandjairól különösen szép napfelkeltéket és naplementéket lehet megcsodálni, csodás strand a Railay Beach
 4. A szép Phra Nang Beach és a Hong szigetek
 5. Treetop Adventure Park, az Emerald Pool és a Tiger Cave Temple
 6. A helyi népek barátságosak és még nincsenek annyira elrontva a turizmus által
 7. Olcsóbb minden, mint Phuket-en vagy Koh Samui-n, és nem túl felkapott
 8. Naponta masszíroztatni Ao Nang valamelyik strandján
 9. Nagyon szép a tenger, jókat lehet sznorkelezni
 10. A szárazföldi belsőben is lehet sokat programozni, van dzsungel is

Nem tetszett

 1. A központi település, Ao Nang nagyon turistás, de a vásárlási, és a szórakozási lehetőségek választéka szempontjából messze el van maradva Phukettől és Samuitól, Pattaya-ról nem is beszélve
 2. Főszezonban zsúfolttá válik
 3. A strandoknál zavaró a hosszú csónakok motorjának folytonos zaja
 4. Több helyen a tengerbe emberek által eldobott szemét uszkál
 5. Sok a szúnyog
 6. A szolgáltatások nem annyira profik, a szolgáltatók bénáznak
 7. Rengeteg a boltokban a bóvli, a silány áru
 8. Igazodni kell az apály és a dagály játékaihoz
 9. Van jónéhány piszkos, gondozatlan strand is, valamint a Phra Nang beach-es a pimasz majmok
 10. A jobb szállodák túlságosan elszigetelt helyeken vannak

Vélemények

Megközelítés

A Thaiföld déli részén található Krabi Bangkoktól 814 kilométerre. Budapestről Krabira a legjobb repülőjegy árakat itt találja.

Szállás és ajánlott hotelek

Ajánlott hotelek Ao Nang-ban:

A Sheraton Krabi strandja - csodás

Közlekedés

Krabi térségében is a tuktukok a legnépszerűbb közlekedési eszközök. Vannak a tuktukoknak megállói, de ha van a járművön hely, akkor bárhol megállnak intésre. Ao Nang és Krabiváros között a tuktuk viteldíja kb. 50 baht.

Vannak itt is motorkerékpáros taxik. Gyorsak, de a motoros taxisok hajmeresztően vezetnek. Hátrány, hogy alkudozni kell, míg a tuktukoknál hamar tájékozódik a turista arról, hogy mi a normális ár. Ao Nang-on vannak oldalkocsis motorok is taxi szolgáltatásként. 20-50 baht/fő tarifával dolgoznak.

Vannak normál taxik is, amiket akár egy egész napra is ki lehet bérelni. Nem olcsó: akár 2500 bahtot is elkérnek, ha a társágben nagyobb tácolságokat akarunk bejárni. Ao nang és a repülőtér között a 600 baht számít korrekt árnak, Krabi város és Ao Nang között 500 baht a szokásos ár. Ha valaki Phuketre akar taxizni, az már több mint kétezer bahtba kerül.  

Tulajdonképpen közlekedési eszközök a thai hagyományos hosszú motoros csónakok (longtail boat). Ezeket is lehet bérelni, de működi iránytaxiként is. Megvárják míg kellő számú utas összejön és aztán hasítanak a vízben.

Autóbérlésre is van mód Krabi térségében: egy dzsipp egy napra kb. 1200 baht.

Valósághű fordításban: Kedves utasok. Szeretnénk tudatni Önökkel minden péntek. A sofőr egy mozlim 12.30 délelőtt és 1.00 délután között ha ő szigorú a vallásban, meg kell állnia imádkozni (20-30 perc). Sajnáljuk, hogy várakoztatnuk kell Önöket. Ezalatt az idő alatt időzhet a járművön kívül vagy akárhol ahol akarja.   

Étkezés

Krabi társágáben általában magsak az éttermi árak thai nyaralóhelyek viszonylatában. Kivételt képez Ao nang, ahol a nagy verseny miatt az étkezőhelyek alacsony árakon dolgoznak.

Ao Nang központjában található a legbőségesebb étkezési választék. A ,,perverzek" akár német vendéglőben is étkezhetnek, a bevállalós turista azonban az éjszakai piac kifőzdéiben próbálja felfedezni a thai konyha rejtelmeit. Nagy koöckázatot persze nem vállal, aki az egyszerű kifőzdékben eszik, mert ezek is friss alapanyagokból dolgoznak. Ha az európai turistának már elege van a thai kosztból, akkor talál több olasz éttermet. A tenger gyümölcsei-halas vonulatban a legjobb éttermek az Ao nang strand nyugati végén vannak.  

A jó és egyben jutányos áru éttermek a kikötő és a piac felé vezető utcában vannak. 

,, Errefelé meglepően sok a muszlim, emiatt az ételek is mások picit. Szeretjük egyébként a muszlim kajáldákat, mert nagyon finoman főznek. Finoman, de írtó csípősen. Olcsó és finom kajáldákból elég nagy volt a hiányérzetünk. Főleg amiatt, mert arra a kettőre is alig lehetett bejutni. Szinte csak előre foglalással működött, ami mutatja a hely jóságát, meg a város zsúfoltságát. (2017)" forrás

Szórakozás

Krabiban, pontosabban Ao Nangban is van néhány diszkó és bár, de olyan ledér világú utcák, mint Pattayán vagy Patongon, itt nincsenek. A prostitució itt nincs előtérben. Krabiban főleg a sörözőkben mulatnak a turisták. A főszezonban egy két strandon működtetnek bárokat, és éjszaka ezek felöl hangos zene árad a környékre. A Nopparat Beach délkeleti végén található az Ao Nang-öböl legnépszerűbb bulihelye: a Luna bár. Krabi térségében fedett diszkó nincs is. A helyi népek és az ázszai turisták frekventálják a karaoke bárokat. 

Programlehetőségek

Chicken Island

A ,,Csirke-sziget" (Koh Gai) szuper egynapos hajós kirándulás. A hagyományos (de motoros) csónakokkal, a longtailboot-okkal lehte eljutni a szigetre, oda-vissza mindössze 300 baht a költség. A hajók először Koh Poda szigetén állnak, meg és aztán következik a Chicken Island. Lehet privát hajót is kibérelni, ami egy napra kb. 1800 baht. Ez nagyobb szabadságot ad a program kialakításában.  

Tub Island

"Kb. huszan ültünk a csónakban, a külföldiek olyan unottak voltak, mintha kötelező lett volna nekik itt lenni, a thai turisták viszont érdekesek voltak. A nők műanyag széldzsekivel védekeztek a nap ellen, kétpercenként kenték hófehérre az 50 faktoros fehérítős naptejekkel magukat. Kozmetikum vásárlásakor nagyon kell figyelni errefelé, a termékek többsége ugyanis fehérítős, még véletlenül fehérebb leszek, mint voltam, ha ez lehetséges. :) Az is hamar kiderült, hogy a thaiok többsége nem tud úszni. Nemcsak a hajóba nem szállnak be mentőmellény nélkül, a vízbe se mennek nélküle. (2013)" forrás


"2 óra felé tovább mentünk a Phang Nga öbölbe (80 km), amit nappal érdemes megnézni, mert a világ egyik legszebb természeti jelensége. Hasonló mint Vietnamban északon , a Halong-öböl. A tengerből a sziklák nyílegyenesen törnek az ég felé és a tetejükön csodálatos buja növényzet virít , mint részeg kopasz ember fején a svájci sapka!!! :) "


"Railay Beach: Reggeli után béreltünk egy kajakot, és azzal mentünk egyik strandról a másikra. Itt találhatóak a képekről híres a vízből merőlegesen kiemelkedő sziklák, és a tipikus csónakok. Ha beírjuk a Google képkeresőjébe a Thaiföld szót szerintem a legtöbb kép ezeket a sziklákat és csónakokat ábrázolja. A Phi Phi szigeten is ezek dobnak sokat, ami talán innen van a legközelebb.

Nagyon élveztem a kajakozást, legszívesebben ki sem szálltam volna a csónakból. Arra jöttem rá, hogy hasonló élményt nyújt mint a biciklizés. Viszonylag kis erőfeszítéssel egész gyorsan sok mindent be lehet járni és lehet látni. Persze a gyaloglás, futás vagy úszás is élvezetes, de sokkal több energia szükséges hozzá ahhoz képest, hogy mennyit lehet haladni és megélni vele. Ráadásul mindezt önerőből mindenféle motor nélkül. Az volt a legjobb, amikor egyedül én irányítottam a kajakot, Dávid pedig csak fotózott és videót készített mögöttem. A tenger közepén evezve a gyönyörű panorámával a teljes szabadság és függetlenség élményét nyújtja, alig tudtam betelni vele.

Több parton is megálltunk, az egyiknél ettünk egy zöldséges tortilla-tekercs félességet. A legszebb strandon nem is volt olyan sok ember, ide kétszer is kikötöttünk. A víz kellemes volt és átlátszó, nem voltak kövek, puha volt és arany színű a homok. Jó volt a vízben úszkálni és hanyatt fekve nézni a felettem magasodó merőleges sziklákat. Nem akartam innen elmenni, meg akartam állítani az időt. Itt volt egy fallosz szentély, vagyis kettő, egymás melletti barlang képződményekben, ahova faragott fa-kukikat hoznak azok a nők vagy párok akik gyereket szeretnének, de nem jön össze nekik. Tele volt különböző méretű, formájú és színű faragott fával. Néhányan imádkoztak és gyertyát gyújtottak. Érdekes, mi mindenben képesek hinni az emberek.

Majmok is voltak itt szabadon, amikhez már egyre jobban hozzá is szoktunk, nagyon sok helyen felbukkannak az emberek közelében, ahol nagy valószínűseggel találnak valamit a kukákban a kedvükre, ezzel persze széthordva a szemetet, hogy tovább rontsák a hulladék szempontjából amúgy sem fényes helyzetet. (2015)" forrás


,, RAILAY BEACH: ​Ao Nangból hajóval lehetett csak megközelíteni a strandot. Messze sokkal szebb volt mint a strand Ao Nangban. Szerettük, bár iszonyatosan túl volt árazva a hely. Mondjuk ki! Thaiföld egyáltalán nem olcsó! (2017)" forrás

,, Programokat tekintve bővelkedtünk a különféle lehetőségekben. Elméletben...amíg nem szembesültünk az árakkal. Őrült sakkozás kezdődött ezek után.
​A főbb szigeteket bejárni (Phi-Phi, Maya-öböl, Koh Poda, Chicken Island), megnézni a Railay strandot, átmenni Koh Hongra, ott szintén bérelni egy kajakot és bejárni vele az öblöt, szervezett kirándulással megnézni a Bor Thor Nemzeti Parkot, ahol a barlangok falát ősember rajzok díszítik. Nos, ez a lista benne lett volna 80-100ezer Forintban. Ha az éves nyaralásunkra jöttünk volna, picit más lett volna talán a helyzet, de ilyen árak làttán kompromisszumot kell kötni. Végül összeraktunk egy fele annyiba kerülő listát, ami így nézett ki:
Szerda: Railay beach hajóval, ott strandolás egész nap. Akár kajakkal bejárhatjuk a környéket.~10ezer Ft.
Csütörtök: Bor Thor Nemzeti Park robogóval, nem szervezett túra. 50 kilométerre Ao Nangtól, ahol lakunk.~10ezer Ft.
Péntek-szombat: Sátorozás és snorkeling Koh Hong szigeten. Ha lesz lehetőség kajak bérlésre, a helyszínen dönthetünk úgy, hogy nyomunk még egy kajak túrát itt is.~21ezer Ft. (2017)" forrás

Fotóegyveleg

Krabi - apály

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Bangkokba Repülőjegyek Bangkokba
Olcsó repülőjegyek Bangkokba a Vistánál
Repülőjegyek Phuketre Repülőjegyek Phuketre
Olcsó repülőjegyek Phuketre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS