ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura / Időjárás hónaponként


Fuerteventura / Időjárás hónaponként

Fuerteventura időjárása novemberben

Novemberben már közeledik a szigeten a tél. Az erős szelek mellett azért jó adag napsütést is élvezhetünk. A napi átlag hőmérséklet 21 fok körül mozog. Előfordul 24 fok is, és a levegő lehülhet 17 fpkra is. A tengervíz hőmérséklete egész kellemes, kb. 22 fok körüli.

Novemberben eléggé kigenylítettek a hőmérsékleti viszonyok, nincs szeszélyesség e téren. A napos órák átlagos száma: kilenc. Felfős ég előfordul, de nagyon ritkán esik az eső, leggeljebb az egész hónap folyamán három olyan nap lehet, amikor van csapadék.

A Fuerteventurára jellemző szelesség novemberben is tapasztalható, még hozzá az északi és a déli részen egyaránt. A déli szeleket sirokkónak nevezik. Ennek kisérő jelensége a calma nevőű homokvihar. Novemberben nem ritka jelenség. Főleg Fuertebventura déli strandjain zavarhatja kissé a nyaralók kényelrmérzetét. A homokvihar valójában nem vad, inkább kellemetlen.  

Amúgy a november nem számít turisztikai főszezonnak, s nincs sok látogató.

Fuerteventura időjárása decemberben


December már téli hónapnak számít Fuerteventurán. Az átlaghőmérséklet ebben a hónapban 19 fok, a napközbeni átlagos hőmérséklet 22 fok körüli, éjszaka 16 fok körül mozog a hőmérséklet. A napközbeni jeleztt átlag hőmérséklet a december folyamán jelentősen nem ingadozik. Az első két hétben picit (de csak egy-két fokkal) melegebb szokott lenni.

25 fok fölötti melegről ne ábrándozzunk, de attól se kell félni, hogy éjszaka hidegebb lesz 13-14 foknál. 

Napsugárból van elegendő decemberben is. Napi hat napsugaras órára számíthatunk, de kalkulálni kell az ég részleges felhősségére is. 

Fuerteventura szigetén egész évben ritka az eső, és ez így igaz a december hónapra is. Ha can csapadék, az is inkább szemerkélős, szitálós.

A levegő párataralma ne magas, azaz ez nem az igazi Afrika. Decemberben különösen száraz a levegő. Szélből viszont sok van. Fuerteventura jellegzetessége, hogy szeles sziget. A statisztikák szerint decemberben 83 százalék az esélye a szeles időnek.

A tengervíz hőmérséklete decemberben 20 fok körüli. Kell hozzá némi bátorság. Utánozni kell a német nyaralókat....

Fuerteventura időjárása januárban

Fuerteventura időjárása februárban

2017. februárjának második felében például a nappali hőmérséklet egyes napokon 19 fok körül mozgott, de volt 27 fokos nap is.  Eső csak három napon volt.

2017 februárjában Costa Calma strandjainál volt, hogy 21 fokos volt a tenger hőmérséklete, s ez már egy magyar számára is elfogadható a fürdéshez. (Balatonon is jócskán vannak olyanok, akik 21 fokos vízbe nyugodtan bemennek.)

Fuerteventura időjárása márciusban

Márciusban a szigeten 20-22 fok a nappali maximum hőmérséklet (előfirdul a 24, 25 is), és kellő dózisban kaphat napsütést az a turista, ai ilyenkor jön. Sajnos a vízhőmérséklet még nem elég meleg ahhoz, hogy tengeri fürdőzésben reménykedhessünk. 

Éjszaka 15-17 fok közötti a hőmérséklet.

Március inkább a sziget felfedezését célzó kirándulásokról szólhat. Fuerteventurán bizonyosan jó jön a dzseki, pulóver a csaknem folytonos széljárás miatt.

Fuerteventura időjárása áprilisban

Fuerteventura időjárása májusban


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon