ÚTIKRITIKA.HU / Kréta / Anissaras


Costa Mare Palace**** - Anissaras


Anissaras - Hotel Costa Mare Palace****

Lényeg:

Krétai viszonylatban korrekt 4 csillagos a hotel. A szobák szép tiszták, és jól felszereltek. Igazán jó az ellátás. Jó referencia, hogy sok a törzsvendég.

Hol?

Repülőtéri transzfer kb. 20-25 perc, busszal akár 30 perc. A repülőtér viszonylagos közelségéből (20-25 kilométer) valamicske zaj származik, de egyáltalán nem tekinthető komoly problémának.
Autóbérlés: egy kis autó egy napra kb. 35 euró.


Strand:

A hotelt csupán egy kicsi, csekély forgalmú utca választja el a parttól. Szép, gondozott a homokos-kavicsos strand (Arnissa beach). A vízbe lépve kicsit küszködni kell a kőplatóval, kövekkel, szikladarabokkal. Fürdőszandál ajánlatos. Mivel nagyon szépen átlátszó a tengervíz, így jól lehet manővereznünk a kövek (és itt-ott a tengeri sünök) között. A fürdésnél, úszásnál beljebb vigyázni kell a víz alatti, szeszélyes áramlatokra.

Mindkét irányban hosszasan, nyugodtan lehet sétálni a parton. Itt még kóbor kutyák sem zavarják a strandolókat.

A vállalkozó kedvűek akár Hersonissos-ig is elgyalogolhatnak (kb. 1,5 óra). A másik irányba Gouvesig lehet elgyalogolni, ugyancsak kb. másfél órás programként. A két irány közül azért az első az érdekesebb.

Milyen?

A közepes nagyságú, higiénikus, szép komplexum több kisebb épületből áll. Ezekben oszlanak el a szobák. Nincs nagyüzemi jellege, sőt van némi családias légköre azáltal, hogy a személyzet egy része régóta itt dolgozik és maga a hotel családi tulajdonban van.

Ami hátrányos, hogy az épületek egymáshoz közel állnak s így sok szobából nincs más kilátás, mint a másik épület közeli oldala.

Két közepes méretű medence és egy gyerekmedence.

A hotel nagyon engedékeny a dohányzás dolgában. Ezt sok cigis vendég boldogan kihasználja.

A főszezonon kívül a vendégkör nagy része kb. 45 év feletti.

Szobák:

Tágasak, praktikusan kialakítottak, valamennyire modernek. Nagyok a szekrények, s így sok a rakodótér. Nagyok a teraszok. Sajnos napsugár nem éri őket.
A széf használat ingyenes. Az ágyak elég kényelmesek.

Szolgáltatások:

A személyzet barátságos, jó kedélyű, igyekvő. A reklamációkat elég gyorsan és többnyire pozitívan kezelik.

Az estékre szórakoztató programokat szerveznek. Vannak élőzenés programok is.

Ingyenes a wifi.

Ellátás:

Hatalmas a választék. Jók az ízek. A reggeli jó átlag szint, viszont a vacsora gasztronómiai témák szerint váltakozó kínálata élvezetes.

2017. május 29.

Ha e hotel mellett dönt, akkor itt rögtön megnézheti az ajánlatot és foglalhat is (a totál megbízható, 28 éves Visttától) 

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon