ÚTIKRITIKA.HU / Protaras

Protaras

Protaras dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Protaras dióhéjban

  • Protaras egy mesterséges város. A hetvenes években kezdték el fejleszteni (ellensúlyozva a törökök által megszállt területeken lévő nyaralóhelyek elvesztését). Nincsenek történelmi gyökerei. Szállodák, strandok, szép tenger. Ennyi. Tulajdonképpen még városközpont sincs.
  • A larnakai nemzetközi repülőtér kb. 60 kilométerre van Protarastól. Taxival a transzfer kb. 40 perc. Sok hotelnél megálló buszokkal a transzferidő lehet akár 75-90 perc is.
  • Jók a direkt buszjáratok a környező településekhez, de Nicosiához is. A szórakozásra vágyóknak ott van a bulis Ayia Napa, ami csupán hét kilométer távolságra található.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. Sok a jó étterem, rengeteg bolt található
  2. Csodás Protaras strandja és a kilométeres sétánya
  3. A Konos Bay (öböl) szépsége
  4. Szép a természeti környezete

Nem tetszett

  1. Hétvégeken a strandok a hétköznapihoz képest még zsúfoltabbak (a vikendező ciprusiak hozzáadódnak)

Vélemények


,, Protaras előnyei:

-Legtöbb szálloda tengerpart mellett épült
-Strandok homokosak, lassan mélyülőek, így kisgyermekes családoknak kiváló
-Szép strandok pl . Fig Tree Bay
-Tengerparti sétány- kivilágított, hangulatos és Protaras szélétől fel lehet sétálni a Fig Tree Bay-ig
-Sok pub, étterem található, fiataloknak karaoke bar és disco
-Hangulatosabb, mint Ayia Napa
-Vízisportokra lehetőség és hajókirándulás


Hátrányai:
-Néhány szálloda a sétáló utca mellé épült ezért az esti zaj zavaró lehet

----------------------------


Protaras családoknak és nászutasoknak/pároknak is való. (Simkó Petra Ciprus-szakértő, petra.simko@vista.hu)

Szállás

Ajánlott szálláshelyek:

3 csillagos: Hotel Kapetanios , Hotel Antigoni , Cavo Maris Beach Hotel ,

,, Tsokkos Anastasia Beach Hotel 4* előnye, hogy csendes részen heyezkedik el. Jó a Tsokkos Gardens Hotel 4* is. Az egyik legjobb hotel a Constantinos the Great Beach Hotel 5* (közvetlen parton, a medencéje nem a legnagyobb, a szobák stílusosak, a bár és lobby hangulatos, az étel kiváló).  A Hotel Golden Coast Beach 4* is tetszett. MInden ciprusi szállodáról vannak megbízható információim. A Vista főirodájában lehet hozzám fordulni." (Simkó Petra, 2016, petra.simko@vista.hu)

Közlekedés

Figyelem: Ha autót bérelünk, akkor hétvégéken a benzinkutaknál csak készpénzzel tanácsos fizetni.

Szombaton kora este a benzinkutak bezárnak és csak hétfőn nyitnak ki újra! A fizetőautomata segítségével azonban lehet tankolni készpénzzel vagy kártyával.

Étkezés

Ajánlott éttermek: Corner,

Vásárlás

Protarason halmozottan foglalnak helyet a gagyi árukkal feltöltött ajándékboltok. Ha véletlenül otthon felejtettük a fürdőrucit, strandpapucsot, fürdőlepedőt, akkor ezekben az üzletekben pótolhatjuk a hiányosságokat. Ha valaki minőségibb árukra vágyik, akkor érdemes bedöcögnie busszal a közeli Paraliminibe, ahol komolyabb áruházak is vannak, minőségi cuccokkal.

Szórakozás

Őrültek és Lovak Pub

Egyéb hasznos információk

Strandok

2 napozóágy és egy napernyő szett napi bérlése: 7,50 euró körül.

Fig Tree Bay Beach

Programlehetőségek

Delfines tengeralattjáró

2 és fél órás tenger alatti világ nézés csupán 10 euró/fő-ért.

Látnivalók

Iliász templom

Olvasmányos linkek

"Protaras a sziget keleti régiójának másik nagy üdülőkomplexuma, egyben látványos tengerpartok lelőhelye. Protaras környéken szebbnél-szebb sziklastrandok váltják egymást, számos szálloda és apartman társaságában. Olyannyira látványosan turistákból él a környék, hogy a ragyogó napsütés ellenére késő ősszel már kevés autóval vagy járókelővel találkozhatsz. Az éttermek, bárok zöme késő őszre teljesen bezár: olyannyira elhagyatott a település, mintha valamiféle szellemvárosban járkálnál. Protaras amolyan 'mini' Ayia Napa: minden megvan, ami a másik városban, csak némileg kisebb helyen, kevésbé hatásvadász épületekkel, nyaranta kevesebb emberrel és valamivel enyhébb zajjal. A település tengerpartjai között a legnépszerűbb a Fig Tree Bay, ami a világos homok és a világoskék tenger miatt némileg a Nissire hajaz - a napsütéses, ragyogó idő remekül kihozza a víz színeit. A többi strand kisebb-nagyobb sziklastrand, homokkal borított szakaszokkal - a legtöbbjük napágyakkal-napernyőkkel, bárokkal is kiépített." forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon