ÚTIKRITIKA.HU / Kuba igazi arca - körutazási ajánlat

Kuba igazi arca - körutazási ajánlat

Általános információk | Árak

1. nap | 2. nap | 3. nap | 4. nap | 5. nap | 6. nap | 7-8. nap | 9. nap

Autentica Cuba Körutazás

Kuba Igazi Arca

Magyar nyelvű körutazás

9 nap / 8 éj

Kuba Igazi Arca - Magyar nyelvű körutazás

Általános információk

A program minden lényeges látnivalót tartalmaz, sőt annál egy kicsit többet. Valamennyi UNESCO világörökség rész benne van, a legértékesebb, látnivalókban leggazdagabb tájait járják be kényelmesen-kellemesen Kubának, utána pedig pihenhetnek a tengerparton. Az érkezés napja csütörtök. Fontos tudni, hogy az ár sosem tartalmazza a teljes ellátás felárát, de ezt érdemes mindenképpen befizetni, mert a program során a megállásnál nincs túl sok idő az ebédre és nincs túl sok étterem sem, tehát célszerű a csoporttal maradni!

Program:

 • Havanna
 • Vinales
 • Santa Clara
 • Sancti Spiritus
 • Trinidad
 • Cienfuegos
 • Varadero

AKCIÓ: 38 600 Ft/fő kedvezmény a csomagárból 4-5 fő együttes foglalása esetén.

Árak

Részvételi díjak, kétágyas szobában

10.01. - 12.11. 01.08. - 03.19.

Hosszabbítás Varaderon

*** Havanna / Varadero 327 400 Ft/fő 327 400 Ft/fő 11 800 Ft/fő/éj
**** Havanna / Varadero 336 600 Ft/fő 336 600 Ft/fő 14 700 Ft/fő/éj
***** Havanna / Varadero 385 600 Ft/fő 416 200 Ft/fő 28 900 Ft/fő/éj

Az ár tartalmazza:

 • a szállást kétágyas, standard szobákban (3 éj Havannában, 1 éj Sancti Spiritusban, 1 éj Cienfuegos-ban, 3 éj Varaderon) a választott csomag szerinti hotelkombinációkban (a körutazás során vidéken elhelyezés tipikus 3* körutas szállodákban, az alacsony hotelkapacitás miatt konkrét hotelt vagy csillag kategóriát nem garantálunk),
 • az ellátást (Havannában reggeli, Varaderon all inclusive),
 • a kollektív repülőtéri transzfereket,
 • az exkluzív transzfert a körutazás során légkondicionált buszokkal vagy személyautóval (létszámtól függően),
 • a programot belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel,
 • az utasok fogadását megérkezéskor a repülőtéren, és a magyar nyelvű asszisztenciát Varaderón.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet és a repülőtéri illetékeket,
 • a teljes ellátás felárát (ebéd és vacsora a körutazás során, italfogyasztás nélkül) 41 400 Ft/fő
 • Varaderói hosszabbítás esetén a kollektív repülőtéri transzfert: 14 100 Ft/fő
 • A csomagban nem szereplő szállások felárát!

A csomagban szereplő szállodák:

 • 3* Economy csomag: Havanna: Hotel Copacabana 3* / Varadero: Hotel Aguas Azules 3*
 • 4* Standard csomag: Havanna: Hotel Comodoro 4*/ Varadero: Hotel Brisas del Caribe 4*
 • 5* Prémium csomag: Havanna: Hotel Quinta Avenida 5* / Varadero: Blau Marina Varadero 5*

Érdeklődni itt: utikritika@utikritika.hu

1. nap - Havanna / Érkezés a szállásra

Megérkezés Kubába a délutáni órákban. Meet&Greet a repülőtéren, találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel,majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása.
Este szabadprogram. Ellátás: vacsora opcionális, külön rendelhető.

2. nap - Havanna / Rum Múzeum / Hemingway

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, és a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital a cukornád lé, a Guarapo és az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guarabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók, és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját és az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés, a hotelbe. Este szabadprogram.

 • Ellátás: reggeli; Ebéd és vacsora külön rendelhető (teljes ellátás felár ellenében)
 • Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Show megtekintése (felár ellenében)

3. nap - Havanna / Vinales / Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Piñar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Viñales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

 • Ellátás: reggeli; Ebéd és vacsora külön rendelhető (teljes ellátás felár ellenében).

4. nap - Havanna / Santa Clara / Sancti Spiritus

Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Ezt követően elfogyasztjuk ebédünket egy kellemes helyi étteremben, majd ebéd után továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd, mely gyalogos távolságra található a szállodánktól. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, a koloniális kisváros éjszakai életének felfedezése. Kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni a híres Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük, hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a Salsát és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

 • Ellátás: reggeli; Ebéd és vacsora külön rendelhető (teljes ellátás felár ellenében).

5. nap - Sancti Spiritus / Escambray hegység / Cukormalmok Völgye / Trinidad / Cienfuegos

Reggeli a hotelben. Ma egy igazi „Kubai nap” vár ránk. Indulás Kuba második legnagyobb hegységéhez, az Escambray hegységhez. A hegység nem csak gazdag élővilágáról híres, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is. Míg Északi oldala buja, szubtrópusi növényzettel övezett, és csapadékos, oldalában kiváló kávétermő vidékkel, addig Déli oldala már egy szárazabb éghajlat, rengeteg Agavé és más száraz égövi növény borítja. Utunk a hegység Déli oldalához vezet, egy a hegy lábánál megbúvó igazi Kubai Finca-hoz. A kubai farmon ismerhető meg az „igazi Kuba”, a vidéki élet mindennapjai. A farmon lovagolhatunk is. Itt meg is ebédelünk, megismerkedünk a tipikus kubai fogásokkal. Kis karibi sziesztát követően indulunk tovább a híres Cukormalmok völgyébe, mely szintén az UNESCO világörökség része, a Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének, a Manaca Iznaga toronynak a megmászására, mely 7 emelet magas, és melyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbindulás Trinidad-ba a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Ismét egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is, Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér megtekintése. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Továbbindulás Cienfuegosba, szállás elfoglalása, vacsora a hotelben, este szabad program.

 • Ellátás: reggeli a hotelben; Ebéd és vacsora külön rendelhető (teljes ellátás felár ellenében).

6. nap - Cienfuegos / Montemar Nemzeti Park / Guama / Varadero

Reggeli a hotelben, majd panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Tovább indulunk a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl történelmi múltja mellett élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Továbbindulás Varadero-ba, érkezés a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása. Az idegenvezetői szolgáltatás vége.

 • Ellátás: reggeli a hotelben; All inclusive vacsora a varaderoi hotelben; Ebéd külön rendelhető (teljes ellátás felár ellenében).

7-8. nap - Varadero

Szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az All Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirándulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben.

 • Ellátás: All inclusive

9. nap - Hazautazás

Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. A szálloda szolgáltatásait egészen az elutazásig igénybe lehet venni. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Délután transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás.

Vissza az elejére


Kommentek

Anett, 2019. 11. 12. 13:57
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék kérni tájékoztatást! Köszönöm, Anett


Bányai Éva, 2019. 01. 28. 13:45
Tisztelt Högyem/Uram!
Szeretnék egy ilyen körutazáson részt venni 2019. 09.25-10.10 között, Varadeoi hosszabbitással. 3 *** kategoriával
3-4 fő / két szoba , esetleg repülőjeggyel eggyüt szeretnék egy árajánlatot kérni.
Köszönöm szépen
Üdvözlettel Bányai Éva


Belányi László, 2018. 10. 31. 09:20
Tisztelt Hölgyem/Uram!
4 fős társaság mennénk erre vagy hasonló körútra. A magyar nyelvű idegenvezetés egy fontos pozitívum. Kérem vegye fel velem a kapcsolatot az e-mail cimemen.
Köszönettel! Belányi László


Sándor Béla, 2018. 10. 19. 09:43
Kedves Maya!
Szeretnék kérni telefonszámot!Túl sok kérdésem lenne a Kubai utazással kapcsolatban.2019.03.06.-19.között érkeznénk.
Várom válaszát!


Török Gábor, 2015. 11. 23. 14:03
Kedves Maya!

Engedjen meg először egy kérdést, nem tiszta számomra, hogy a repülőjegy benne van-e a program árban?

Érdekelne a körút program, de tekintettel arra, hogy Moszkvában dolgozunk, ezért biztosan külön érkeznénk és távoznánk a csoport többi tagjához képest.

A mi feltételeink és igényeink a következők:
- Két személy/egy szoba
- Érkezés 2016.03.05 12:45 SU150
- Indulás 2015.03.19 15:45 SU151
- Kategória 5*
- Lehetőség szerint a végén szeretnénk a plusz napokat Varaderon tölteni, vagyis meghosszabbítani a Varaderon tartózkodást.

Amennyiben ezen feltételekkel megoldható a körút, vagy tud javasolni bármi egyéb verziót, úgy kérem értesítsen, hogy milyen feltételekkel.

Tisztelettel,
Gabor

Török Gábor


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Havannába Repülőjegyek Havannába
Olcsó repülőjegyek Havannába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS