ÚTIKRITIKA.HU / Kréta / Analipsi


Europa Beach 4cs. - vélemények

Kréta - Analipsi - Hotel Europa Beach****
Lényeg:
Kellemes, barátságos légkörű hotel. A szobák tiszták, praktikusan kialakítottak. Jó az ellátás.
Gyermekes családok számára megfelelő lehet.
Hol?
Bár kicsit elszigetelt helyen van, azért jó az elhelyezkedése a parton. Az hogy kieső helyen van, az a nyugalom záloga. A közelben azért van vendéglő (taverna) és egy szupermarket is.
A legközelebbi település, Analipsi gyalog 15 percre van a hoteltől (mehetünk liliputi vasúttal is). Analipsi kicsi, turistás, kellemes, de nincs nagy mozgalmasság. A két közelebbi nagyobb, mozgalmas város: Heraklion és A. Nikolaus.
Ha a szigeten ezt-azt meg akarunk nézni, akkor ahhoz nagyon előnyös a bérautó (napi 40 eurótól felfelé). A legközelebbi buszmegálló ugyanis legalább 30 percre van.
A repülőtéri transzfer kb. 20 perc.
Strand:
A hoteltől 50 méterre terül el a szép strand. A föveny homokos, kisebb mértékben köves. A napozóágyak, napernyők használatáért fizetni kell. Vannak árnyékos részek és van hely arra, hogy egyszerűen törölközőre telepedjünk le. Kaució ellenébe kölcsönözhetünk a hoteltől strandtörölközőket (naponta kell cserélni).
Milyen?
A hotel szépen felújított, gondozott. Két medencéjük is van. Tiszták. Az egyik sós vizes, a másik nem. (Az egyik zajos az animációs programok miatt, a másik nyugis.) Az alaposan gondozott kertben sok pálma és virág.
Szobák:
Némelyek szerint a főépületi szobák jobbak, mint a melléképületekben lévők.
Vannak kertre vagy tengerre néző szobák.
A kőpadlón óvatosan járni, mert kissé csúszós.
A takarítás itt-ott, néha nem a legalaposabb.
A fürdőszobák állapotára senki nem tett negatív megjegyzést.
A szobákban teljesen ártalmatlan kis gyíkok ritkán előfordulhatnak. A helyiek megmosolyogják azokat a vendégeket, akik félnek a gyíkoktól, ugyanis a krétaiak szerint ezek az embernek inkább szerencsét hoznak.
A széfért fizetni kell.
Szolgáltatások:
A személyzet igyekvő, kedves, segítőkész.
Van mini klub a gyerekek számára.
Ellátás:
A svédasztalos étkezések választékában mindig található finom helyi specialitások. Külön menüket kínálnak a gyerekeknek. Csúcsidőkben nagyon zsúfolttá válik az étterem.
2018. január 18.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon