ÚTIKRITIKA.HU / Tokió / Látnivalók


Tokió / Látnivalók

  Általános tanácsok|Császári palota és a kertje | Sensō-ji templom | Ueno park | Meidzsi-szentély | Sindzsuku | Sindzsuku Gjoen Nemzeti Park | Aszakusza városnegyed | Omotesando | Tokyo Skytree | Ginza | Cukidzsi halpiac | Edo-Tokyo múzeum | Egyéb múzeumok | Szentélyek | Akihabara | Kabikicso | Egyéb látnivalók | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Ennek az aloldalnak a tartalommal való feltöltése folyamatban van. Kérünk némi türelmet.

Általános tanácsok

,, Mi egy hetet töltöttünk el Tokióban, de a város látványosságokat tekintve maga nem ér annyit, hacsak nem akarunk felfedezni menni, és céltalanul sétálgatni, és magunkba szívni ezt a kultúrát. Én éveket tudnék itt lenni, és még mindig fedezni fel valami újat, az biztos. Az első napon megnéztük a császári palotát (amit nem lehet megközelíteni igazából), illetve annak környékét, parkokat, pár kisebb templomot, valamint különféle negyedeket, amik valami szolgáltatásukról híresek (pl szerencsjáték). (2016)" forrás


Császári palota és a kertje

Angolul: Imperial Palace.

,, A tokiói progamból nem illik kihagyni. Tetszett, hogy a palota nagy méretének dacára mindent áthat a nyugalom és szerénység. Úgy tűnik, hogy a hatalmat nem akarták feltétlenül a túlzó pompázatossággal megjeleníteni. Izgalmas a kontraszt a közeli torony lakóházas negyeddel.  A palota csodálatos kerti környezete emeli ékessé az egész látványt. Ez egyfajta zöld sziget a megavárosban. Amikor ott voltunk a palota több részét éppen lezárták a látogatók elől.

Tanácsos interneten előre foglalni belépőjegyet! Amúgy a Kiiotó-i császári palota sokkal nagyobb szám. Tényleg. (bedő, 2015)

.

Sensō-ji templom

,, Tokió legrégebbi temploma. Nagyon szép, sőt lenyügöző hely, de nagyon sokat ront az élményen a látogatók borzasztó nagy tömege. Azért ezt is kötelező látnivalónak minősítem. " (bedő, 2015)

Ueno park

  • Szép park Tokió kellős közepén (Ueno negyedben) számos nevezetesség kínálatával. Itt van a nemzeti múzeum, egy állatkert, több templom és szentély. Még a nyári melegben is kellemes a park sok árnyékos résznek köszönhetően.
  • Ha kevés időnk van Tokió felfedezésére, akkor tán nem kellene kötelezőnek érezni a park megtekintését. Ha persze a nemzeti múzeumba el akarunk menni, akkor már persze érdemes a park többi részét megnézni. Az állatkert a pandák miatt érdekes.
  • A park fövenyén érdekes, látvány a tokiói emberek piknikezése. Kevés ilyen nyugis hely van a japán fővárosban.

,, Az Ueno-park olyan a tokióiaknak, mint nekünk a Városliget, még abban is hasonlatos, hogy múzeumoknak, csónakázó tónak és állatkertnek ad otthont (meg templomoknak, szentélyeknek, szökőkutaknak, virágoknak). Vidáman szedtem a lábam, megnéztem, melyik metróállomásnál kell kiszállni, majd az utcán elővettem a térképet. Azonnal odajött egy japán úr segíteni. Ezt egyenesen imádtam Japánban, páratlan volt az emberek segítőkészsége, egyetlen addig megismert ország nem volt hozzá fogható.

Ha az utcán, a metróban elővettem a térképet, tízből kilenc esetben biztosan odajött valaki, hölgyek is. És mindezt a legjobb szándékkal tették. Olyan is odajött, aki nem beszélt angolul, semmi gond, azonnal intett egy másik polgárnak, és ha esetleg az sem beszélt angolul – akadt rá példa -, akkor odahívtak egy harmadik embert, és hármasban magyarázták el a turistának a szükséges tudnivalókat.

Az utolsó sógun, Tokugawa kétezer megmaradt híve 1868-ban az Ueno dombjain vette fel a harcot Meiji császár előretörő seregeivel - természetesen a legkisebb esély nélkül. Később az új kormányzat a környéket Tokió első közparkjának jelölte ki. A 20. század japán császárai újabb földeket adományoztak, így az Ueno-park jelenleg több mint 300 hektár, a rengeteg intézménynek, látnivalónak egyébként szüksége is van ekkora területre. (Dr. Drávucz Péter blogjából részletek, 2016)" forrás

Meidzsi-szentély

Ez Tokió egyik legjelentősebb nevezetessége, de azért ne várjunk túl sokat tőle.

Sindzsuku

Ez egy nagyon mozgalmas kerület igen sok látnivalóval. Itt van a városháza, a Golden Gai negyed a kis utcáival, amikben picike bárok sokasága sorakozik, a hangulatos Kagurazaka negyed, a dohányfüstős Omoide Yokocho stb.  

Sindzsuku Gjoen Nemzeti Park

Aszakusza városnegyed

,, Ez Tokió egyik legrégebbi városrésze. Századokon keresztül Tokió szórakozónegyede volt, azóta az újonnan felépült színes, csillogó-villogó, modern városrészek elhódították tőle ezt a szerepet. Manapság a legtöbb ember a Japán-szerte híres és gyönyörű buddhista templom miatt látogat ide. Hogy kicsit pontosabb legyek: olyan 30 millió ember látogat ide évente. A Szenszo-dzsi Tokió legidősebb buddhista temploma.

A legenda szerint i.sz. 628-ban két testvér a közelben levő Szumida folyónál halászott, amikor a vízből felbukkanni látták Kannon, a könyörületesség istennőjének szobrát. Hiába próbálták a szobrot visszaengedni a vízbe, az minduntalan újra a felszínre bukott. A falu elöljárója, Nakamoto Hadzsino felismerve a szobor szentségét templomot emelt neki, ahol az emberek elé járulhattak és imádkozhattak. Az első templom i.sz. 645-ben épült, amit a századok során több, kisebb templom építése követett. A második világháború során az amerikai légitámadások miatt a templomot szinte teljesen porig bombázták. A háborút követő években a templom-komplexumot teljes egészében az eredeti formában újjáépítették, így a templom az újjászületés és a béke szimbólumává vált Japánban.

Az újjáépítés során tejesen megőrizték a templom eredeti küllemét, de a falakat betonoszlopokkal, a tetőt pedig titánnal erősítették meg, hogy az épület ellenállóbb legyen a földrengésekkel és tűzvészekkel szemben. Sajnos az épület belsejében a fényviszonyok miatt nem tudtam éles képeket készíteni." forrás

Omotesando

Omotesando nem kifejezetten egy turista nevezetesség, hanem egy menő bevásárló utca, ami verseng a Ginzával a fogyasztó társadalmi menőségben. A legdrágább nemzetközi divatmárkák elegáns üzletei sorakoznak egymás mellett. Ha szuvenírt akarunk mindenképpen venni, akkor itt érdemes benézni az Oriental Bazar-ba. nem is olyan drága.  

Azért arra felhívjuk a figyelmet, hogy az utcán van több építészetileg figyelemre méltó épület. Érdemes végigsétálni az Omotesando-n. Errefelé a Harajuku-hídnál vasárnapokon láthatunk coseplayereket, divatból jelmezbe öltözött fiatalokat.  

Tokyo Skytree

Ginza

Cukidzsi halpiac

,, Korán reggel elmentünk a Cukidzsi halpiacra. Na, itt kell mindent a kukába dobni, amit az ember egy halpiacról gondol. Ez a világ legnagyobb nagybani halpiaca, de piacot nemigen látni sehol. Van egy külső része, ahol van 3-4 kisebb utcában rengeteg étterem, és sütöde, illetve utcai árus, de a filmeken látható belső részre nem lehet bemenni. Itt aukciók zajlanak korán reggel, nem pedig kirakodóvásár van. Halakat nem is igen látni, mert ahogy itt kezelik az árut, egészen ámulatba ejtő. Minden dobozokban, zsugor fóliában van, semmi nem érintkezik közvetlenül a (nem létező) mocsokkal. Ez az a halpiac, ahol minden, még bálnahús is van, mi mégsem láthatunk belőle semmit, csak azt, hogy hogyan is kéne az élelmiszerrel igazából bánni.

A piac külső részén sok-sok étterem van, mindegyik nagyon drága, de talán az egyik kis utcában található szusizókat kell kipróbálni, mert itt az igazi. Vannak helyek, ahova 3-4 órát is sorban kell állni, olyan népszerűek, és nincs is menü, csak az aznapi legfrissebb fogás. (2016)" forrás

Edo-Tokyo múzeum

Egyéb múzeumok

Szamuráj múzeum

Nemzeti múzeum

Jön!

Nezu múzeum

Ryogoku Kokugikan

Nemzeti Művészeti Központ

Mori Art Museum

Szentélyek

Zojoji templom

Sengaku-ji teplom

Kanda Myojin

Akihabara

Kabukicso

Egyéb látnivalók

Sugamo negyed

Olvasmányos linkek

Jön!

Fotóegyveleg

pb

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Tokióba Repülőjegyek Tokióba
Olcsó repülőjegyek Tokióba a Vistánál
Repülőjegyek Oszakába Repülőjegyek Oszakába
Olcsó repülőjegyek Oszakába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS