ÚTIKRITIKA.HU / Kréta / Gouves


Pella apartman - vélemények

Gouves - Herakliontól kb. 18 km-re keletre fekvő csendes, nyugodt kis település. A transzferbusz kb. 20 perc alatt ér oda Heraklion repülőtérről.

Mi a Pella-apartban laktunk. Ez egy családi vezetés alatt álló apartman. Tartozik hozzá rögtön az utcáról nyílva egy supermarket, valamint egy étterem is.

Több apartman-házból áll, az udvaron 2 kiépített medence van.

Az tengerpart rögtön a ház, pontosabban annak étterem és supermarket része előtt van, egy keskeny, nem nagy forgalmú úttesten kell átmenni.

Itt kavicsos a part, nem is használják fürdésre. Viszont kilépve az apartman-utcácskából bal kéz felé kb. 5 perc gyaloglással egy széles, hosszan elterülő homokos partszakasz van, lassan mélyülő vízzel. Amikor szél van (mint általában a szigeteken gyakran), és erős a hullámzás, ajánlatos az apartmantól jobb kéz felé elindulni, és kb. innen is 5 percnyire gyalog van egy hullámtörőkkel majdnem körbekerített öbölrész, ami minimálisan hullámzik és szeles időben is alkalmas fürdésre.

Az appartmanhoz tartozó étteremben nagyon finom ételek vannak, különösen a csirkegyros ízlett nekünk. Szórakozási, bulizási lehetőség gyakrolatilag nincs, szóval aki erre vágyik ne ide jőjjön. Tavernák, supermarketek, ajándékboltok vannak.

Az apartman éttermében vacsorázva, v. koktélozva „egyenes” adásban lehet gyönyörködni a naplementében.

A partszakaszon végig lehet sétálni, gyönyörű látvány.

Ideális fakultativ programokhoz kiindulási helynek. Innen, pontosabban a közel fekvő Heraklionból lehet a legkönnyebben elérni pl. Santorinit. A hajó útja 2 óra oda (2 óra vissza). További fakultatív lehetőségek: Knossos, Agios Nikolaos, Spinalonga, Vai Beach, Sitia illetve, akik kocsit bérelnek sok más lehetőség is van.

Az apartman edények vonatkozásában alapfelszereltségű. Vízforraló van. Törülközőt 2-naponta cserélnek, szemetet miden nap kiviszik. TV nincs, de nem is hiányzott. (2019)

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon